Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS roepen China op te stoppen met intimideren van Taiwan

VS roepen China op te stoppen met intimideren van Taiwan

WASHINGTON (ANP) - De nieuwe Amerikaanse regering heeft China opgeroepen zijn "militaire, diplomatieke en economische druk op Taiwan" stop te zetten. In plaats van de campagne om zijn buren te "intimideren" zou Peking het gesprek moeten aangaan met de democratisch gekozen regering van Taiwan, aldus het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het gedrag van China ten opzichte van Taiwan en andere buurlanden is volgens het ministerie zorgwekkend.

De Verenigde Staten steunen Taiwan ten volle en blijven de leiders in Taipei helpen om over voldoende middelen te beschikken om zichzelf te beschermen, staat in een verklaring. Dit draagt bij aan vrede en stabiliteit in de regio, aldus het Amerikaanse ministerie.

De VS en China liggen al jaren in de clinch over allerlei kwesties. Bij de beëdiging van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden was ook de gezant aanwezig van Taiwan, een eilandstaat die door China wordt gezien als een afvallige provincie.

Meer uit Buitenland

Onderzoekers presenteren rapport over neutraliteit van UNRWA

NEW YORK (ANP) - Een groep onafhankelijke onderzoekers presenteert een eindrapport over de neutraliteit van de VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA). Het onderzoek is een reactie op Israëlische beschuldigingen over de betrokkenheid van twaalf UNRWA-medewerkers bij de aanval van Hamas op Israël in oktober vorig jaar.

1 uur geleden
Amerikaanse leger trekt zich terug uit Niger

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten trekken hun troepen terug uit Niger. De duizend Amerikaanse militairen die zich in het Afrikaanse land bevinden zullen in de komende maanden vertrekken.

1 uur geleden
Rusland meldt twee doden bij Oekraïense droneaanval Belgorod

POROZ (ANP/AFP) - Bij een Oekraïense droneaanval in de Russische grensregio Belgorod zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mensen omgekomen. Dat meldt de lokale gouverneur op Telegram.

2 uur geleden
Man die zichzelf in brand stak noemt het extreme daad van protest

NEW YORK (ANP/AFP) - De man die zichzelf in brand stak bij de rechtbank van het Trump-proces in New York, heeft een uitvoerige verklaring op internet gepubliceerd. Op het Amerikaanse onlineplatform Substack spreekt hij over een "extreme daad van protest om de aandacht te vestigen op een dringende en belangrijke ontdekking."

7 uur geleden
Jury in zwijggeldproces Trump compleet, proces maandag van start

NEW YORK (ANP/RTR) - Alle juryleden in het zwijggeldproces rond de voormalige Amerikaanse president Donald Trump zijn geselecteerd. Hierdoor kan het proces maandag officieel starten. Trump staat terecht omdat hij documenten om zwijggeldbetalingen aan pornoactrice Stormy Daniels te verhullen, zou hebben vervalst.

8 uur geleden
Man steekt zichzelf in brand bij rechtbank Trump-proces

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - Een man heeft zichzelf in brand gestoken bij de rechtbank in New York waar het eerste strafproces tegen de Amerikaanse ex-president Donald Trump wordt gehouden. Beelden van de Amerikaanse nieuwszender CNN toonden een man in vlammen. Het is nog onbekend wat het motief was. Volgens The New York Times gaat het om een jongeman en gooide hij pamfletten in de lucht voordat hij zichzelf in brand stak.

9 uur geleden
Iran meldt aanval met mini-drones zonder schade

TEHERAN (ANP/RTR/DPA) - Iran zegt dat er mini-drones zijn neergehaald in Isfahan, na berichten over een Israëlische raketaanval. Volgens buitenlandminister Hossein Amirabdollahian zijn er geen slachtoffers en is er geen schade ontstaan. Hij legde een link met aartsvijand Israël, door te stellen dat pro-Israëlische media het incident afschilderen als overwinning, terwijl het een nederlaag zou zijn.

9 uur geleden