Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS trekken 100 miljoen uit voor civiele veiligheid in Oekraïne

VS trekken 100 miljoen uit voor civiele veiligheid in Oekraïne

TEL AVIV (ANP/RTR) - De Verenigde Staten zijn van plan nog eens 100 miljoen dollar (91 miljoen euro) extra uit te trekken voor verbetering van de civiele veiligheid in Oekraïne. Dat heeft de minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zaterdag gezegd na aankomst in Israël. Hij zal daar overleg voeren, met vermoedelijk de Russische invasie in Oekraïne en de nucleaire onderhandelingen met Iran als belangrijkste aandachtspunten.

Blinken verklaarde dat deze financiële injectie het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken meer mogelijkheden zal bieden ten aanzien van "grensbeveiliging, ondersteuning van de wetshandhaving voor burgers en het waarborgen van cruciale infrastructuur voor de overheid".

Blinken praat de komende dagen niet alleen met de Israëlische premier Naftali Bennett en diens buitenlandminister Yair Lapid, maar ontmoet ook zijn collega's van de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Marokko en Egypte. Lapid sprak van een "historische meeting". Ook staat een bezoek aan de Westelijke Jordaanoever op het programma en een ontmoeting met de Palestijnse president Mahmoud Abbas in Ramallah.

Meer uit Buitenland

Boris Johnson en Liz Truss keren zich tegen Sunaks Brexitplannen

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse oud-premiers Boris Johnson en Liz Truss zullen woensdag in het Lagerhuis tegen de Brexitplannen van hun opvolger Rishi Sunak stemmen. Volgens Britse media is de nieuwe deal "onacceptabel" voor Johnson, die zelf de vorige overeenkomst met de Europese Unie onderhandelde.

1 uur geleden
Zuid-Korea en VS vieren jubileum met militaire oefeningen in juni

SEOUL (ANP/RTR) - Zuid-Koreaanse en Amerikaanse strijdkrachten houden in juni hun tot nu grootste gezamenlijke militaire oefeningen waarbij met scherp wordt geschoten, meldt het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie. De oefeningen maken deel uit van de viering van het 70-jarige bestaan van het bondgenootschap tussen de twee landen.

1 uur geleden
Sunaks Brexitdeal stuit op verzet van unionisten en brexiteers

LONDEN (ANP) - Het Britse Lagerhuis buigt zich over de Brexitafspraken die premier Rishi Sunak heeft afgesproken met de Europese Commissie. Waarschijnlijk kan Sunak op een meerderheid rekenen voor het nieuwe handelsprotocol, maar een aanzienlijk verzet van Noord-Ieren en binnen zijn eigen partij zou een fikse tegenvaller zijn voor de premier.

5 uur geleden
Mogelijk besluit over vervolging Trump door 'grand jury' Manhattan

NEW YORK (ANP) - De beslissing of ex-president Donald Trump wordt aangeklaagd en of er een arrestatiebevel tegen hem komt, wordt volgens Amerikaanse media waarschijnlijk woensdag in Manhattan, New York, genomen. Het zou de eerste keer zijn dat een ex-president strafrechtelijk wordt vervolgd.

7 uur geleden
Opnieuw ongeregeldheden bij Franse pensioenprotesten

PARIJS (ANP/RTR/AFP/BELGA) - In Frankrijk zijn bij spontane protesten tegen de pensioenhervorming opnieuw ongeregeldheden uitgebroken, onder meer in Parijs, Nantes, Montpellier en Lille. Dat melden Franse media. De politie zette bijvoorbeeld in de hoofdstad traangas in om betogers uiteen te drijven.

13 uur geleden
Saudi-Arabië: ramadan begint donderdag

RIYAD (ANP/AFP) - Saudi-Arabië heeft gezegd dat de ramadan komende donderdag begint. Veel moslims wereldwijd volgen de start- en einddatum van Saudi-Arabië, waar de heilige plaatsen Mekka en Medina liggen.

14 uur geleden
Oeganda doet homo's en transgenders helemaal in de ban

KAMPALA (ANP/RTR) - Het Oost-Afrikaanse Oeganda doet onder anderen homo's, lesbiennes en transgenders helemaal in de ban. Zelfs het je identificeren als zodanig wordt strafbaar.

15 uur geleden