Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrouw van Braziliaanse president Bolsonaro heeft coronavirus

Vrouw van Braziliaanse president Bolsonaro heeft coronavirus

BRASILIA (ANP/AFP) - De vrouw van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro, Michelle, heeft positief getest op het coronavirus. De mededeling komt kort nadat Bolsonaro had laten weten dat hijzelf is genezen van het virus. Eerder deze maand testte Michelle nog negatief bij een coronatest. Ze maakt het verder goed aldus de regering. De president is in in zijn residentie in quarantaine geweest, maar heeft donderdag na drie weken de hoofdstad Brasilia weer verlaten voor een bezoek aan de noordoostelijke deelstaat Piauí.

Bolsonaro wordt vaak bekritiseerd omdat hij het gevaar van het virus zou onderschatten en onvoldoende maatregelen neemt. Hij stelt dat ingrijpende beperkingen van het openbare leven de economie zoveel schade toebrengen, dat daarmee het middel erger zou zijn dan de kwaal. Net als in andere Zuid-Amerikaanse landen kunnen veel werkenden niet in 'lockdown' omdat ze dan geen cent verdienen. Hun enige inkomsten worden bepaald door het werk op een dag verricht.

De 38-jarige Michelle Bolsonaro komt uit de regio van Brasilia en trouwde in 2007 met parlementariër Jair Bolsonaro, haar tweede man. Ze is de eerste 'primera dama ' van Brazilië die het woord voerde bij de inauguratie van de president anderhalf jaar geleden. Ze kreeg ook het woord bij de kersttoespraak van haar man in december 2019.

Brazilië telt meer dan 210 miljoen inwoners en heeft tot dusver 2,5 miljoen besmettingen vastgesteld. Circa 90.000 coronapatiënten zijn bezweken.

Meer uit Buitenland

Motown-songwriter Lamont Dozier (81) overleden

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse songwriter Lamont Dozier is overleden. Hij is 81 jaar geworden, heeft zijn zoon dinsdag bekendgemaakt. De doodsoorzaak is niet bekend.

29 minuten geleden
Premier Estland: geen Russische toeristen meer in Europese Unie

TALLINN (ANP/RTR) - De premier van Estland wil geen Russische toeristen meer in de Europese Unie als straf voor de bloedige Russische invasie in Oekraïne. Regeringsleidster Kaja Kallas roept op de afgifte van toeristenvisa aan Russen te stoppen.

31 minuten geleden
VS schrappen 'wrede' antimigratiemaatregel Trump

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten hebben een antimigratiemaatregel van de vorige president Donald Trump geschrapt, die door critici als wreed werd bestempeld. Asielzoekers hoeven niet meer in Mexico te wachten terwijl hun aanvraag bij de rechter loopt.

1 uur geleden
Doden en gewonden bij botsingen op Westelijke Jordaanoever

NABLUS (ANP/AFP) - Twee Palestijnen zijn om het leven gekomen bij confrontaties met Israëlische troepen die op de Westelijke Jordaanoever een woning binnenvielen. Het gaat volgens het Israëlische leger om een hoge commandant van de militie Al-Aqsa Martelarenbrigades en "een andere terrorist die in het huis was".

3 uur geleden
Zuid-Frans dorp en campings ontruimd om bosbrand

MONTPELLIER (ANP) - Ongeveer 3000 mensen hebben midden in de nacht moeten vluchten voor een bosbrand in de gemeente Mostuéjouls in het Zuid-Franse departement Aveyron. Behalve de inwoners moesten ook alle gasten van omliggende campings vertrekken. Een deel van hen kon terecht in speciale opvangcentra, melden Franse media.

3 uur geleden
Taiwan: China gebruikt oefeningen om invasie voor te bereiden

TAIPEI (ANP/AFP/RTR) - De minister van Buitenlandse Zaken van Taiwan zei dinsdag tijdens een persconferentie dat China de militaire oefeningen in de lucht en op zee van de afgelopen week gebruikt om zich voor te bereiden op een aanval op het eiland. "China's daadwerkelijke bedoeling is om de status quo in de Straat van Taiwan en de hele regio te veranderen", aldus Joseph Wu.

6 uur geleden
Meerdere doden door hevige regenval en overstromingen in Seoul

SEOUL (ANP/AFP/RTR) - In en rond de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul zijn door noodweer en overstromingen minstens zeven mensen overleden. Er worden volgens de autoriteiten ook nog zeker zeven mensen vermist. In delen van de hoofdstad en de omliggende provincie viel maandagavond meer dan 100 millimeter neerslag per uur.

8 uur geleden