Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS passeren grens 25 miljoen coronabesmettingen

VS passeren grens 25 miljoen coronabesmettingen

BALTIMORE (ANP/AFP) - De Verenigde Staten zijn zondag de grens van 25 miljoen coronabesmettingen gepasseerd, blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins University. Begin november stond de teller op 10 miljoen en op 1 januari op 20 miljoen. Wereldwijd is bij bijna 100 miljoen mensen een besmetting vastgesteld.

In de VS zijn meer dan 417 duizend mensen overleden aan de gevolgen van een besmetting. Ook daarmee blijft het land wereldwijd ruimschoots koploper. Brazilië (ruim 216.000) en India (ruim 153.000) staan op plaats twee en drie.

De nieuwe president Joe Biden heeft de bestrijding van de pandemie de hoogste prioriteit gegeven en gelijk in zijn eerste week plannen ontvouwd om het aantal besmettingsgevallen omlaag te krijgen. De ambities om het tempo van de vaccinaties op te schroeven zijn hoog. Biden heeft beloofd dat er 100 miljoen doses vaccin beschikbaar komen tijdens de eerste honderd dagen van zijn ambtstermijn.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

'China en Rusland houden verklaring Ethiopië tegen in VN'

NEW YORK (ANP) - China en Rusland hebben vrijdagavond (lokale tijd) in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties een verklaring tegengehouden waarin de VN vragen een einde te maken aan het geweld in de Ethiopische regio Tigray. Dat zeiden diplomaten. Door het verzet van de twee landen met vetorecht komt er een einde aan twee dagen van onderhandelingen over een tekst.

36 minuten geleden
Californië versoepelt: pretparken en stadions vanaf april open

SACRAMENTO (ANP) - De Amerikaanse staat Californië heeft de weg vrijgemaakt voor pretparken en sportstadions in de open lucht om eerder dan verwacht, op 1 april, weer bezoekers te verwelkomen. De autoriteiten hebben de heropeningscriteria versoepeld na een scherpe daling van het aantal coronabesmettingen, maar ook door druk van de exploitanten.

1 uur geleden
Perseverance maakt eerste hele korte ritje op Mars

LOS ANGELES (ANP) - Marsverkenner Perseverance heeft zijn eerste ritje over het oppervlak van de planeet gemaakt. Dat heeft de missieleiding bekendgemaakt. Het tripje kwam twee weken nadat het wagentje een nagenoeg perfecte landing maakte in een krater op de rode planeet.

2 uur geleden
VS veroordelen nieuwe Chinese kieswet voor Hongkong als 'aanval'

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten veroordelen de geplande kieswet voor het Chinese Hongkong als een "directe aanval" op de autonomie van de voormalige Britse kroonkolonie. De door het communistische regime in Peking beoogde veranderingen zijn ook een aanval op de vrijheden en de democratisch processen van de stad, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

6 uur geleden
Belg mag met meer mensen buiten afspreken, terras blijft dicht

BRUSSEL (ANP) - Belgen mogen vanaf maandag in de buitenlucht afspreken met tien personen buiten hun gezin. Nu ligt de 'buitenbubbel' op maximaal vier personen. Volgens premier Alexander De Croo moet die versoepeling "de zuurstof leveren om de coronamaatregelen vol te blijven houden ", zei hij na afloop van het Overlegcomité van zes regeringen. De avondklok blijft in stand en het reisverbod wordt verlengd van 1 tot 18 april. De cafés en restaurants gaan als het kan op 1 mei open, maar de terrassen blijven ook tot zolang nog dicht.

7 uur geleden
Biden belooft relatie met EU te repareren

WASHINGTON/BRUSSEL (ANP) - De relatie tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie moet worden "gerepareerd" en "nieuw leven ingeblazen". De Amerikaanse president Joe Biden zei in een telefoongesprek met voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen zich daarvoor te gaan inzetten.

7 uur geleden
Alcohol drinken in Parijs op meer plekken verboden

PARIJS (ANP/DPA/AFP) - Parijs heeft het verbod op alcoholconsumptie op publieke plaatsen flink uitgebreid. Onder meer op het drukbezochte Place du Tertre en langs de oevers van de Seine is het niet langer toegestaan alcohol te drinken. Deze maatregel moet helpen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

10 uur geleden