Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS gaan passagiers uit Wuhan screenen vanwege mysterieus virus

VS gaan passagiers uit Wuhan screenen vanwege mysterieus virus

WASHINGTON (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse autoriteiten nemen voorzorgsmaatregelen op vliegvelden vanwege een virusuitbraak in China. Passagiers uit de Chinese miljoenenstad Wuhan, waar een mysterieus SARS-achtig virus de kop heeft opgestoken, worden extra gecontroleerd.

De controles worden op korte termijn uitgevoerd op drie vliegvelden: San Francisco, Los Angeles en JFK in New York. Gezondheidsdienst CDC stuurt ongeveer honderd extra medewerkers naar die luchthavens. Passagiers moeten een vragenlijst invullen en hun lichaamstemperatuur laten meten. Wie mogelijk is besmet, moet aanvullende testen ondergaan.

Het virus, dat vooralsnog 2019-nCoV wordt genoemd, is in verband gebracht met twee sterfgevallen. In China zou sprake zijn van tientallen besmettingen en het virus is inmiddels ook de grens overgestoken. Ook in Thailand en Japan zouden mensen ziek zijn geworden. Het is nog onduidelijk hoe het virus precies wordt overgedragen.

CDC-topfunctionaris Nancy Messonnier zegt dat haar dienst altijd bezorgd is als een nieuw virus opduikt. "Want dat betekent dat de bevolking nog geen weerstand heeft opgebouwd en we geen specifieke behandelingen of vaccins hebben."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Slachtoffer schietpartij Hanau was Roemeen

HANAU (ANP) - Een van de omgekomen slachtoffers van de schietpartij in het Duitse Hanau was een Roemeen. Dat heeft de Roemeense president Klaus Johannis bekendgemaakt op Twitter. Volgens Roemeense media gaat het om een 23-jarige man.

49 minuten geleden
Eerste testen vaccin tegen coronavirus eind april

PEKING (ANP) - Een vaccin tegen het nieuwe coronavirus kan op zijn vroegst rond het einde van april worden getest. Dat zei de Chinese minister van Wetenschap en Technologie vrijdag op een persconferentie. Vorige week zei het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat het eerste vaccin over achttien maanden gereed kan zijn.

50 minuten geleden
Trump koopt alle advertentieruimte YouTube op verkiezingsdag

WASHINGTON (ANP) - In de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen en op de verkiezingsdag plaatst YouTube slechts voor één kandidaat advertenties op de startpagina: Donald Trump.

1 uur geleden
Parlementsverkiezingen met weinig keuze in Iran

TEHERAN (ANP) - 58 miljoen stemgerechtigden kunnen vrijdag in Iran een nieuw parlement kiezen. Velen boycotten de stembusgang omdat deelname van kandidaten van de oppositie en zelfs van gematigde hervormers, onmogelijk is gemaakt door de repressief heersende sjiitische geestelijkheid. De bijna 7150 kandidaten die zich voor 290 parlementszetels hebben aangemeld, vormen slechts de helft van het totaal aantal mensen dat zich kandidaat wilde stellen, maar dat niet mocht.

2 uur geleden
Trump boos over Zuid-Koreaanse Oscarwinnaar

COLORADO SPRINGS (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump uitte kritiek op de Oscarwinst van de Zuid-Koreaanse film Parasite tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Colorado Springs donderdag. Amerikaanse media melden dat hij het niet eens is met het feit dat een Zuid-Koreaanse film de prijs in de belangrijkste categorie heeft gewonnen, beste film.

2 uur geleden
Dodental coronavirus China loopt weer op

PEKING (ANP/RTR) - In China zijn donderdag 118 mensen omgekomen door het nieuwe coronavirus. Dat zijn er vier meer dan een dag eerder en een stuk minder dan eerder deze week. Er zijn 1109 nieuwe besmettingen gemeld. Eerder was nog sprake van 889 nieuwe besmettingen, maar in de provincie Hubei zijn nog 220 nieuwe gevallen naar voren gekomen. Het gaat om besmettingen in een gevangenis.

2 uur geleden
Vietnam klaagt 7 mensen aan voor doden in Britse koelwagen

HANOI (ANP) - De politie in Vietnam heeft zeven mensen aangeklaagd die te maken zouden hebben met de vondst van 39 doden in een koelwagen in de buurt van Londen vorig jaar.

2 uur geleden