Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS: oud-politieagent schuldig bevonden aan bestorming Capitool

VS: oud-politieagent schuldig bevonden aan bestorming Capitool

WASHINGTON (ANP) - Een oud-politieagent die op 6 januari 2021 het Capitool in Washington DC bestormde, is maandag door een jury schuldig bevonden aan zes aanklachten, melden verschillende Amerikaanse media. De man was tijdens de bestorming nog in dienst als politieagent, al had hij op dat moment geen dienst.

De agent in kwestie, Thomas Robertson, ging het Amerikaanse parlementsgebouw binnen samen met een andere voormalige politieagent. Die man pleitte vorige maand schuldig en getuigde vervolgens tegen Robertson in zijn rechtszaak. Robertson werd onder meer schuldig bevonden aan het belemmeren van een officiële procedure van het Amerikaanse parlement. Zijn straf wordt later bepaald.

Van de achthonderd mensen die zijn aangeklaagd voor hun rol in de bestorming van het Capitool is Robertson pas de tweede verdachte die het tot een rechtszaak met jury liet komen. De meeste verdachten schikken met de openbaar aanklager.

Meer uit Buitenland

EU houdt samenwerking met Israël tegen het licht

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie roept de raad die haar samenwerking met Israël regelt uitzonderlijk bijeen. De EU wil Israël tot de orde roepen nu het, in weerwil van internationale juridische stappen en toenemende kritiek, doorvecht in de Gazastrook. Dat is "een zwaar politiek middel", zegt buitenlandminister Hanke Bruins Slot, die zich inspande om de verdeelde EU-landen zover te krijgen.

1 uur geleden
Hamas schort gesprek op over bestand na aanval op tentenkamp Rafah

TEL AVIV/GAZA (ANP/AFP/DPA) - Na de dodelijke Israëlische aanval op een tentenkamp met ontheemden aan de noordrand van Rafah, schort de Palestijnse beweging Hamas naar eigen zeggen de onderhandelingen over een eventueel bestand in de Gazastrook voorlopig op.

3 uur geleden
Premier Netanyahu noemt bloedbad Rafah tragische vergissing

JERUZALEM (ANP/AFP) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de Israëlische aanval van zondag op een tentenkamp met ontheemde Palestijnen bij Rafah "een tragische vergissing" genoemd.

3 uur geleden
EU-sancties voor mannen achter 'Russisch propagandakanaal'

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie legt de mannen achter nieuwsplatform Voice of Europe, waar radicaal-rechtse Europese politici Russische propaganda zouden hebben verkondigd, sancties op. Het platform werd vooral ingezet om de oorlog in Oekraïne te rechtvaardigen, stellen de EU-landen. Het liet vooral felle criticasters van Oekraïne en het Westen als FVD-Europarlementariër Marcel de Graaff aan het woord.

4 uur geleden
Israël overlegt met Egypte over schietincident Rafah

JERUZALEM (ANP/RTR) - Het Israëlische leger is naar eigen zeggen in gesprek met Egypte over een schietpartij aan de grens van dat land en het Palestijnse Rafah tussen Egyptische en Israëlische militairen.

5 uur geleden
Israël: burgers bij aanval Rafah mogelijk omgekomen door brand

RAFAH (ANP/RTR) - De burgers die zondagavond bij de Palestijnse stad Rafah om het leven zijn gekomen, zijn mogelijk gestorven door een brand, zegt Israël. Dat vuur zou veroorzaakt zijn door een luchtaanval.

7 uur geleden
Franse president verontwaardigd over Israëlische aanval bij Rafah

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron is "verontwaardigd" over de Israëlische aanval bij Rafah waar zondag 45 doden bij vielen. "Deze operaties moeten stoppen", schrijft hij op X.

7 uur geleden