Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrouw komt om door ongeval Oudenhoorn, bestuurder aangehouden

Vrouw komt om door ongeval Oudenhoorn, bestuurder aangehouden

OUDENHOORN (ANP) - Een 53-jarige vrouw uit Middelharnis die donderdagavond in het Zuid-Hollandse Oudenhoorn toen zij op straat liep werd aangereden door een auto, is in een ziekenhuis overleden. De bestuurder van de auto reed aanvankelijk door, maar hij meldde zich vrijdagmiddag op het politiebureau en is aangehouden. Het is een man van 33 uit Oudenhoorn. Hij wordt verhoord.

Het ongeval gebeurde rond 22.15 uur op de Dorpsweg. Het slachtoffer liep samen met haar man in de berm richting het centrum van Oudenhoorn. De vrouw belandde na de aanrijding in het water.

De politie roept getuigen op zich te melden, onder wie de bestuurder van een trekker die er reed en aan wie de man tevergeefs hulp vroeg.

Meer uit Binnenland

Nog eens 8 relschoppers rond voetbalwedstrijd Utrecht aangehouden

UTRECHT (ANP) - De politie heeft deze week nog eens acht verdachten aangehouden in de zaak van de rellen na de thuiswedstrijd van FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles op zondag 26 mei. Het gaat om mannen uit Utrecht, Maarssen, Vleuten en Houten. Alle verdachten zitten vast voor verhoor.

26 minuten geleden
Agent gebruikt vuurwapen in Ter Apel, man raakt gewond aan been

TER APEL (ANP) - In het Groningse Ter Apel heeft een politieagent dinsdagmiddag zijn vuurwapen gebruikt, waarbij een man gewond is geraakt aan zijn been. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het voorval.

1 uur geleden
Licht wisselvallig weer tijdens Pinkpop

LANDGRAAF (ANP) - Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

1 uur geleden
Ook fabrikanten willen meer controle op opgevoerde fatbikes

DEN HAAG (ANP) - Fabrikanten zijn het eens met de oproep van gemeenten en meerdere organisaties om meer te doen tegen opgevoerde fatbikes. Brekr, Phatfour en Knaap kunnen zich ook vinden in het verhogen van de minimumleeftijd. "Ook wij willen geen ongelukken met ons product", zegt medeoprichter van Brekr Niels Willems over de in Nederland geproduceerde fatbikes. "Veiligheid gaat boven de verkoop. En bovendien krijgt de fatbike op deze manier een verkeerd imago."

1 uur geleden
Fonds Slachtofferhulp wil aparte juridische status voor fatbike

DEN HAAG (ANP) - Het Fonds Slachtofferhulp pleit voor een aparte juridische status van de fatbike, waarmee de leeftijdsgrens voor de snelle fiets naar 16 jaar kan. Het fonds steunt de petitie hierover die dinsdagmiddag door tientallen gemeenten en andere organisaties is overhandigd aan de Tweede Kamer.

2 uur geleden
Provincie Zeeland vraagt Roompot af te zien van verhuizing

MIDDELBURG (ANP) - De provincie Zeeland roept Roompot Vakantieparken op af te zien van de voorgenomen verhuizing van het hoofdkantoor van Goes naar Amsterdam. Gedeputeerde Staten wijzen onder meer op de gevolgen voor het personeel als het recreatiebedrijf de verhuizing doorzet.

2 uur geleden
Kerncentrale Borssele na onderhoud weer opgestart

BORSSELE (ANP) - De kerncentrale in het Zeeuwse dorp Borssele is weer opgestart na een onderhoudsperiode die op 5 april was begonnen. Het jaarlijkse onderhoud van de kerncentrale duurde enkele weken langer dan gepland, melden eigenaar EPZ en de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS).

3 uur geleden