Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS: Iran en Rusland bezig met beïnvloeden verkiezingen

VS: Iran en Rusland bezig met beïnvloeden verkiezingen

WASHINGTON (ANP) - Rusland en Iran hebben al geprobeerd om de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten in november te beïnvloeden, stelt de chef van de Amerikaanse inlichtingendiensten John Ratcliffe. Volgens hem hebben de Iraniërs en de Russen de hand gelegd op persoonsgegevens van geregistreerde kiezers.

Ratcliffe deed de mededelingen woensdagavond (plaatselijke tijd) op een haastig georganiseerde persconferentie. Volgens hem zijn er al vervalste e-mails door Iran verstuurd met als doel "kiezers te intimideren, sociale onrust aan te wakkeren en de reputatie van president Donald Trump te beschadigen".

Tegelijkertijd verzekerde Ratcliffe de Amerikanen dat de integriteit van de verkiezingen op 3 november niet in gevaar is. "Wij zullen geen inmenging vanuit het buitenland in onze verkiezingen of enige criminele activiteiten tolereren, die de integriteit van uw stemmen ondergraaft of het vertrouwen in de openbaarheid van de verkiezingsuitslag ondermijnt", voegde chef van de federale politiedienst FBI Christopher Wray toe.

Meer uit Buitenland

EU-hof: wie Turk wordt mag niet zomaar EU-nationaliteit verliezen

LUXEMBURG (ANP) - Wie als EU-burger de Turkse of een andere nationaliteit aanneemt, mag daarmee niet automatisch de nationaliteit verliezen van Nederland, Duitsland of een ander EU-land. Het EU-hof heeft dat in een Duitse zaak geoordeeld.

4 minuten geleden
President Belarus ziet impasse aan front en wil vredesoverleg

MOSKOU/MINSK (ANP/RTR) - De president van Belarus, Aleksandr Loekasjenko, vindt dat het tijd is voor Oekraïne en Rusland om vredesgesprekken aan te gaan omdat het front is gestagneerd. Hij zei dat de vredesgesprekken uit 2022 die in Istanbul werden gehouden, als basis kunnen dienen voor een nieuwe poging.

1 uur geleden
Duizenden toegangsbewijzen verkocht voor Venetië

VENETIË (ANP/AFP/RTR) - Toeristen in Venetië moesten donderdag voor het eerst over een toegangsbewijs beschikken voor een bezoek aan de stad. De plaatselijke autoriteiten zeggen dat om 08.30 uur al zo'n 10.000 tickets waren verkocht.

1 uur geleden
Opnieuw arrestatie in corruptiezaak Russische onderminister

MOSKOU (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Russische autoriteiten hebben een derde arrestatie verricht in de corruptiezaak rond onderminister van Defensie Timoer Ivanov. Het gaat om de medeoprichter van een bouwbedrijf. De man wordt verdacht van omkoping. Er zouden "diensten" zijn verleend aan de onderminister en andere personen.

2 uur geleden
Wieken van Parijse theater Moulin Rouge afgevallen

PARIJS (ANP/AFP) - De wieken van de molen op het beroemde cabarettheater Moulin Rouge in Parijs zijn er in de nacht van woensdag op donderdag afgevallen. De wieken kwamen op de Boulevard de Clichy terecht en er is lichte schade aan de gevel veroorzaakt. Niemand raakte gewond. Over de oorzaak is nog niets bekend.

3 uur geleden
Circa 160 grienden gestrand op kust westen Australië

MARYBROOK (ANP/DPA) - In het westen van Australië zijn naar schatting 160 grienden gestrand. Er is een operatie op touw gezet om de dieren te redden. De grienden zijn op of vlak voor een strand beland bij Marybrook, circa 180 kilometer ten zuiden van Perth. Een aantal is snel doodgegaan en er zijn er die stervende zijn.

3 uur geleden
Blinken: moeten verantwoordelijk omspringen met onenigheid China

SJANGHAI (ANP/AFP/RTR) - De Verenigde Staten en China moeten op een verantwoordelijke manier omspringen met hun meningsverschillen. Dat zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken donderdag aan de start van een meerdaags bezoek in China.

7 uur geleden