Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS willen twee vliegtuigen van Roman Abramovitsj in beslag nemen

VS willen twee vliegtuigen van Roman Abramovitsj in beslag nemen

NEW YORK (ANP/RTR) - Amerikaanse autoriteiten willen twee vliegtuigen van de bekende Russische miljardair Roman Abramovitsj, voormalig eigenaar van voetbalclub Chelsea, in beslag nemen. Dat komt omdat de zakenman ze naar Rusland heeft laten vliegen zonder daarvoor een speciale vergunning aan te vragen. Die vergunning is momenteel nodig vanwege de westerse sancties tegen Rusland.

Het gaat om een Boeing 787 Dreamliner en Gulfstream G650 ER. De toestellen zijn in de Verenigde Staten gemaakt. Abramovitsj had daarom vergunningen moeten aanvragen. Nu hij dat niet gedaan heeft riskeert hij onder meer een boete die kan oplopen tot ruim 300.000 dollar.

Tegen Abramovitsj als persoon heeft de Amerikaanse overheid in tegenstelling tot de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk geen sancties ingesteld. Maar hij moet zich wel houden aan het web aan regels dat de Amerikanen hebben opgeworpen om Rusland dwars te zitten. De westerse strafmaatregelen zijn bedoeld om Moskou te dwingen om te stoppen met de oorlog in Oekraïne.

Chelsea is sinds eind mei niet meer in bezit van Abramovitsj. De steenrijke oligarch verkocht de Engelse voetbalclub na bijna twintig jaar aan een consortium rond de Amerikaanse miljardair Todd Boehly.

Meer uit Financieel

Overwegend verliezen op Wall Street terwijl shutdown dreigt

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met overwegend kleine verliezen het weekend ingegaan. Onder meer de dreiging van een zogenoemde shutdown drukte op het sentiment. Een voorstel van de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om zo'n scenario nog af te wenden heeft het vrijdag niet gered. Als er niet snel een oplossing komt, komen Amerikaanse overheidsdiensten zondag al zonder geld te zitten.

3 uur geleden
Topman de Bijenkorf: consument houdt steeds meer hand op de knip

AMSTERDAM (ANP) - De consument houdt steeds meer de hand op de knip. Daarop wijst topman Giovanni Colauto van de Bijenkorf in een toelichting op de jaarcijfers van de warenhuisketen. Volgens hem zijn de omstandigheden in de winkelbranche momenteel daarom "erg uitdagend".

4 uur geleden
Klaas Knot waarschuwt voor risico's schulden bij schaduwbanken

BASEL (ANP) - Klaas Knot maakt zich als voorzitter van de Financial Stability Board (FSB) zorgen over de grote schuldenlast van zogenoemde schaduwbanken, oftewel financiële spelers die buiten het traditionele bankensysteem opereren. In gesprek met de Britse zakenkrant Financial Times waarschuwt hij dat die schulden, en het gebrek aan goede informatie hierover, een risico vormen voor de mondiale financiële stabiliteit.

5 uur geleden
Nog meer werknemers Amerikaanse autofabrieken leggen werk neer

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Nog meer werknemers van autofabrieken in de Verenigde Staten gaan staken, meldt vakbond United Auto Workers (UAW). Werknemers van General Motors (GM), Ford en Chrysler-moederbedrijf Stellantis legden twee weken geleden het werk neer omdat ze onder meer een hoger loon willen.

7 uur geleden
Beleggers schrikken niet van uitspraak over fusie PostNL en Sandd

AMSTERDAM (ANP) - PostNL hoorde vrijdag bij de winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers leken zich niet van de wijs te laten brengen door een nieuwe gerechtelijke uitspraak over de fusie van PostNL met Sandd. Wat de gevolgen van de uitspraak zijn is ook nog onduidelijk, aangezien PostNL en Sandd inmiddels al jaren gefuseerd zijn en het lastig lijkt om dat nog ongedaan te maken.

8 uur geleden
Topman Philips: mogelijk nog 7 jaar bezig met slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips is mogelijk nog zeven jaar bezig met de affaire rond defecte slaapapneu-apparaten, heeft topman Roy Jakobs gezegd in een interview bij financieel persbureau Bloomberg. Er lopen nog tal van rechtszaken van gebruikers van de apparaten tegen het Nederlandse medisch-technologisch concern over gezondheidsschade. Ook is Philips momenteel met de Amerikaanse toezichthouder FDA in gesprek over de kwestie.

8 uur geleden
Nike uitblinker op Wall Street na goed ontvangen cijfers

NEW YORK (ANP) - Sportartikelenmerk Nike was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Zo viel de winstgevendheid in het afgelopen kwartaal hoger uit dan verwacht en de voorraden daalden. Dat wordt gezien als een teken dat Nike vooruitgang boekt met het vervangen van oudere producten door nieuwere, meer winstgevende sportartikelen zoals schoenen en kleding.

10 uur geleden