Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vuelta-renners verwelkomd in Utrecht

Vuelta-renners verwelkomd in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Utrecht heeft donderdagavond kennisgemaakt met de renners die vrijdag van start gaan in de Ronde van Spanje. Dat gebeurde op het Vredenburgplein waar de ploegen een voor een aan de toegestroomde wielerfans werden voorgesteld. De renners werden daarna nog een stuk over de Utrechtse singel gevaren. Zo'n 12.500 bezoekers waren daarbij aanwezig.

Voorafgaand aan de presentatie dankte burgemeester Sharon Dijksma de organisatie van de Spaanse rittenkoers, die voor de tweede keer in Nederland van start gaat. "Eindelijk is het zover en zijn we de eerste stad die alle drie de grote rondes heeft ontvangen", sprak Dijksma. De Giro d'Italia deed in 2010 Utrecht aan, vijf jaar later begon de Tour de France er met het zogenoemde Grand Départ. Ze bedankte ook voor het geduld. Door de coronacrisis werd de start, die in 2020 stond gepland, met twee jaar uitgesteld.

Daarna volgden de renners, van wie Vincenzo Nibali (Astana) een speciaal welkom kreeg. De Italiaan won in zijn loopbaan de Giro, Tour en Vuelta en neemt aan het einde van dit jaar afscheid. Ook was er veel applaus voor Alejandro Valverde (42), voor wie het ook zijn laatste optreden is in een grote ronde. Tussendoor liet Jan Janssen zich nog even zien. Hij is de eerste Nederlander die de Vuelta won, in 1967. "Het is mooi om te zien hoeveel mensen hier zijn om de renners te verwelkomen. Dat wil zeggen dat ze van de wielersport houden", aldus Janssen, die ook de Tour de France won.

Als laatste kwamen de renners van Jumbo-Visma het podium op met in hun midden drievoudig winnaar Primoz Roglic. "We hebben een sterke ploeg en gaan ons best doen", sprak de Sloveen de fans toe.

Vuelta-directeur Javier Guillén sprak zijn waardering uit. "We kijken uit naar drie mooie dagen wielrennen."

Meer uit Sport

Van Rijthoven maakt half mei rentree en speelt Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven maakt half mei zijn rentree in het tenniscircuit. Hij wil eind volgende maand gaan deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros.

9 uur geleden
Schaatser Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kai Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma. De ploeg zegt in een persbericht dat dit "in goed overleg" is besloten. Het is nog onduidelijk naar welke ploeg Verbij nu gaat.

9 uur geleden
Sabalenka verliest in kwartfinale van tennistoernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld verloor na ruim twee uur met 3-6 6-3 7-5 van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

11 uur geleden
Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

12 uur geleden
Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

12 uur geleden
Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in België wel te winnen.

12 uur geleden
UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

13 uur geleden