Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS sturen 2 miljoen doses van malariamedicijn naar Brazilië

VS sturen 2 miljoen doses van malariamedicijn naar Brazilië

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten sturen 2 miljoen doses van het malariamedicijn hydroxychloroquine naar Brazilië om te helpen in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft het Witte Huis bekendgemaakt. De Braziliaanse regering raadt inwoners aan het middel uit voorzorg te nemen, maar de werking ervan is niet bewezen.

Naast het medicijn sturen de VS ook duizend beademingsapparaten naar Brazilië. "Uit solidariteit sturen we de medicijnen naar Brazilië. Daarnaast kondigen we een gezamenlijk onderzoek naar hydroxychloroquine aan", staat in de verklaring van het Witte Huis.

De VS zijn het zwaarst getroffen land door het longvirus, maar het aantal besmettingen en doden loopt de laatste weken enorm hard op in Brazilië. Qua besmettingen is het met ruim 505.000 het tweede land, na de VS.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Laatste stappen invoering euro in Bulgarije en Kroatië

BRUSSEL (ANP) - Bulgarije en Kroatië hebben groen licht gekregen voor de laatste fase om hun nationale munten, de Bulgaarse lev en de Kroatische kuna, te kunnen vervangen door de euro. De Europese Commissie maakte dat vrijdag bekend. Het duurt nog wel minstens twee jaar voor in die landen daadwerkelijk met een euro kan worden betaald.

1 uur geleden
WHO meldt recordaantal nieuwe coronabesmettingen

GENÈVE (ANP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vrijdag een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. In 24 uur tijd kwamen er wereldwijd 228.102 gevallen bij. Het vorige trieste record dateerde van 4 juli met 212.326. Het dagelijks dodental door Covid-19 bleef stabiel op ongeveer 5000. Inmiddels heeft de ziekte meer dan 555.000 mensen het leven gekost.

1 uur geleden
'Trump ziet wegens storm af van rally in New Hampshire'

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Trump ziet ervan af zaterdag naar New Hampshire te gaan voor een verkiezingsbijeenkomst in Portsmouth. Reden is volgens CNN de verwachte overlast in dat deel van de VS door de naderende tropische storm Fay.

2 uur geleden
Nieuwe aanklacht tegen 'Epstein-handlanger' Maxwell

NEW YORK (ANP/RTR) - De aanklacht tegen de vermeende handlanger van de gestorven zedendelinquent Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell, is vervangen door een nieuwe aanklacht. Maxwell werd vorige week gearresteerd. Ze zou minderjarige meisjes hebben gerekruteerd voor seks met Epstein.

2 uur geleden
Premier Johnson: strikter beleid mondkapjes nodig in Engeland

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse premier Boris Johnson heeft gezegd dat in Engeland een strikter beleid voor het dragen van mondkapjes misschien noodzakelijk is. Hij zou graag zien dat mensen tijdens het winkelen mond en neus bedekken. Nu staat hun dat vrij, in tegenstelling tot Schotland waar het wel verplicht is.

2 uur geleden
Russisch ministerie: crash MH17 niet in Russisch luchtruim

MOSKOU (ANP) - Het Russisch ministerie van Justitie heeft gereageerd op de stap van Nederland om Rusland voor het Europese mensenrechtenhof te slepen voor de Russische rol bij de MH17-ramp. Het is de eerste officiële reactie uit Moskou.

3 uur geleden
Zeldzame Pokémon-kaart brengt bijna 80 mille op

DALLAS (ANP/DPA) - Een zeldzame Pokémon-kaart heeft bij een online-veiling in de Verenigde Staten 90.000 dollar opgebracht, bijna 80.000 euro. Een verzamelaar betaalde dat bedrag volgens het veilinghuis Heritage Auction voor een zogenoemde Trainer-kaart die in 1999 toegang gaf tot een geheim toernooi.

4 uur geleden