Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vuurwerk naar politie gegooid bij opstootje in Baarn

Vuurwerk naar politie gegooid bij opstootje in Baarn

BAARN (ANP) - Bij een opstootje tussen een groepje jongeren en de politie is in de nacht van zaterdag op zondag in Baarn vuurwerk naar de politie gegooid. Dat bevestigt de politie na berichtgeving in plaatselijke media. In een park in de Utrechtse plaats weigerde de groep rond middernacht naar huis te gaan en ontstond even een grimmige sfeer. Niemand raakte gewond.

Met bijstand van andere politiemensen is iedereen uit het park verwijderd. Een 20-jarige inwoner van Soest is aangehouden, maar inmiddels weer op vrije voeten. Volgens de politiewoordvoerder waren eerder op de avond ook al wat ongeregeldheden in Baarn, rond het station.

De burgemeester van Baarn, Mark Röell, laat op X weten dat hij het "waardeloos" vindt dat "een groep jongeren de boel moedwillig verpest en de politie moest ingrijpen". "Gelukkig hebben de meeste mensen enorm genoten van een geweldige Koningsdag", aldus Röell.

Meer uit Binnenland

OM: in geëxplodeerde garagebox Rotterdam werd cocaïne versneden

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie stelt dat er in de geëxplodeerde garagebox aan de Schammenkamp in Rotterdam cocaïne werd versneden en niet zozeer gewassen. Dat concludeert de officier van justitie op onderzoek door de politie ter plaatse, zei ze maandag in de rechtbank in Rotterdam tijdens de eerste inleidende zitting tegen verdachte Jalal O. (35).

7 minuten geleden
Demonstranten gebouw UvA willen ingang blokkeren met meubilair

AMSTERDAM (ANP) - Demonstranten in het ABC-gebouw van de UvA op de Roeterseilandcampus in Amsterdam proberen meubilair zoals stoelen en banken naar buiten te slepen, ziet een ANP-verslaggever. Daarbij worden de demonstranten tegengehouden door de aanwezige beveiliging.

20 minuten geleden
Straffen tot drie jaar voor ontvoering 15-jarige jongen Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft maandag straffen van tot drie jaar cel opgelegd in de zaak rond de ontvoering van een 15-jarige jongen in januari vorig jaar in Amsterdam. "Een zeer schokkende gebeurtenis", aldus de rechtbank. De hoogste straf was voor Amsterdammer Faysal A. (42), die volgens de rechtbank "een leidende en coördinerende rol" heeft gespeeld. Twee verdachten, een man en een vrouw, werden vrijgesproken van betrokkenheid bij de ontvoering.

20 minuten geleden
BIJ12 stelt 26 nieuwe wolven vast in Nederland

UTRECHT (ANP) - Uitvoeringsorganisatie BIJ12 stelde tussen oktober vorig jaar en halverwege februari van dit jaar 26 nieuwe wolven vast in Nederland. Van die wolven is DNA-materiaal gevonden. Het gaat voornamelijk om nakomelingen van wolven die al in Nederland gevestigd waren.

34 minuten geleden
XR houdt lawaaiprotest in Haarlem, kondigt nieuwe wegblokkade aan

HAARLEM (ANP) - Voor het Noord-Hollandse provinciehuis in Haarlem houden ongeveer tien activisten van Extinction Rebellion (XR) een lawaaiprotest in verband met Tata Steel. Zij kondigen aan op vrijdag 7 juni opnieuw een stukje van de N205 voor het provinciehuis te blokkeren.

41 minuten geleden
UvA: verlaat pand als je niets met protestactie te maken hebt

AMSTERDAM (ANP) - De Universiteit van Amsterdam (UvA) vraagt mensen in het pand op de Roeterseilandcampus die niets met de pro-Palestijnse protestactie te maken hebben, het gebouw te verlaten. De universiteit kondigt aan op korte termijn met een verklaring te komen.

43 minuten geleden
Pro-Palestijnse betogers spreken van bezetting aantal universiteiten

DEN HAAG (ANP) - Verschillende pro-Palestijnse protestgroepen stellen op sociale media dat universiteiten in Amsterdam, Eindhoven, Nijmegen, Maastricht en Groningen bezet zijn. Dit volgt op verschillende zogeheten 'walk-outs' eerder op maandag.

50 minuten geleden