Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vuurwerk afsteken verboden in alle parken in Almere

Vuurwerk afsteken verboden in alle parken in Almere

ALMERE (ANP) - In grote delen van Almere is het bij de jaarwisseling niet meer toegestaan om vuurwerk af te steken. Zo zijn zestien parken aangewezen als vuurwerkvrije zone. Dat geldt ook voor de Noorderplassen aan de rand van de stad en voor het Weerwater, het grote meer bij het centrum.

Vuurwerk afsteken was al verboden in de gebieden van Staatsbosbeheer, zoals de Oostvaardersplassen. Carbidschieten mag nergens in Almere, net als het oplaten van wensballonnen.

Volgens de gemeente heeft Almere naar verhouding veel egels, vleermuizen en watervogels. Zij zouden beter worden beschermd door het uitgebreide verbod. "De afgelopen jaren is oud en nieuw in Almere gelukkig rustig verlopen. Maar het afsteken van vuurwerk heeft hoe dan ook een grote impact op de leefomgeving, op onze natuur en het welzijn van dieren. Dat geldt voor onze huisdieren, maar vooral ook voor de dieren in de vele natuurgebieden die Almere rijk is", verklaart burgemeester Hein van der Loo.

Meer uit Binnenland

31.000 kentekenhouders kregen minstens 10 verkeersboetes

DEN HAAG (ANP) - Zo'n 31.000 kentekenhouders kregen vorig jaar tien of meer verkeersboetes, dat meldt het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) maandag na een beroep op de Wet Open Overheid door BNR. De voorgaande twee jaren schommelde dit aantal ook al rond de 30.000.

18 minuten geleden
Politie afgelopen jaar vaker in de fout bij gebruik zwaar geweld

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft vorig jaar opnieuw vaker zwaar geweld gebruikt dat achteraf is beoordeeld als "niet professioneel". Dit betekent dat het niet voldeed aan de regels of afspraken die hiervoor gelden. Dit blijkt uit cijfers die de politie bijhoudt en die maandag zijn vrijgegeven.

19 minuten geleden
Bruins Slot op weg naar Libanon, Israël en Palestijnse Gebieden

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) is maandagochtend vertrokken uit Nederland voor een bezoek aan de Libanese hoofdstad Beiroet. Haar ministerie meldt dat de minister dinsdag en woensdag doorreist naar Israël en de Palestijnse gebieden, de vierde keer dat ze daarheen gaat.

1 uur geleden
Brand Hengelo onder controle, bewoners weer terug naar huis

HENGELO (ANP) - De brand die in de nacht van zondag op maandag ontstond in een bedrijfspand in het Overijsselse Hengelo is onder controle, meldt de brandweer. Een paar woningen naast het brandende pand in de Molensteeg werden ontruimd. Maar de bewoners die werden opgevangen in een hotel mogen weer terug naar huis.

3 uur geleden
Zeer grote brand in bedrijfspand in binnenstad Hengelo

HENGELO (ANP) - De brandweer is in de nacht van zondag op maandag rond 04.00 uur uitgerukt voor een zeer grote brand in de Molensteeg in de binnenstad van het Overijsselse Hengelo. Volgens de brandweer gaat het om een brand in een bedrijfspand en is de vuurhaard moeilijk te bereiken. Vanwege de brand zijn enkele bovenwoningen ontruimd.

5 uur geleden
PVV, VVD, NSC en BBB moeten knopen gaan doorhakken

DEN HAAG (ANP) - De kabinetsformatie gaat een cruciale fase in. Voor het eerst in bijna twee weken gaan de leiders van PVV, VVD, NSC en BBB weer langs bij de informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf. De partijen moeten belangrijke beslissingen gaan nemen.

6 uur geleden
Hof behandelt hoger beroep Pegida-voorman over beledigen moslims

DEN HAAG (ANP) - Het gerechtshof in Den Haag behandelt maandag het hoger beroep van Edwin Wagensveld. De voorman van de radicaal-rechtse groepering Pegida werd in november door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot veertig uur taakstraf voor groepsbelediging. Wagensveld had de Koran een fascistisch boek genoemd.

6 uur geleden