Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS zien voor het eerst meer dan 90.000 nieuwe besmettingen

VS zien voor het eerst meer dan 90.000 nieuwe besmettingen

BALTIMORE (ANP/AFP) - In de Verenigde Staten zijn in de afgelopen 24 uur voor het eerst meer dan 90.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Dat blijkt uit tellingen van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore. Tussen woensdag en donderdag (lokale tijd) zijn 91.295 nieuwe gevallen gemeld in het land, dat sinds medio oktober het aantal besmettingen opnieuw ziet oplaaien.

Het oude record voor de meeste nieuwe besmettingen op één dag werd een week geleden gevestigd, toen kwamen er 84.169 infecties bij. Naast infecties, blijft ook het aantal doden en ziekenhuisopnames stijgen. Donderdag stierven er voor de derde keer deze maand in een dag tijd meer dan duizend coronapatiënten in de Verenigde Staten. Sinds het begin van de pandemie zijn er 8,94 miljoen gevallen geregistreerd, het meeste wereldwijd. Ruim 228.000 Amerikanen zijn overleden aan de gevolgen van een besmetting.

De forse stijging in het aantal nieuwe gevallen komt enkele dagen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ohio, Michigan, North Carolina, Wisconsin en Pennsylvania, cruciale staten in de strijd om het presidentschap, behoren tot de gebieden die het hardst getroffen zijn door de heropleving van het virus. In twaalf staten werden donderdag recordaantallen nieuwe besmettingen geregistreerd.

De Coronavirus Task Force van het Witte Huis stelde donderdag (lokale tijd) dat het de verkeerde kant opgaat met de virusuitbraak. Agressieve maatregelen zijn volgens het team nodig om de "onverbiddelijke" verspreiding van het longvirus een halt toe te roepen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Bombardementen Israël op Gaza na raketaanvallen Hamas op Tel Aviv

TEL AVIV (ANP) - Israël heeft in de nacht van zaterdag op zondag het huis van Yehya al-Sinwar, de leider van de politieke en militaire vleugels van Hamas in de Gazastrook, gebombardeerd, meldt een tv-station van de Palestijnse militanten. Er zouden volgens gezondheidsautoriteiten drie Palestijnen zijn omgekomen en velen gewond geraakt. De aanval kwam kort nadat Hamas opnieuw raketten afvuurde op de Israëlische kuststad Tel Aviv.

52 minuten geleden
VN-chef 'diep verontrust' over aanval Israël op mediagebouw

NEW YORK (ANP) - VN-chef António Guterres is "ontzet" door de burgerslachtoffers in de Gazastrook en "diep verontrust" over de aanval van Israël op een gebouw waarin internationale media waren gevestigd, zei een woordvoerder in een zaterdag (lokale tijd) vrijgegeven verklaring.

1 uur geleden
Opnieuw raketaanvallen Hamas op Israël

TEL AVIV (ANP) - In de Israëlische kuststad Tel Aviv is in de nacht van zaterdag op zondag (lokale tijd) opnieuw het raketalarm afgegaan. "Hamas heeft aangekondigd dat het om middernacht raketten zal afvuren op Tel Aviv", twitterde het Israëlische leger. "Ermee dreigen om een stad als doelwit uit te kiezen - om de bevolking te terroriseren - is op zichzelf al een schending van het internationaal recht. Als Hamas zijn dreigement uitvoert, zal het opnieuw het internationaal recht schenden door burgers als doelwit te kiezen", staat in het twitterbericht.

1 uur geleden
Terreurgroep IS eist aanslag op moskee in Kabul op

KABUL (ANP/RTR/DPA) - De explosie in een moskee in de Afghaanse hoofdstad Kabul waarbij vrijdag zeker twaalf mensen omkwamen, is opgeëist door Islamitische Staat. De terreurbeweging maakte dat bekend kort voordat een driedaagse wapenstilstand afloopt, ingesteld vanwege het einde van de ramadan.

4 uur geleden
Netanyahu tegen Biden: doen alles om burgerdoden te voorkomen

WASHINGTON/JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de Amerikaanse president Joe Biden verzekerd dat het Israëlische leger er alles aan doet om geen mensen te raken die niet betrokken zijn bij Hamas en andere strijdgroepen in de Gazastrook. Biden sprak zijn zorgen uit over de burgerslachtoffers in Gaza.

7 uur geleden
Pro-Palestijnse betogers in Europese steden de straat op

LONDEN (ANP/AFP/BELGA) - In meerdere Europese steden zijn betogers zaterdag de straat opgegaan uit solidariteit met de Palestijnen. Zo liepen duizenden mensen door Hyde Park in Londen, waarbij ze "bevrijd Palestina!' riepen bij de Israëlische ambassade.

10 uur geleden
Gebouw met kantoren internationale pers bestookt in Gazastrook

GAZA-STAD (ANP/AFP/RTR) - Een raketaanval heeft in de Gazastrook een gebouw getroffen met kantoren van internationale media, waaronder persbureau Associated Press en nieuwszender al-Jazeera. Een getuige zegt dat het pand is ingestort.

12 uur geleden