Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrouwen mogelijk veroorzakers brand apenverblijf Krefeld

Vrouwen mogelijk veroorzakers brand apenverblijf Krefeld

KREFELD (ANP/DPA) - De politie in het Duitse Krefeld heeft drie vrouwen in het vizier als veroorzakers van de rampzalige brand in een apenverblijf tijdens de jaarwisseling. Het verblijf brandde geheel uit waardoor ongeveer dertig dieren omkwamen.

Het gaat om een 60-jarige vrouw en twee volwassen dochters, die zich zelf bij de politie meldden. Zij zouden rond de jaarwisseling vijf wenslampionnen hebben laten opstijgen. De autoriteiten gaan ervan uit dat de brand is ontstaan door een dergelijke lampion.

Meer uit Buitenland

VS tegen ontwerpresolutie in VN-Veiligheidsraad over Gaza

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - Een nieuwe resolutie van de VN-Veiligheidsraad over de Gazastrook "is niet behulpzaam". Dit zei de plaatsvervangend VN-ambassadeur van de VS, Robert Wood, over een door Algerije ingediende ontwerpresolutie die Israël oproept het offensief tegen Rafah te stoppen. De resolutie roept ook op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in de Gazastrook. Het is nog niet duidelijk wanneer er over de resolutie zou worden gestemd.

1 minuut geleden
Orbán heeft moeite met Rutte als NAVO-chef, blokkeert nog niet

BOEDAPEST (ANP/RTR) - Hongarije heeft grote moeite met Mark Rutte als nieuwe leider van de NAVO, maar sluit hem nog niet uit. Premier Viktor Orbán zegt in een interview met het Franse tijdschrift Le Point dat hij op dit moment nog niet overtuigd is van Rutte.

47 minuten geleden
Israëlisch leger zegt grens Gaza - Egypte helemaal te beheersen

JERUZALEM/RAFAH (ANP/RTR) - De omroep van het Israëlische leger heeft gemeld dat Israël een smalle corridor langs de grens tussen de Gazastrook en Egypte volledig controleert. Deze strook land van ongeveer 14 kilometer lang heet de Philadelphi-corridor. Het was een gedemilitariseerde bufferzone en komt voort uit het vredesverdrag tussen Israël en Egypte van 1979.

49 minuten geleden
Jury in zwijggeldzaak Trump begint aan beraadslagingen

NEW YORK (ANP/RTR) - De juryleden in de zwijggeldzaak tegen de Amerikaanse oud-president Donald Trump zijn begonnen aan hun beraadslagingen. Dinsdag en woensdag werd de inhoudelijke behandeling afgerond en werd de jury geïnstrueerd. De leden moeten nu overleggen tot ze het erover eens zijn of Trump schuldig is of niet.

2 uur geleden
Ook volgende toetredingsstap Oekraïne stevent af op nee Hongarije

BRUSSEL (ANP) - Ook de volgende stap voor Oekraïne op weg naar het lidmaatschap van de Europese Unie dreigt op weerstand van Hongarije te stuiten. De regering van premier Viktor Orbán is de enige die nog grote bezwaren maakt tegen het plan van de EU voor de toetredingsonderhandelingen met Oekraïne, zeggen EU-bronnen.

4 uur geleden
Opnieuw vulkaanuitbarsting op IJslands schiereiland Reykjanes

GRINDAVIK (ANP) - Mensen hebben in delen van IJsland hun woning moeten verlaten omdat er een vulkaanuitbarsting dreigde. Er werd activiteit gemeten rond de Sundhnúkskraters, niet ver van de hoofdstad Reykjavik, meldt de publieke omroep RUV. Ook de beroemde toeristische attractie Blue Lagoon is ontruimd. Korte tijd later volgde inderdaad een uitbarsting.

5 uur geleden
Israël: 75 procent van bufferzone tussen Gaza en Egypte in handen

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische strijdkrachten (IDF) hebben 75 procent van de bufferzone tussen Egypte en Gaza in handen, meldt de Nationale Veiligheidsadviseur van Israël. Hij zegt dat Israël uiteindelijk de volledige controle krijgt over deze zogeheten Philadelphi-corridor.

5 uur geleden