Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS overwegen importheffingen tegen Frankrijk

VS overwegen importheffingen tegen Frankrijk

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten overwegen importheffingen in te voeren op 2,4 miljard dollar aan goederen uit Frankrijk. Het gaat om een vergelding voor de 'digitaks' die Frankrijk heeft ingevoerd. Die op techbedrijven gerichte belastingmaatregel is volgens het Witte Huis oneerlijk, omdat die vooral Amerikaanse ondernemingen treft

Het Witte Huis denkt onder andere aan heffingen van 100 procent op wijn, kaas en handtassen uit Frankrijk, staat in een verklaring van handelsgezant Robert Lighthizer. Ze zouden begin volgend jaar kunnen ingaan na een publieke consultatieperiode.

Parijs reageert fel op de dreiging met importheffingen. "Het is een bondgenoot onwaardig", zei de Franse minister van Economische Zaken Bruno Lemaire in een radio-interview. "Als er nieuwe sancties komen, staat de Europese Unie klaar om die te vergelden."

Section 301-onderzoek

Het Franse parlement stemde deze zomer in met de invoering van de nieuwe digitale belasting, waardoor bedrijven als Google en Facebook 3 procent moeten betalen over omzet die in het land is behaald. Trump had de maatregel eerder in scherpe bewoordingen veroordeeld.

De aankondiging van mogelijke importheffingen op Franse producten volgt op een zogeheten Section 301-onderzoek naar vermeend oneerlijke handelspraktijken. Eenzelfde soort onderzoek leidde vorig jaar invoerheffingen in op honderden miljarden aan import uit China. Mogelijk beginnen de VS dezelfde procedure tegen Italië, Oostenrijk en Turkije om de digitaks in die landen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Nederland kwetsbaar voor crash huizenmarkt'

FRANKFURT (ANP) - Nederland is kwetsbaar voor een crash op de woningmarkt. Als dat gebeurt komt de economie tot stilstand. Dat concludeert kredietbeoordelaar Moody's op basis van eigen onderzoek. De kenners keken naar meerdere scenario's uiteenlopend van een halvering van de huizenprijzen tot een langdurige maar geleidelijke neergang.

1 uur geleden
Beurzen wachten op ECB-besluit

AMSTERDAM (ANP) - De meeste Europese beurzen bleven donderdag dicht bij huis. Beleggers waren vooral in afwachting van het eerste rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) onder leiding van de nieuwe president Christine Lagarde. Daarnaast werd uitgekeken naar Britse verkiezingen en verwerkten de Europese markten nog het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die de rente conform verwachting onveranderd liet.

1 uur geleden
Veehouders willen Rabobank voor de rechter

UTRECHT (ANP) - Melkveehouders willen Rabobank voor de rechter slepen, omdat ze de bank verantwoordelijk houden voor financiële problemen na de bouw van stallen. Ze vinden dat Rabobank had moeten waarschuwen voor de risico's die gepaard gingen met hun uitbreidingsplannen, waarvoor de bank krediet verstrekte.

3 uur geleden
AEX stijgt weer voorbij 600 punten

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam passeerde donderdag weer de grens van 600 punten. Ook de andere Europese beurzen gingen vooruit. Beleggers wachten vooral op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) en de uitslag van de Britse verkiezingen. Daarnaast verwerkten de Europese markten nog het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die de rente conform verwachting onveranderd liet.

4 uur geleden
Saudi Aramco rondt kaap 2000 miljard dollar

RIYAD (ANP) - Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco is meer dan 2000 miljard dollar waard. Kort na de openingsbel van de beurs in Riyad op donderdag werd het aandeel 10 procent hoger gezet, waarmee de grens van 2 biljoen dollar werd doorbroken. Daarmee heeft de onderneming de waardering waarop kroonprins Mohammed bin Salman bij de aankondiging van de beursplannen rekende.

5 uur geleden
'Schaf energiebelasting af'

AMSTERDAM (ANP) - Nederland zou de energiebelasting moeten afschaffen. Dat betoogt de nieuwbakken topman van Vattenfall Nederland, Martijn Hagens, in Het Financieele Dagblad. Volgens hem ondermijnen stijgende energieprijzen het draagvlak voor de overgang naar duurzame energie. "Consumenten zien vooral hoe hun rekening steeds hoger is geworden", aldus Hagens.

5 uur geleden
Nikkei boekt kleine winst

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag met een kleine winst geëindigd. Beleggers hielden vooral de ontwikkelingen aan het handelsfront tussen de Verenigde Staten en China in de gaten. Daarnaast verwerkten de markten het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve om de rente onveranderd te laten. Ook werd uitgekeken naar de uitslag van de Britse verkiezingen en de rentevergadering van de Europese Centrale Bank (ECB).

5 uur geleden