Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS en Britten gaan praten over handelsrelatie

VS en Britten gaan praten over handelsrelatie

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gaan praten over de handelsverhouding tussen de beide landen. De eerste gesprekken staan volgende week gepland in de Amerikaanse stad Baltimore. Later dit voorjaar volgen er verdere gesprekken op Brits grondgebied.

Het Verenigd Koninkrijk en de VS hebben sinds de brexit niet meer de handelsafspraken die bestonden toen de Britten nog deel uitmaakten van de Europese Unie. Een nieuw handelsakkoord werd sindsdien nog niet gesloten. Voor de geplande gesprekken staan onder meer samenwerking en innovatie op de agenda.

De trans-Atlantische handel tussen het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten is zo'n 240 miljard euro per jaar waard. Een handelsakkoord met de VS is voor de Britse premier Boris Johnson dan ook belangrijk.

Johnson beloofde eerder dat de brexit ertoe zou leiden dat het Verenigd Koninkrijk snel nieuwe handelsakkoorden kan sluiten die gunstiger zijn dan die welke de EU met veel landen heeft. Tot nu bleek dat toch lastiger te liggen. Vorig jaar kon Johnson tijdens een bezoek aan het Witte Huis geen toezegging voor gesprekken over een vrijhandelsakkoord loskrijgen.

Meer uit Financieel

Sigarettenmaker BAT schrijft 25 miljard pond af op divisie VS

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Sigarettenproducent British American Tabacco (BAT), het bedrijf achter merken als Lucky Strike en Dunhill, schrijft maar liefst 25 miljard dollar (omgerekend zo'n 29 miljard euro) af op zijn activiteiten in de Verenigde Staten. BAT zegt last te hebben van een vertragende economie en een gedaalde vraag naar zijn sigarettenmerken in de VS.

6 minuten geleden
AFM: risico op onverantwoord lenen door fouten krediettoets

AMSTERDAM (ANP) - Consumenten lopen bij het aanvragen van een lening het risico om onverantwoord veel krediet te krijgen door fouten in geautomatiseerde processen. Daarvoor waarschuwt de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM). De toezichthouder zegt duizenden meldingen te hebben gekregen over dit soort problemen.

32 minuten geleden
China noemt exportbeleid EU onlogisch

BEIJING (ANP/AFP) - China zegt het exportbeleid van de Europese Unie "onlogisch" te vinden. Het landenblok verklaarde in de aanloop naar een top met de Chinese regering de eigen markt te willen beschermen, maar ook meer te willen exporteren naar het Aziatische land.

56 minuten geleden
Duitsland wekt minder stroom op door economische vertraging

WIESBADEN (ANP) - Duitsland heeft in het derde kwartaal van dit jaar ruim 20 procent minder stroom opgewekt en aan het net geleverd. Dat is vermoedelijk het gevolg van de economische vertraging in het land. Daardoor verbruikten energie-intensieve industrieƫn minder elektriciteit. Volgens het Duitse federale statistiekbureau Destatis werd er afgelopen kwartaal ook meer elektriciteit uit het buitenland ingevoerd.

1 uur geleden
Bloomberg: TikTok-moeder ByteDance 268 miljard dollar waard

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De waarde van het Chinese moederbedrijf ByteDance van de populaire filmpjesapp TikTok bedraagt nu ongeveer 268 miljard dollar, omgerekend bijna 250 miljard euro. Dat heeft persbureau Bloomberg berekend op basis van een terugkoop van aandelen door ByteDance.

1 uur geleden
Amsterdamse AEX-index opent hoger, ASMI koploper

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag licht hoger geopend, waarmee werd voortgeborduurd op de plus van een dag eerder. Chiptoeleverancier ASMI was koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak na bekendmaking van een grote investering om de Amerikaanse activiteiten uit te breiden.

2 uur geleden
Wereldbank wil 100 miljoen Afrikanen van stroom voorzien

ZANZIBAR (ANP/BLOOMBERG) - De Wereldbank streeft ernaar om 100 miljoen mensen in Afrika tegen 2030 van elektriciteit te voorzien. Daarvoor is 's werelds grootste instituut voor ontwikkelingssamenwerking van plan 5 miljard dollar (omgerekend zo'n 4,6 miljard euro) uit te trekken, zegt Wereldbank-voorzitter Ajay Banga.

3 uur geleden