Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS komen met invoerheffingen voor zes landen om digitale tax

VS komen met invoerheffingen voor zes landen om digitale tax

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten zijn van plan zes landen invoerheffingen op te gaan leggen als tegenmaatregel voor hun invoering van een digitale tax, die met name grote Amerikaanse techbedrijven als Facebook, Amazon en Google treft. Het gaat om Amerikaanse heffingen op goederen uit het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Turkije, Spanje, Italië en India.

Met de heffingen op producten uit die landen is een bedrag gemoeid van bijna 1 miljard dollar. Het gaat bijvoorbeeld om Turkse tapijten, Oostenrijkse concertpiano's en lederwaren, Italiaanse vis en maatpakken, gouden juwelen uit India, garnalen uit Spanje en cosmetica uit het Verenigd Koninkrijk. De tarieven kunnen oplopen tot 25 procent van de invoerwaarde.

Het bedrag komt ongeveer overeen met wat de landen gezamenlijk aan digitaks gaan heffen op de Amerikaanse techbedrijven. Die bedrijven vinden dat de belasting oneerlijk is. Het gaat om belastingen op inkomsten uit bijvoorbeeld zoekmachines, onlinereclames en andere digitale activiteiten.

Er wordt gewerkt aan een wereldwijde standaard rond digitale belastingen voor grote techconcerns, onder de vleugels van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). De VS zeggen open te staan voor een wereldwijde standaard, maar blijven in de tussentijd de eigen opties bekijken.

Meer uit Financieel

Farmaceut J&J stopt wereldwijde verkoop omstreden babypoeder

WASHINGTON (ANP/DPA) - Farmaceut Johnson & Johnson (J&J) stopt volgend jaar met de wereldwijde verkoop van babypoeder met talk dat kankerverwekkend zou zijn. Het bedrijf wil zich enkel richten op babypoeder op basis van maïszetmeel, dat al in verschillende landen verkrijgbaar is.

38 minuten geleden
Aegon opnieuw aan kop in AEX, Just Eat Takeaway onderaan

AMSTERDAM (ANP) - Aegon was vrijdag opnieuw de sterkste stijger in de AEX-index. De verzekeraar won een dag eerder al bijna 9 procent dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers en kreeg er nog eens 3 procent bij na een verhoging van het koersdoel door analisten van Berenberg. Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway (min 2 procent) werd daarentegen van de hand gedaan na het recente sterke koersherstel.

55 minuten geleden
Economieminister Japan: meer kernenergie nodig

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Japan heeft meer energie uit kerncentrales nodig om de energievoorziening voor de toekomst veilig te stellen. Dat heeft de nieuwe minister van Economische Zaken, Handel en Industrie Yasutoshi Nishimura gezegd. Volgens hem moeten daarom meer reactoren heropgestart worden.

1 uur geleden
Productie industrie eurozone stijgt door achterstallige orders

LUXEMBURG (ANP) - De industrie in de eurozone heeft in juni opnieuw meer geproduceerd dan de maand ervoor, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. Ook ten opzichte van juni 2021 bracht de industrie meer producten voort. In mei nam de productiegroei ook al toe door achterstallige werkzaamheden.

1 uur geleden
Duitse boeren vrezen mislukte oogsten door droogte

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse boeren vrezen dat oogsten kunnen mislukken vanwege de enorme droogte. De problemen door de droogte komen bovenop de uitdagingen voor boeren door de sterk gestegen kosten voor energie, kunstmest en veevoer, zegt de president van brancheorganisatie Deutscher Bauernverband (DBV).

2 uur geleden
Moeder Peijnenburg verkoopt meer koek, maar niet in Nederland

LEMBEKE (ANP/BELGA) - De Belgische koekjesbakker Lotus Bakeries, het moederbedrijf van merken als Peijnenburg en Snelle Jelle, verkocht in de eerste helft van dit jaar ruim 6 procent meer koekjes dan in dezelfde periode vorig jaar. Maar door prijsverhogingen deed het bedrijf in Nederland minder goede zaken.

2 uur geleden
Scheepsbouwer Damen heeft voor recordbedrag aan werk liggen

GORINCHEM (ANP) - Scheepsbouwer Damen Shipyards heeft voor een recordbedrag aan werk op de plank liggen. Het bedrijf merkt een grote vraag naar jachten. Daarnaast zit ook de orderportefeuille bij de divisie die werkschepen maakt goed vol.

3 uur geleden