Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS bieden Oekraïne garantiestellingen ter waarde van 1 miljard

VS bieden Oekraïne garantiestellingen ter waarde van 1 miljard

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten hebben Oekraïne een garantiestelling tot maximaal 1 miljard dollar (883,5 miljoen euro) aangeboden, laat buitenlandminister Antony Blinken weten in een mededeling. De garantiestelling moet het makkelijker maken voor Oekraïne om leningen af te sluiten.

"Dit aanbod zal Oekraïne's mogelijkheden voor economische stabiliteit, groei en voorspoed versterken voor z'n inwoners, in het licht van het ontwrichtende gedrag van Rusland."

Tussen 2014 en 2016 gaven de VS al drie keer garantiestellingen van ieder 1 miljard dollar af aan Oekraïne. "Deze garanties waren in de vorige periode dat Rusland agressief optrad cruciaal voor Oekraïne om succesvol de economie te stabiliseren," zegt Blinken. In 2014 annexeerde Rusland het Oekraïense schiereiland de Krim en sinds dat jaar steunt Rusland separatisten in het oosten van Oekraïne.

Meer uit Buitenland

Paus bezoekt voor eerste reis in maanden Venetiaanse gevangenis

VENETIË (ANP/RTR) - Paus Franciscus heeft in Venetië een vrouwengevangenis bezocht. Dat was in het kader van de Biënnale van Venetië, de beroemde kunstmanifestatie. Het was voor de paus de eerste reis buiten Rome in maanden.

2 uur geleden
Duitse Arian (6) na nieuwe 'stille' zoekactie nog niet gevonden

BREMERVÖRDE (ANP/DPA) - Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft weer geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een "stille zoekactie" gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen. Het idee is dat het kind, dat autistisch is, wellicht wordt afgeschrikt door alle reuring rond de honderden mensen die hem al dagen zoeken.

3 uur geleden
Honderden demonstranten bij Correspondents' Dinner in Washington

WASHINGTON (ANP/RTR) - Honderden actievoerders hebben zaterdag gedemonstreerd voor het Washington Hilton. In het hotel wordt het jaarlijkse diner voor Witte Huis-verslaggevers gehouden, het zogeheten Correspondents' Dinner. De demonstranten scandeerden leuzen over de dood van verslaggevers in de Gazastrook en riepen aanwezige journalisten op het evenement te boycotten.

8 uur geleden
Weer aanhoudingen bij pro-Palestijnse acties op universiteiten VS

WASHINGTON (ANP) - Bijna tweehonderd actievoerders zijn zaterdag aangehouden bij nieuwe pro-Palestijnse protesten op Amerikaanse universiteiten, melden media in de VS. De arrestaties waren op de Northeastern University in Boston, de Arizona State University en de Indiana University, schrijft The New York Times.

8 uur geleden
Twee Oekraïeners doodgestoken in Duitsland, een Rus aangehouden

MURNAU AM STAFFELSEE (ANP/DPA) - Twee mannen uit Oekraïne zijn zaterdag neergestoken op het terrein van een winkelcentrum in Murnau am Staffelsee, in de Duitse deelstaat Beieren. Beide slachtoffers zijn omgekomen. De politie heeft een 57-jarige Rus als verdachte aangehouden.

9 uur geleden
Israëlische soldaten schieten Palestijnen dood op West Bank

RAMALLAH (ANP/RTR) - Israëlische militairen hebben zaterdag op de bezette Westelijke Jordaanoever twee Palestijnen doodgeschoten die volgens het leger vanuit een voertuig het vuur op hen hadden geopend. Dat gebeurde bij een bewakingspost in de buurt van de stad Jenin.

12 uur geleden
Blinken gaat in Saudi-Arabië praten over bestand in Gaza

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gaat maandag en dinsdag in Saudi-Arabië praten met regionale partners over onder meer een wapenstilstand in Gaza en de vrijlating van Israëlische gijzelaars door Hamas. Dat heeft zijn departement zaterdag bekendgemaakt.

13 uur geleden