Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS willen Rusland niet bij G7 betrekken

VS willen Rusland niet bij G7 betrekken

WASHINGTON (ANP/RTR) - De regering van president Joe Biden zal Rusland in de toekomst niet zelfstandig uitnodigen om deel te nemen aan het overleg in de G7, de groep van westerse wereldleiders.

Volgens de woordvoerder van het Witte Huis, Jen Psaki, kan dat alleen wanneer alle deelnemende landen het daarover eens zijn. Daarmee neemt de regering-Biden afstand van het beleid van voormalig president Donald Trump, die in juni vorig jaar de G7 een "zeer ouderwetse groep van landen" noemde en vond dat Rusland, Australië, Zuid-Korea en India zich daarbij zouden moeten aansluiten.

"Ik denk niet dat we Rusland nieuwe uitnodigingen sturen of uitnodigingen zullen herhalen", aldus Psaki. "Als dat wel zo is, dan doen we dat vanzelfsprekend in samenspraak met de andere landen van de G7."

In de G7 voeren Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en de Europese Unie overleg over internationale en economische kwesties.

Meer uit Buitenland

Krant: moord sikh-leider in Canada was grotere operatie dan gemeld

SURREY (ANP) - Bij de moord op de separatistische sikh-leider Hardeep Singh Nijjar in juni in Canada waren minstens zes mannen en twee voertuigen betrokken. Dat concludeert The Washington Post op basis van beveiligingsvideobeelden en getuigenverklaringen. Volgens de krant duiden die bevindingen op een grotere en meer georganiseerde operatie dan Canadese autoriteiten eerder rapporteerden. Die repten slechts van twee gemaskerde mannen die Nijjar hadden neergeschoten.

1 uur geleden
Britse NCIS-acteur David McCallum op 90-jarige leeftijd overleden

NEW YORK (ANP) - De acteur David McCallum, bekend van zijn rollen in de Amerikaanse tv-series NCIS en The Man From U.N.C.L.E, is overleden. De in 1933 in Schotland geboren McCallum was 90. Hij stierf een natuurlijke dood, omringd door zijn familie in een ziekenhuis in New York.

2 uur geleden
Polen gaat controleren op migranten bij grensovergang Slowakije

WARSCHAU (ANP) - Polen gaat controles uitvoeren bij de grensovergang met Slowakije om de stroom migranten tegen te gaan. Voertuigen die vanuit Slowakije de grens oversteken zullen worden gecontroleerd, zei premier Mateusz Morawiecki maandag.

3 uur geleden
Londen Gatwick schrapt 160 vluchten om tekort verkeersleiders

LONDEN (ANP) - De Londense luchthaven Gatwick schrapt deze week meer dan 160 vluchten wegens een tekort aan luchtverkeersleiders. Dertig procent van de luchtverkeersleiders is momenteel niet beschikbaar "wegens diverse medische redenen, waaronder het coronavirus", verklaart de luchthaven.

4 uur geleden
Separatisten Nagorno-Karabach: doden en 200 gewonden na explosie

STEPANAKERT (ANP/AFP/RTR/DPA) - Volgens het separatistische bestuur van de enclave Nagorno-Karabach zijn er tweehonderd gewonden en een onbekend aantal doden gevallen bij een ontploffing bij een brandstofopslag.

6 uur geleden
Biden haalt banden aan met eilandstaten in Grote Oceaan

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft aangekondigd dat zijn land de banden gaat aanhalen met de Cookeilanden en Niue. Hij erkent de eilandstaatjes in de Grote Oceaan officieel als soevereine staten en stelt grote investeringen in het vooruitzicht. Dat wordt gezien als een charmeoffensief om de toename van de Chinese invloed in de strategisch belangrijke regio tegen te gaan.

10 uur geleden
Rusland tegen Armeense premier: je maakt een grote fout

MOSKOU (ANP/AFP) - Moskou heeft woedend gereageerd op kritiek van de Armeense premier Nikol Pashinyan op Rusland. Volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Armenië de relatie tussen de beide landen op scherp gezet en wordt hiermee een fout gemaakt.

12 uur geleden