Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS: honderdduizenden Oekraïners gedeporteerd door Rusland

VS: honderdduizenden Oekraïners gedeporteerd door Rusland

WASHINGTON (ANP/DPA) - De Verenigde Staten zeggen bewijzen te hebben dat Rusland honderdduizenden Oekraïners met geweld heeft overgebracht naar soms afgelegen gebieden sinds het eind februari zijn buurland binnenviel. Dat zei woensdag de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Linda Thomas-Greenfield, tegen de Amerikaanse radiozender NPR.

"We hebben bewijs dat de Russen honderdduizenden Oekraïense burgers hebben verplaatst, inclusief kinderen", zei Thomas-Greenfield. "Ze worden ondervraagd, ze worden vastgehouden, ze worden onder dwang het land uitgezet. Sommigen worden naar de verste delen van Oost-Rusland in de buurt van de Noord-Koreaanse grens gestuurd. En de Russen doen dit om het verzet te onderdrukken."

Volgens Thomas-Greenfield is de omvang van de transporten enorm en wijdverbreid. Ze eist dat de VN en mensenrechtenorganisaties toegang krijgen tot de kampen waar de ontheemde Oekraïners worden vastgehouden.

Moskou heeft de Oekraïners die in Rusland aankomen steeds omschreven als vluchtelingen die zijn opgevangen en voor wie wordt gezorgd.

Meer uit Buitenland

Hamas trekt zich terug uit onderhandelingen met Israël

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Hamas trekt zich terug uit de onderhandelingen met Israël over een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Een hoge Hamasfunctionaris noemt de Israëlische aanvallen op Gaza en de Israëlische houding bij de onderhandelingen als reden.

5 minuten geleden
Republikeinen willen onderzoek naar veiligheid bijeenkomst Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - Republikeinse Congresleden gaan onderzoeken instellen naar de veiligheid rondom de campagnebijeenkomst van hun presidentskandidaat Donald Trump. Ze willen weten hoe het komt dat een persoon erin is geslaagd de beveiliging te ontwijken en op een dak te klimmen in de buurt van waar Trump kiezers toesprak.

39 minuten geleden
Meer leiders veroordelen geweld tegen Trump

DEN HAAG (ANP/RTR) - Internationaal wordt geschokt gereageerd op de poging tot moord op Donald Trump tijdens een campagnebijeenkomst. De Amerikaanse oud-president raakte gewond aan een oor, een toeschouwer kwam om en twee anderen raakten ernstig gewond. Buitenlandse leiders veroordelen het geweld en betuigen hun medeleven aan de betrokkenen.

1 uur geleden
FBI bevestigt identiteit schutter: 20-jarige man

WASHINGTON (ANP/RTR) - De FBI heeft de identiteit vastgesteld van de schutter op de campagnebijeenkomst van de Amerikaanse oud-president Donald Trump. Het gaat om de 20-jarige Thomas Matthew Crooks uit de staat Pennsylvania, zoals sommige Amerikaanse media eerder berichtten op basis van bronnen.

1 uur geleden
Trump na schietpartij aangekomen in New Jersey

NEW JERSEY (ANP/AFP) - Donald Trump is na de schietpartij in Pennsylvania met het vliegtuig geland in New Jersey. Een van zijn communicatiemedewerkers heeft een video gedeeld waarin de Amerikaanse oud-president zelfstandig uit het toestel stapt.

2 uur geleden
Schietpartij was volgens FBI poging tot moord op Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - De schietpartij bij de campagnebijeenkomst van Donald Trump in Pennsylvania was een poging tot moord op deze Republikeinse presidentskandidaat. Dat heeft de FBI bekendgemaakt op een persconferentie. De FBI heeft de identiteit van de schutter, die werd doodgeschoten door de geheime dienst, nog niet met zekerheid vastgesteld. Het motief is nog onbekend.

2 uur geleden
Biden spreekt Trump na schietpartij

WASHINGTON (ANP) - President Joe Biden heeft de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump telefonisch gesproken nadat die gewond was geraakt bij een schietpartij bij een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. Dat maakte het Witte Huis bekend, zonder mededelingen te doen over de inhoud van het gesprek.

4 uur geleden