Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS: onderhandelingen over staakt-het-vuren Gaza in impasse

VS: onderhandelingen over staakt-het-vuren Gaza in impasse

WASHINGTON (ANP/DPA) - Volgens de Verenigde Staten zijn de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gegijzelden op een dood spoor beland. Dat de laatste onderhandelingsronde niet succesvol was, is "zeer betreurenswaardig", zei veiligheidswoordvoerder van het Witte Huis John Kirby vrijdag.

De bijeenkomsten zijn voorlopig beëindigd, de gesprekken zitten in een impasse. Er worden echter pogingen ondernomen om beide partijen ervan te overtuigen de besprekingen voort te zetten. "Wij geloven nog steeds dat een overeenkomst mogelijk is", aldus Kirby.

De Amerikaanse krant The Wall Street Journal citeerde Egyptische functionarissen die zeiden dat de onderhandelaars van plan zijn de gesprekken begin volgende week in Caïro of de Qatarese hoofdstad Doha te hervatten.

Meer uit Buitenland

FLNKS: verkiezingswet Nieuw-Caledonië moet van tafel

NOUMEA (ANP/RTR) - De Franse president Emmanuel Macron moet de nieuwe verkiezingswet in Nieuw-Caledonië die bepaalt dat nieuwkomers op de archipel die er minstens tien jaar wonen ook mogen stemmen, intrekken. Dat wil het FLNKS, het verbond van politieke partijen in Nieuw-Caledonië dat onafhankelijkheid nastreeft.

2 uur geleden
Biden noemt Trump veroordeelde misdadiger

WASHINGTON (ANP) - Voor het eerst sinds de Amerikaanse voormalige president Donald Trump schuldig is bevonden in een zwijggeldzaak, heeft president Joe Biden zijn voorganger uitgemaakt voor "veroordeelde misdadiger".

4 uur geleden
Chinees ruimtevaartuig keert van achterkant maan terug naar aarde

BEIJING (ANP) - Het Chinese ruimtevaartuig Change'e-6 is van de achterkant van de maan vertrokken naar de aarde. Dat maakte het staatspersbureau Xinhua dinsdag bekend.

5 uur geleden
VS zoeken steun Veiligheidsraad voor voorstel wapenstilstand Gaza

NEW YORK (ANP) - De Verenigde Staten willen dat de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties een resolutie aanneemt om het plan van de Amerikaanse president Joe Biden te steunen om een eind te maken aan de gevechten in Gaza door middel van een wapenstilstand en een akkoord over de vrijlating van de gijzelaars.

6 uur geleden
Israël meldt nog meer dode Hamas-gijzelaars

TEL AVIV (ANP/RTR/AFP) - Steeds meer gijzelaars van de Palestijnse beweging Hamas blijken dood. Israël meldt dat weer gegijzelden in de Gazastrook zijn overleden, drie Israëliërs en een Israëliër met ook de Britse nationaliteit. De stoffelijke overschotten bevinden zich in handen van de terreurorganisatie Hamas, aldus de Israëlische strijdkrachten.

11 uur geleden
Felicitaties voor eerste vrouwelijke president Mexico

WASHINGTON/BRASILIA (ANP/AFP) - Het Witte Huis heeft de winnares van de Mexicaanse presidentsverkiezingen, Claudia Sheinbaum (61), hartelijk gefeliciteerd met haar historische overwinning in de verkiezingen van zondag. President Joe Biden ziet uit naar "samenwerking in de geest van partnerschap en vriendschap die de banden tussen de twee landen kenmerken".

13 uur geleden
Vicepresident VS naar conferentie Zwitserland over vrede Oekraïne

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris gaat half juni naar de topconferentie over vrede in Oekraïne die in Zwitserland wordt gehouden. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft die 'vredestop' voorgesteld en Zwitserland is bereid gastheer te zijn.

14 uur geleden