Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS roepen China op te stoppen met intimideren van Taiwan

VS roepen China op te stoppen met intimideren van Taiwan

WASHINGTON (ANP) - De nieuwe Amerikaanse regering heeft China opgeroepen zijn "militaire, diplomatieke en economische druk op Taiwan" stop te zetten. In plaats van de campagne om zijn buren te "intimideren" zou Peking het gesprek moeten aangaan met de democratisch gekozen regering van Taiwan, aldus het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het gedrag van China ten opzichte van Taiwan en andere buurlanden is volgens het ministerie zorgwekkend.

De Verenigde Staten steunen Taiwan ten volle en blijven de leiders in Taipei helpen om over voldoende middelen te beschikken om zichzelf te beschermen, staat in een verklaring. Dit draagt bij aan vrede en stabiliteit in de regio, aldus het Amerikaanse ministerie.

De VS en China liggen al jaren in de clinch over allerlei kwesties. Bij de beëdiging van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden was ook de gezant aanwezig van Taiwan, een eilandstaat die door China wordt gezien als een afvallige provincie.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 87 1 maand geleden
biden--bemoei je EERST eens met je eigen land. hang niet de wereldverbeteraar aan en probeer niet de baas te worden. taiwan is een deel van china--NIET van de faillite usa

Meer uit Buitenland

Noorse premier kondigt strengere coronamaatregelen aan

OSLO (ANP/RTR) - Premier Erna Solberg heeft zondag op tv gezegd dat Noorwegen rekening moet houden met verdergaande restricties om de coronacrisis de baas te worden. Ze toonde zich bezorgd over de recente opleving van het virus, ook al is het aantal besmettingsgevallen gering in vergelijking met de meeste andere Europese landen.

3 uur geleden
Paus ontmoet vader omgekomen vluchtelingetje Alan Kurdi

ERBIL (ANP/DPA) - Paus Franciscus heeft zondag op de derde dag van zijn reis naar Irak een ontmoeting gehad met de vader van het omgekomen vluchtelingenjongetje Alan Kurdi. De foto van de peuter, wiens lichaam in 2015 aanspoelde op een strand in Turkije, ging de wereld rond op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis. Franciscus heeft Abdullah Kurdi na de mis in het voetbalstadion van Erbil ontmoet, zo heeft het Vaticaan zondagavond (plaatselijke tijd) bekendgemaakt.

3 uur geleden
President Servië heeft spijt van beledigen Kroatische wijn

BELGRADO (ANP/DPA) - De president van Servië, Aleksander Vucic, heeft zijn excuses aangeboden voor het beledigen van wijn uit het rivaliserende buurland Kroatië. Vucic heeft wijn uit de regio Istrië van de druivensoort malvasia publiekelijk "weerzinwekkend" genoemd. Niemand zou deze wijn volgens Vucic kunnen drinken en Servië maakt veel lekkerdere wijnen, aldus de president.

8 uur geleden
Zwitsers in meerderheid achter boerkaverbod

BERN (ANP/DPA) - Na onder meer Nederland, Frankrijk en Oostenrijk heeft nu ook Zwitserland moslima's verboden om gesluierd in nikab en boerka de straat op te gaan. Bij een referendum sprak een kleine meerderheid (51,21 procent) van de kiesgerechtigde Zwitsers zich zondag uit tegen het dragen van gezichtsbedekkende kledij. Ze gingen daarmee in tegen het standpunt van de regering.

9 uur geleden
Iran dreigt met vergelding als Israël nucleaire doelen aanvalt

TEHERAN (ANP) - Iran zal Israëlische aanvallen op zijn nucleaire installaties mogelijk vergelden met de verwoesting van Tel Aviv en Haifa, zo dreigde de Iraanse minister van Defensie generaal Amir Hatami zondag in een toespraak. De generaal zei volgens persbureau ISNA dat "leiders van het zionistische regime (Israël) recent weer dreigementen richting Iran hebben geuit" die zouden wijzen op aanvallen op nucleaire installaties van Iran.

12 uur geleden
Zwitsers mogen stemmen voor of tegen boerkaverbod

BERN (ANP/AFP) - Zwitserland stemt zondag over een verbod op gezichtsbedekkende kleding in openbare plaatsen. Dit ondanks het feit dat vrouwen in islamitische sluiers zelden in het Zwitserse straatbeeld te zien zijn.

15 uur geleden
Veelbesproken interview van Oprah met Harry en Meghan te zien

LOS ANGELES (ANP) - Prins Harry en zijn vrouw Meghan zijn zondag voor het eerst sinds ze afstand namen van het Britse koningshuis te zien in een televisie-interview. De eer was aan goede vriendin Oprah Winfrey, die het echtpaar ongeveer een maand geleden mocht ondervragen. Hun twee uur durende gesprek is te zien op de Amerikaanse zender CBS.

15 uur geleden