Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vuelta-winnaar Kuss langer bij wielerploeg Visma - Lease a Bike

Vuelta-winnaar Kuss langer bij wielerploeg Visma - Lease a Bike

AMSTERDAM (ANP) - De Amerikaan Sepp Kuss rijdt in ieder geval tot en met 2027 voor wielerploeg Visma - Lease a Bike. Dat meldde de ploeg die voorheen Jumbo-Visma heette bij de teampresentatie in Amsterdam. Kuss (29) won dit jaar de Ronde van Spanje. Hij maakt al sinds 2018 deel uit van de Nederlandse ploeg en had nog een contract voor een jaar.

Voor Kuss was niet alleen zijn winst in de Vuelta een hoogtepunt in het afgelopen jaar. "We winnen als team alle drie de grote rondes. Ik vind het heel bijzonder dat ik daaraan heb kunnen bijdragen", zei Kuss, die ook de Giro en de Tour de France reed. Die eerste ronde werd gewonnen door de Sloveen Primoz Roglic, de Deen Jonas Vingegaard won voor het tweede jaar op rij de Tour.

Vingegaard meldde op de presentatie dat zijn contract, dat liep tot eind 2027, met een jaar is verlengd. Ook wereldkampioene veldrijden Fem van Empel blijft de ploeg langer trouw. De 21-jarige Brabantse ligt nu vast tot en met 2027.

Meer uit Sport

Hockeybondscoach Van Ass kiest in Parijs voor keepster Veenendaal

UTRECHT (ANP) - Bondscoach Paul van Ass van de Nederlandse hockeysters kiest op de Olympische Spelen voor keepster Anne Veenendaal. De doelvrouw van Amsterdam krijgt de voorkeur boven Josine Koning van landskampioen Den Bosch. Koning gaat als reservekeepster mee naar Parijs.

7 minuten geleden
Tennisster Osaka doet mee aan grastoernooi Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tennisster Naomi Osaka doet mee aan het grastoernooi van Rosmalen. De viervoudige grandslamkampioene en voormalig nummer een van de wereld maakt haar debuut in Nederland, meldt de organisatie van het Libéma Open dat plaatsvindt van 8 tot en met 16 juni.

50 minuten geleden
Trofee voor hockeyer Warmerdam na bijzondere comeback

ARNHEM (ANP) - Hockeyer Dennis Warmerdam heeft de Pahud de Mortanges Trofee gewonnen, een onderscheiding die sportkoepel NOC*NSF uitreikt aan de sporter die zich als een inspirerend voorbeeld heeft opgeworpen.

1 uur geleden
Van de Zandschulp twijfelt over voortzetten tennisloopbaan

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp twijfelt erover of hij nog wel door wil als proftennisser. De nummer 102 leed maandag op Roland Garros in de openingsronde een roemloze nederlaag tegen de Italiaan Fabio Fognini. Het werd 6-1 6-1 7-5.

10 uur geleden
Carapaz kan olympische titel wegrit niet verdedigen in Parijs

QUITO (ANP/BELGA) - Richard Carapaz kan zijn olympische titel in de wegrit komende zomer niet verdedigen op de Olympische Spelen in Parijs. Hij is niet opgenomen in de Ecuadoraanse selectie, zo maakte de Ecuadoraanse wielerfederatie FEC maandag bekend. Het land mag slechts één renner selecteren voor Parijs.

10 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp lijdt kansloze nederlaag in Parijs

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp heeft in de eerste ronde van Roland Garros een kansloze nederlaag geleden. De nummer 2 van Nederland pakte maar zeven games tegen de Italiaan Fabio Fognini, die 93e staat op de wereldranglijst. Het werd in een uur en 58 minuten 6-1 6-1 7-5.

12 uur geleden
Nederlandse Vechtsportbond mag toetreden tot NOC*NSF

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse Vechtsportbond (NVB) mag toetreden tot NOC*NSF. Dat hebben de leden van de Nederlandse sportkoepel bepaald tijdens de algemene ledenvergadering. De in januari opgerichte bond voor kickboksen, muaythai en mixed martial arts (MMA) is "fier" op de status als aspirant-lid, die voelt als "een blijk van erkenning".

13 uur geleden