Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS dreigen Frankrijk met strafheffing op make-up en handtassen

VS dreigen Frankrijk met strafheffing op make-up en handtassen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering heeft een lijst gepubliceerd van producten uit Frankrijk waarop ze 25 procent aan extra importheffingen wil gaan innen. Met de handelsbarrière wil de regering-Trump de Franse plannen voor een 'digitaks' vergelden, omdat die Amerikaanse techondernemingen onevenredig hard zouden raken. De producten op de lijst, bestaande uit make-up, zeep en handtassen, waren vorig jaar goed 1,3 miljard dollar aan Franse export naar de Verenigde Staten.

De importheffingen gaan niet direct in, maar pas over 180 dagen. In de tussentijd hopen de VS tot een akkoord te komen met de Franse regering.

Frankrijk en veel andere landen zoeken naar mogelijkheden om belastingontwijking door grote internetbedrijven tegen te gaan. Het is voor die bedrijven vaak gemakkelijk nauwelijks of geen belasting te betalen in de landen waar ze de meeste omzet en winst halen, omdat hun hoofdkantoren elders zijn gevestigd. Nationale overheden zinnen daarom op belastingen op de omzet of winst die techbedrijven binnen de landsgrenzen hebben behaald.

Een dergelijke digitaks is Trump een doorn in het oog. De heffingen zouden volgens hem vooral de grote Amerikaanse techconcerns als Google, Facebook, Apple en Amazon raken. Frankrijk is al vergevorderd met de plannen, maar heft nog geen digitaks.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Telefoon FNV 'roodgloeiend' om mondkapjesplicht winkelpersoneel

AMSTERDAM (ANP) - Vakbeweging FNV krijgt "een hoop verontruste telefoontjes" van winkelpersoneel in Amsterdam en Rotterdam over de mondkapjesplicht in deze steden. Het personeel is bang dat de mondkapjesplicht mensen neigt tot geen afstand houden, omdat een mondkapje genoeg veiligheid zou bieden."De telefoon staat roodgloeiend", aldus de vakbond.

2 minuten geleden
Economisch herstel Frankrijk trager

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het tempo van het economisch herstel in Frankrijk is aan het vertragen. Dat komt naar voren uit een verslag van de centrale bank van Frankrijk. In juli was de economische activiteit 7 procent onder het normale niveau. Dat was een maand eerder nog 9 procent. Voor augustus wordt echter een vergelijkbaar niveau als in juli verwacht, of een marginale verbetering.

4 uur geleden
Cijferseizoen over hoogtepunt heen

AMSTERDAM (ANP) - Het cijferseizoen is langzamerhand over zijn hoogtepunt heen, met name in de Verenigde Staten. In Amsterdam is het ook minder druk, maar krijgen beleggers nog wel de cijfers van grote bedrijven als ABN AMRO, verzekeraar Aegon en maaltijdbezorger Just Eat Takeaway. Ook andere beursfondsen als technologiebedrijf TKH, speciaalchemiebedrijf Avantium, veevoermaker ForFarmers, NIBC bank en beursintermediair Flow Traders openen de boeken.

21 uur geleden
'Italiaanse economie groeit in derde kwartaal haast 15 procent'

ROME (ANP/RTR) - De groei van de Italiaanse economie komt dit kwartaal dicht bij de 15 procent uit. Dat heeft de Italiaanse minister van Financiën Roberto Gualtieri gezegd in een interview met de krant La Repubblica.

22 uur geleden
Winst Saudi Aramco fors gedaald door lage olieprijs

RIYAD (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De winst van het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco daalde in het tweede kwartaal met 73 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf noteerde een winst van ongeveer 6,6 miljard dollar (ruim 5,6 miljard euro).

1 dag geleden
'Twitter en TikTok voerden gesprekken over mogelijke combinatie'

WASHINGTON (ANP/RTR) - Twitter heeft voorlopige onderhandelingen gevoerd over een mogelijke combinatie met TikTok. Dat meldt The Wall Street Journal zaterdag op basis van bronnen. Het is nog onduidelijk of Twitter een deal wil sluiten met de populaire filmpjes-app.

1 dag geleden
Superbelegger Warren Buffett ziet operationele winst dalen

OMAHA (ANP/RTR) - Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett, heeft afgelopen kwartaal de operationele winst met 10 procent zien dalen. Verder meldde de belegger tijdens de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal, dat een grote afschrijving is gedaan op zijn producent van vliegtuigonderdelen Precision Castparts, die worstelt met de gevolgen van de coronapandemie.

1 dag geleden