Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS trekken 100 miljoen uit voor civiele veiligheid in Oekraïne

VS trekken 100 miljoen uit voor civiele veiligheid in Oekraïne

TEL AVIV (ANP/RTR) - De Verenigde Staten zijn van plan nog eens 100 miljoen dollar (91 miljoen euro) extra uit te trekken voor verbetering van de civiele veiligheid in Oekraïne. Dat heeft de minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zaterdag gezegd na aankomst in Israël. Hij zal daar overleg voeren, met vermoedelijk de Russische invasie in Oekraïne en de nucleaire onderhandelingen met Iran als belangrijkste aandachtspunten.

Blinken verklaarde dat deze financiële injectie het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken meer mogelijkheden zal bieden ten aanzien van "grensbeveiliging, ondersteuning van de wetshandhaving voor burgers en het waarborgen van cruciale infrastructuur voor de overheid".

Blinken praat de komende dagen niet alleen met de Israëlische premier Naftali Bennett en diens buitenlandminister Yair Lapid, maar ontmoet ook zijn collega's van de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Marokko en Egypte. Lapid sprak van een "historische meeting". Ook staat een bezoek aan de Westelijke Jordaanoever op het programma en een ontmoeting met de Palestijnse president Mahmoud Abbas in Ramallah.

Meer uit Buitenland

Amerikaanse pier voor hulpgoederen weer verbonden aan kust Gaza

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Het Amerikaanse leger heeft een in moeilijkheden verkerende drijvende pier opnieuw aan de kust van de Gazastrook bevestigd. Dat meldt persbureau Reuters op gezag van Amerikaanse functionarissen. De pier was onlangs tijdelijk verwijderd van de kust om de slechte omstandigheden op zee.

3 uur geleden
Laatste rivaal Rutte maakt zich op om weg naar NAVO vrij te maken

BRUSSEL/BOEKAREST (ANP) - De Roemeense president Klaus Iohannis laat donderdag weten of hij de leiding over de NAVO aan demissionair premier Mark Rutte laat. Als Iohannis zich terugtrekt uit de race - zoals iedereen verwacht - en de Nederlander steunt, staat niets Rutte meer in de weg om NAVO-secretaris-generaal te worden.

5 uur geleden
Stroomvoorziening in Ecuador nagenoeg hersteld

QUITO (ANP/RTR) - In Ecuador komt de stroomvoorziening geleidelijk weer op gang na een landelijke stroomstoring die ongeveer vier uur duurde, meldt minister Roberto Luque van Openbare Werken op X. Inmiddels heeft zo'n 95 procent van de Ecuadoranen weer stroom.

5 uur geleden
Oxfam: meer klimaatvluchtelingen door droogte en overstromingen

DEN HAAG (ANP) - Wereldwijd slaan steeds meer mensen op de vlucht door klimaatgerelateerde rampen, zoals overstromingen en extreme droogte. Volgens een overzicht dat Oxfam Novib donderdag op Wereldvluchtelingendag publiceerde, is het aantal klimaatvluchtelingen in de tien zwaarst getroffen landen meer dan verdubbeld in tien jaar tijd.

8 uur geleden
Heel Ecuador zit zonder stroom

QUITO (ANP/RTR) - Ecuador is getroffen door een landelijke stroomstoring, meldt minister Roberto Luque van Openbare Werken op X. De autoriteiten werken aan een oplossing van het probleem.

8 uur geleden
Dodental onder deelnemers hadj opgelopen

MEKKA (ANP/AFP) - Het aantal sterfgevallen tijdens de hadj in Saudi-Arabië is opgelopen tot boven de negenhonderd. Deelnemers van de pelgrimstocht hebben dit jaar te maken met zeer hoge temperaturen en die hitte is honderden mensen fataal geworden.

10 uur geleden
Poetin aangekomen in Vietnam

HANOI (ANP/AFP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin is aangekomen in Vietnam, melden Russische persbureaus. Hij bezoekt het Zuidoost-Aziatische land voor het eerst sinds 2017 om de banden aan te halen.

11 uur geleden