Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS: Snelle en krachtige reactie als Noord-Korea kernwapens test

VS: Snelle en krachtige reactie als Noord-Korea kernwapens test

SEOUL (ANP/RTR) - De Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Wendy Sherman heeft gezegd dat als Noord-Korea een kernwapentest zou uitvoeren, er een "snelle en krachtige" reactie van de VS en Zuid-Korea zou volgen.

"Wat voor kernwapentest dan ook zou een complete overtreding van de resoluties van de VN-Veiligheidsraad zijn", zei Sherman tegen journalisten na een overleg met haar Zuid-Koreaanse collega. "Niet alleen Zuid-Korea, de VS en Japan zouden dan sterk en helder reageren, ik geloof dat de hele wereld dat zou doen."

Maandag vuurden de VS en Zuid-Korea acht raketten af vanaf de Zuid-Koreaanse oostkust, als reactie op recente rakettesten van Noord-Korea. Twintig Amerikaanse en Zuid-Koreaanse gevechtsvliegtuigen, inclusief toestellen van het type F-35, hebben dinsdag ten westen van Korea boven de Gele Zee manoeuvres uitgevoerd. Het was volgens een Zuid-Koreaanse militaire zegsman een demonstratie van de kracht waarmee gereageerd kan worden op provocaties uit het noorden, berichtte persbureau Yonhap.

Het internationaal atoomagentschap IAEA gaf maandag aan dat de uitbreiding van Noord-Korea's voornaamste nucleaire locatie vordering toont.

Meer uit Buitenland

Republikeinen officieel achter Trump als presidentskandidaat

MILWAUKEE (ANP/RTR/AFP) - De Republikeinen hebben zich officieel achter ex-president Donald Trump geschaard als hun kandidaat voor de presidentsverkiezingen in november. Op een groot congres in Milwaukee nomineerden ze Trump, die twee dagen geleden lichtgewond raakte aan zijn oor bij een aanslag op zijn leven.

22 minuten geleden
Trump wil senator Vance als running mate voor vicepresidentschap

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse ex-president Donald Trump heeft senator James David Vance uit Ohio gekozen als zijn running mate bij de komende presidentsverkiezingen. Dat maakte Trump bekend op zijn sociaal medium Truth Social. Als Trump wint, wordt Vance (39) de Republikeinse vicepresident.

48 minuten geleden
Europese Commissie gaat Hongarije boycotten om reizen Orbán

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie geeft een ernstig en ongekend signaal af aan Hongarije dat het land te ver is gegaan met de recente reizen van premier Viktor Orbán naar onder meer Rusland en China. De commissie zal daarom de komende tijd de vergaderingen boycotten die Hongarije als EU-voorzitter in Boedapest organiseert.

1 uur geleden
Frans links blok verdeeld over wie premier moet worden

PARIJS (ANP) - Het Franse linkse blok dat eerder deze maand verrassend de parlementsverkiezingen won, is er nog niet in geslaagd gezamenlijk een premierskandidaat te kiezen. Het uiterst linkse La France Insoumise kondigde aan de onderhandelingen stop te zetten.

1 uur geleden
Twee dagen na aanslag op Trump begint Republikeins partijcongres

MILWAUKEE (ANP/DPA) - Twee dagen na de aanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump, is zijn Republikeinse Partij in Milwaukee aan een vierdaags partijcongres begonnen. Trump wordt er donderdag officieel gekozen tot Republikeinse kandidaat voor de presidentsverkiezingen in november.

1 uur geleden
Trump wil einde aan alle zaken tegen hem, na aanslag zaterdag

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump roept op snel alle rechtszaken tegen hem te stoppen. Hij reageert op het besluit van een rechter de verdere vervolging van Trump voor het bezit van geheime documenten te verwerpen. De ex-president wijst in een bericht op het sociaal medium Truth Social ook op de mislukte aanslag op zijn leven afgelopen weekeinde.

4 uur geleden
Rechter verwerpt zaak tegen Trump om geheime documenten

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een Amerikaanse rechter heeft de rechtszaak tegen oud-president Donald Trump over het achterhouden van geheime documenten verworpen. Trump zou bij zijn vertrek uit het Witte Huis in 2021 allerlei documenten hebben meegenomen naar zijn landgoed in Mar-a-Lago. De zaak is nu verworpen omdat de speciale aanklager volgens de rechter onrechtmatig was benoemd.

5 uur geleden