Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS verspreiden 296.000 apenpokkenvaccins onder bevolking

VS verspreiden 296.000 apenpokkenvaccins onder bevolking

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering verspreidt in de komende weken 296.000 doses vaccins tegen apenpokken uit de nationale voorraad onder de bevolking. De vaccins worden toegewezen aan zowel staten als territoria, zoals Guam en Puerto Rico. De verdeling gebeurt op basis van de bevolkingsgrootte en het "risico op ernstige ziekte", aldus Amerikaanse gezondheidsfunctionarissen.

Van de doses zullen er 56.000 onmiddellijk worden toegewezen, de rest volgt in de komende weken. Het betreft vaccins van het type Jynneos. Die kunnen worden aangeboden aan mensen die "mogelijk zijn blootgesteld". Tot voor kort waren vaccins tegen apenpokken in de VS alleen beschikbaar voor mensen die aantoonbaar aan het virus zijn blootgesteld. Tegen het einde van het jaar moeten zelfs 1,6 miljoen doses beschikbaar zijn.

De Verenigde Staten hebben tot nu toe 306 gevallen geregistreerd van apenpokken, een virale infectie die verband houdt met pokken en die pijnlijke huidletsels veroorzaakt. Hoewel het virus endemisch is in delen van Afrika, heeft de huidige uitbraak landen getroffen waar het virus zich gewoonlijk niet verspreidt. Daardoor bestaat de vrees dat het meer wijdverspreid zou kunnen worden.

Meer uit Buitenland

Spanje erkent formeel de Palestijnse staat

MADRID (ANP/AFP) - Spanje heeft formeel de Palestijnse staat erkend. Het land kondigde vorige week aan die stap te zetten, maar nu is dat officieel gebeurd. Volgens de Spaanse premier Pedro Sánchez is dat een "cruciale" voorwaarde voor vrede in het Midden-Oosten.

1 minuut geleden
Zelensky: niet sterk als Biden niet naar vredestop Oekraïne komt

BRUSSEL (ANP) - Oekraïne is teleurgesteld dat de Amerikaanse president Joe Biden niet naar de vredestop lijkt te gaan die bondgenoten van het land volgende maand in Zwitserland hebben belegd. Bidens afwezigheid zou Rusland in de kaart spelen, waarschuwt hij.

19 minuten geleden
Club Mallorca had geen vergunning voor terras

PALMA DE MALLORCA (ANP) - De Medusa Beach Club in Mallorca had geen vergunning voor het terras dat afgelopen weekend instortte. Dat zei de burgemeester Jaime Martínez volgens de nieuwssite laSexta en de krant Diario de Mallorca bij het presenteren van een rapport over het ongeval.

42 minuten geleden
Mediaberichten: Israëlische tanks bereiken centrum Rafah

RAFAH (ANP/RTR) - Israëlische tanks hebben het centrum van de stad Rafah bereikt, zeggen getuigen tegen persbureau Reuters. Ook de Israëlische nieuwssite Times of Israel meldt op basis van Palestijnse media dat de tanks het centrum binnenrijden.

43 minuten geleden
Hamas meldt 16 doden in Rafah afgelopen nacht

RAFAH (ANP/RTR) - In Rafah zijn afgelopen nacht zestien Palestijnen gedood, meldt Hamas. Ondanks vele internationale oproepen om het offensief in de stad te staken, heeft Israël daar in de nacht en ochtend verdere lucht- en tankaanvallen uitgevoerd.

2 uur geleden
UNRWA: ongeveer miljoen mensen ontvluchtten Rafah

RAFAH (ANP) - De afgelopen drie weken zijn ongeveer 1 miljoen mensen Rafah ontvlucht, meldt de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA). De maanden daarvoor waren juist veel Palestijnen gevlucht naar die stad in het zuiden van de Gazastrook. Begin mei riep Israël op om delen van Rafah te evacueren, omdat het een offensief op de stad begon.

3 uur geleden
België levert komende jaren 30 F-16's aan Oekraïne

BRUSSEL (ANP/BELGA) - België gaat de komende jaren dertig F-16-gevechtsvliegtuigen leveren aan Oekraïne, meldt minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib. De eerste toestellen moeten dit jaar nog aankomen, de rest uiterlijk in 2028.

4 uur geleden