Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS: Snelle en krachtige reactie als Noord-Korea kernwapens test

VS: Snelle en krachtige reactie als Noord-Korea kernwapens test

SEOUL (ANP/RTR) - De Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Wendy Sherman heeft gezegd dat als Noord-Korea een kernwapentest zou uitvoeren, er een "snelle en krachtige" reactie van de VS en Zuid-Korea zou volgen.

"Wat voor kernwapentest dan ook zou een complete overtreding van de resoluties van de VN-Veiligheidsraad zijn", zei Sherman tegen journalisten na een overleg met haar Zuid-Koreaanse collega. "Niet alleen Zuid-Korea, de VS en Japan zouden dan sterk en helder reageren, ik geloof dat de hele wereld dat zou doen."

Maandag vuurden de VS en Zuid-Korea acht raketten af vanaf de Zuid-Koreaanse oostkust, als reactie op recente rakettesten van Noord-Korea. Twintig Amerikaanse en Zuid-Koreaanse gevechtsvliegtuigen, inclusief toestellen van het type F-35, hebben dinsdag ten westen van Korea boven de Gele Zee manoeuvres uitgevoerd. Het was volgens een Zuid-Koreaanse militaire zegsman een demonstratie van de kracht waarmee gereageerd kan worden op provocaties uit het noorden, berichtte persbureau Yonhap.

Het internationaal atoomagentschap IAEA gaf maandag aan dat de uitbreiding van Noord-Korea's voornaamste nucleaire locatie vordering toont.

Meer uit Buitenland

Rusland: Oekraïens offensief in Donetsk afgeslagen

MOSKOU (ANP) - Rusland heeft naar eigen zeggen een "groot offensief" door Oekraïne in de zuidelijke Oekraïense regio Donetsk afgeslagen, meldt het ministerie van Defensie in Moskou. Daarbij zou het naar eigen zeggen 250 strijders hebben gedood.

1 uur geleden
Meer dan 1700 bureaus op Champs-Élysées voor wereldrecord dictee

PARIJS (ANP/AFP) - Op de Champs-Élysées in Parijs stonden zondag 1779 bureaus klaar voor een massaal dictee. Meer dan 5000 deelnemers schreven in een paar rondes op de beroemde laan een voorgelezen tekst op. Volgens de Franse zender BFM werd de poging door Guinness World Records goedgekeurd en is officieel het wereldrecord gevestigd.

6 uur geleden
NAVO-chef: Zweden voldoet aan Turkse voorwaarden voor toetreding

ANKARA (ANP/AFP/DPA) - NAVO-topman Jens Stoltenberg voert de druk op de net herkozen Turkse president Recep Tayyip Erdogan op om de Turkse bezwaren tegen Zweeds NAVO-lidmaatschap los te laten. Zweden heeft volgens Stoltenberg stappen genomen om de bezwaren van Turkije weg te nemen en daarmee aan zijn verplichtingen voldaan. Zo werd er Zweedse wetgeving aangepast.

11 uur geleden
Half miljoen Polen in Warschau protesteren tegen regering

WARSCHAU (ANP/AFP/RTR) - In de Poolse hoofdstad Warschau zijn volgens de gemeente een half miljoen mensen samengekomen om te protesteren tegen de regering en voor vrije verkiezingen. De oppositie, onder leiding van oud-premier en voormalig voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk, organiseerde de demonstratie, waarvan wordt gehoopt dat het de grootste is sinds de val van de muur in 1989.

13 uur geleden
Betogers staan stil bij verjaardag Russische dissident Navalni

MOSKOU (ANP/DPA) - Op de 47e verjaardag van de gevangen Russische dissident Aleksej Navalni hebben mensen in Rusland en elders gedemonstreerd voor zijn vrijlating. In meerdere Russische steden stonden hier en daar mensen met posters, maar zij werden onmiddellijk gearresteerd, melden burgerrechtenactivisten. Ook in onder meer Japan, Australië en Georgië werd stilgestaan bij het lot van Navalni.

13 uur geleden
Geweld in Soedan laait op na einde wapenstilstand

KHARTOEM (ANP/AFP) - In Soedan is het geweld flink toegenomen na het aflopen van een wapenstilstand. Inwoners van de hoofdstad Khartoem zeggen dat er op straat veel gevochten wordt tussen het leger en de paramilitaire Rapid Support Forces (RSF).

14 uur geleden
Premier België valt met fiets en is korte tijd bewusteloos

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische premier Alexander De Croo heeft zich op sociale media gemeld, een dag nadat hij tijdens een fietstocht was gevallen. Hij was kort bewusteloos en moest naar het ziekenhuis.

16 uur geleden