Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS weren buitenlanders om nieuw coronavirus

VS weren buitenlanders om nieuw coronavirus

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG/AFP) - De Verenigde Staten nemen aanvullende maatregelen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Sommige buitenlanders die recentelijk China hebben bezocht, komen volgens de autoriteiten vanaf zondag tijdelijk het land niet meer in.

"Buitenlanders, met uitzondering van naaste familieleden van Amerikaanse burgers en mensen met een permanente verblijfsstatus, die de afgelopen twee weken in China hebben gereisd, krijgen vooralsnog geen toegang meer tot de VS", zegt minister Alex Azar (Volksgezondheid).

De VS roepen vanwege de virusuitbraak de noodtoestand uit op het gebied van volksgezondheid, een 'public health emergency'. Minister Azar zegt dat Amerikaanse burgers die de afgelopen twee weken in de provincie Hubei zijn geweest, bij terugkeer uit China verplicht in quarantaine moeten.

In Hubei bevindt zich de miljoenenstad Wuhan, het epicentrum van de virusuitbraak. Amerikanen die andere gebieden in China hebben bezocht worden bij terugkeer ook gecontroleerd. Zij moeten zichzelf twee weken isoleren en worden in die periode gemonitord.

Meer uit Buitenland

Meta lanceert team tegen AI-misbruik bij EU-verkiezingen

BRUSSEL (ANP/RTR) - Facebook-eigenaar Meta Platforms gaat een team opzetten dat desinformatie en AI-misbruik moet aanpakken in de opmaat naar de EU-verkiezingen in juni. De snelle groei van generatieve AI die op instructie binnen enkele seconden tekst, afbeeldingen en video kan creëren, heeft geleid tot de angst dat deze nieuwe technologie dit jaar zou kunnen worden gebruikt om grote verkiezingen over de hele wereld te verstoren.

38 minuten geleden
Duizenden Brazilianen demonstreren tegen onderzoek staatsgreep

SÃO PAULO (ANP/DPA) - In de Braziliaanse stad São Paulo zijn zondag tienduizenden aanhangers van oud-president Jair Bolsonaro de straat op gegaan om te protesteren tegen het strafrechtelijk onderzoek naar het voormalige staatshoofd.

1 uur geleden
Taliban laten Oostenrijkse rechts-extremist vrij

WENEN (ANP) - Na negen maanden gevangenschap bij de Taliban in Afghanistan is een Oostenrijkse rechts-extremist vrijgelaten. Het Oostenrijkse ministerie van Buitenlandse Zaken zei zondag dat de 84-jarige man in de Qatarese hoofdstad Doha was geland. Hij werd sinds mei 2023 vastgehouden door de Taliban, die Afghanistan regeren.

3 uur geleden
Netanyahu: IDF presenteert plan voor evacuatie Palestijnen

JERUZALEM (ANP) - Het kantoor van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt dat het Israëlische leger een plan heeft gepresenteerd voor de evacuatie van burgers uit gebieden in de Gazastrook waar gevochten wordt, samen met een "operationeel plan".

4 uur geleden
Angst voor cholera-uitbraak: duizenden vast op cruiseschip

PORT LUIS (ANP) - Meer dan 3000 mensen zitten vast op een cruiseschip voor de kust van het Oost-Afrikaanse eiland Mauritius door het vermoeden van een mogelijke cholera-uitbraak op het schip. Na een reeks gevallen van maag-darmziekten aan boord van de Norwegian Dawn weigerden de plaatselijke autoriteiten zondag het schip te laten aanmeren in de haven van de hoofdstad Port Louis.

4 uur geleden
Israël zegt hoe dan ook door te gaan met grondoperatie Rafah

TEL AVIV (ANP/AFP) - Een mogelijk staakt-het-vuren in de oorlog tussen Israël en Hamas zal hoogstens uitstel betekenen voor een grondinvasie van de zuidelijke stad Rafah in Gaza. Dat zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zondag. In Rafah verblijven inmiddels naar schatting 1,5 miljoen Palestijnen, in overgrote meerderheid ontheemden.

8 uur geleden
Biden: 'goede seks' is reden voor succesvol huwelijk met Jill

WASHINGTON (ANP/RTR) - De sleutel tot het lange huwelijk tussen de Amerikaanse president Joe Biden en zijn vrouw Jill is "goede seks". Dat zou Biden althans hebben gezegd tegen Witte Huis-medewerkers, zo blijkt uit een nieuw boek over first lady Jill Biden dat hun 47-jarige romance belicht.

9 uur geleden