Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrouwenweekblad VIVA verschijnt dinsdag voor laatste keer

Vrouwenweekblad VIVA verschijnt dinsdag voor laatste keer

AMSTERDAM (ANP) - De laatste editie van vrouwenweekblad VIVA verschijnt dinsdag, na bijna vijftig jaar te hebben bestaan. Uitgeverij DPG Media stopt met het blad omdat het aantal abonnementen de laatste jaren sterk daalt. Ook VIVA Mama en Viva.nl worden stopgezet. VIVA Forum blijft wel bestaan, omdat DPG Media veel teleurgestelde reacties binnenkreeg op het besluit hiermee te stoppen. VIVA verscheen voor het eerst op 7 oktober 1972 en schreef over onder andere werk, relaties en emancipatie.

"Ik kijk met veel respect terug op de (maatschappelijke) successen van VIVA en ik dank hiervoor al haar makers", zegt Joyce Nieuwenhuijs, directeur magazines bij DPG Media. "Het was jarenlang hét vrouwenblad dat opkwam voor alle jonge vrouwen, taboes bespreekbaar maakte en bekend was van 'AnyBody', waarin lezers zich letterlijk blootgaven." Voor deze rubriek lieten vrouwen en mannen hun naakte lichaam fotograferen, waarna hun foto onherkenbaar werd geplaatst. In een bijgevoegd interview vertelden ze over hun lichaam. "De cijfers en het toekomstperspectief geven ons helaas geen andere keus dan te stoppen met VIVA."

Debby Gerritsen, hoofdredacteur van VIVA, schrijft op de website dat ze trots is op wat VIVA heeft bereikt. "Na jaren vol relevante, vernieuwende, taboedoorbrekende verhalen heeft VIVA echt bijgedragen aan de ontwikkeling van de jonge Nederlandse vrouw. Daar ben ik enorm trots op en ik kijk terug op een prachtige periode."

DPG Media heeft besloten het populaire forum van VIVA wel in de lucht te houden, nadat de uitgeverij veel berichten had binnengekregen van mensen die hierom vroegen. Hoe het forum er nu uit komt te zien wordt nog bekeken, laat een woordvoerder weten.

De uitgeverij hoopt verschillende generaties vrouwen te bereiken met de bladen Margriet, Libelle, Flair en Tina, aldus Nieuwenhuijs.

Meer uit Binnenland

Vier man aangehouden voor dreigende situatie in trein

UTRECHT (ANP) - De politie heeft zondagmiddag bij het Utrechtse station Vaartsche Rijn vier mensen uit een trein gehaald. Ze hadden een dreigende situatie gecreëerd in de trein en verschillende reizigers voelden zich volgens een politiewoordvoerder zo angstig dat ze melding deden bij de politie. De trein werd daarop stilgezet.

5 uur geleden
A12-blokkade na ruim 5 uur beëindigd, ruim 400 aanhoudingen

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag meer dan vierhonderd actievoerders aangehouden vanwege het blokkeren van de A12 in Den Haag. Klimaatactivisten van Extinction Rebellion en de Duitse beweging Letzte Generation liepen rond het middaguur de snelweg op ter hoogte van het Malieveld. Rond 17.30 uur meldde de gemeente Den Haag dat de blokkade is beëindigd. Vanwege schade aan het wegdek kan het stuk weg nog niet worden vrijgegeven: eerst moet het worden schoongemaakt en hersteld.

6 uur geleden
XR stopt blokkade A12 om 'onveilige situatie met tegendemonstranten'

DEN HAAG (ANP) - Extinction Rebellion heeft demonstranten die zondagmiddag de A12 blokkeren gevraagd de actie voortijdig te beëindigen. Volgens de activisten was het niet meer veilig door de aanwezigheid van een groep die was afgekomen op een oproep om tegen de blokkade te demonstreren. "We hebben een dringende oproep gedaan om zelf te vertrekken", zei een woordvoerder van XR.

10 uur geleden
Brand in woning Gouda met dode en gewonden onder controle

GOUDA (ANP) - De brand in een woning aan de Westerkade in Gouda, waarbij iemand overleed en drie mensen gewond raakten, is onder controle, meldt Veiligheidsregio Hollands Midden. Er wordt nog nageblust, waarna het pand wordt overgedragen aan de politie voor onderzoek, aldus de veiligheidsregio.

11 uur geleden
Ruim 380 kilo cocaïne onderschept in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - Ruim 380 kilo cocaïne is zaterdag dankzij twee vondsten onderschept in de haven van Vlissingen, meldt het Openbaar Ministerie. De drugs met een straatwaarde van 28,5 miljoen euro zaten in tassen die vastgemaakt waren aan twee boeien en in een loods met bananen.

11 uur geleden
Explosie bij Utrechtse horecazaak

UTRECHT (ANP) - Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht. Het pand raakte beschadigd. Er is niemand gewond geraakt en nog niemand opgepakt.

11 uur geleden
Tientallen mensen geven gehoor aan tegendemonstratie A12-blokkade

DEN HAAG (ANP) - Tientallen mensen zijn zondag afgekomen op de dagelijkse blokkade van de A12 door Extinction Rebellion na een oproep op sociale media voor een tegendemonstratie. De groep bestaat vooral uit mannen en wordt door de politie gescheiden gehouden van de klimaatdemonstranten, die rond het middaguur de A12 betraden.

11 uur geleden