Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS trekken vliegdekschip terug uit Rode Zee, ontkennen aanval

VS trekken vliegdekschip terug uit Rode Zee, ontkennen aanval

SANAA (ANP) - De Verenigde Staten hebben vliegdekschip de USS Dwight D. Eisenhower teruggetrokken uit de Rode Zee. Het Amerikaanse centrale commando CENTCOM liet zaterdag weten dat het schip en zijn bemanning al onderweg is naar de VS.

Eerder op de dag ontkende CENTCOM stellig dat de Eisenhower was aangevallen door Houthi's uit Jemen. Die beweerden dat zij een succesvolle aanval hadden uitgevoerd op het vliegdekschip.

De Eisenhower was zeven maanden gestationeerd in het gebied, waarin sinds november Houthi-rebellen uit Jemen aanvallen uitvoeren op schepen. Zij doen dat uit solidariteit met de Palestijnen in Gaza. Een woordvoerder van het Pentagon liet zaterdag weten dat de crew van de USS Dwight D. Eisenhower "schepen heeft beschermd bij hun vaart door de Rode Zee, Bab el Mandeb en de Golf van Aden, onschuldige mariniers heeft gered na onrechtmatige aanvallen van de door Iran gesteunde Houthi's en geholpen heeft verdere agressie af te wenden."

De Eisenhouwer wordt vervangen door vliegdekschip USS Theodore Roosevelt, dat volgens CENTCOM op het moment nog een eerder geplande oefening uitvoert in de Indo-Pacific-regio en volgende week zal aankomen in het Midden-Oosten.

Meer uit Buitenland

Netanyahu wil nog een tijd controle over Gazastrook

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - Israël wil nog een tijd de controle over de Palestijnse Gazastrook voor de eigen veiligheid, maakte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu duidelijk in een toespraak tot het Amerikaanse parlement. Voor de nabije toekomst is nog een doorslaggevende veiligheidscontrole over Gaza nodig, zei de regeringsleider tegen parlementariërs uit het Huis van Afgevaardigden en de Senaat.

2 uur geleden
Democraten willen Harris eerder tot presidentskandidaat benoemen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Democraten willen vicepresident Kamala Harris eerder tot hun kandidaat benoemen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen begin november. Mogelijk wordt ze al begin augustus gekozen, blijkt uit plannen van een partijcommissie.

2 uur geleden
Fox News wil op 17 september debat tussen Harris en Trump

WASHINGTON (ANP) - Fox News heeft Kamala Harris en Donald Trump uitgenodigd voor een debat op dinsdag 17 september. Dat maakte de Amerikaanse zender bekend.

4 uur geleden
Trump-schutter zocht info over moordaanslag op Kennedy

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De man die probeerde voormalig president Donald Trump te vermoorden, deed online onderzoek naar hoe Lee Harvey Oswald in 1963 voormalig president John F. Kennedy doodschoot. Dat zei directeur Chris Wray van de Amerikaanse veiligheidsdienst FBI tegen parlementariërs.

5 uur geleden
Inside Out 2 passeert Frozen 2 als succesvolste animatiefilm

LOS ANGELES (ANP) - Inside Out 2 is ruim vijf weken na de première de succesvolste animatiefilm aller tijden. Dat heeft The Walt Disney Company bekendgemaakt. Het record stond op naam van Frozen 2 uit 2019. Inside Out 2 heeft nu wereldwijd 1,46 miljard dollar opgebracht.

5 uur geleden
Moskou laat Europaplein verdwijnen in conflict om Oekraïne

MOSKOU (ANP/DPA/BELGA) - Het Europaplein in de Russische hoofdstad Moskou is verdwenen. Het plein is herdoopt tot Eurasiaplein, mogelijk als gevolg van het groeiende conflict met de Europese Unie over de Russische invasie in Oekraïne.

7 uur geleden
Evacuaties in Zuid-Europa door extreem weer en bosbranden

BARI (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Het zuiden van Europa wordt geteisterd door extreem weer en bosbranden. In de Zuid-Italiaanse regio Apulië moesten woensdag zo'n duizend toeristen worden geëvacueerd om een bosbrand die daar woedt.

7 uur geleden