Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrouw in VS cel in om doden man met oogdruppels

Vrouw in VS cel in om doden man met oogdruppels

CLOVER (ANP/AFP) - Een Amerikaanse vrouw moet 25 jaar de cel in omdat zij haar man heeft vergiftigd door oogdruppels in zijn water te doen. De 53-jarige Lana Sue Clayton vergiftigde haar man Steven in hun huis in Clover (South-Carolina). Aanvankelijk werd gedacht dat het 64-jarige slachtoffer een natuurlijke dood stierf, maar uit de autopsie bleek later dat de man een gevaarlijke dosis tetryzoline in zijn bloed had. De stof zit in oogdruppels en neussprays.

"Ik heb nooit de bedoeling gehad om hem te doden", zei de vrouw in de rechtbank. "De oogdruppels heb ik impulsief in zijn drankje gedaan om hem ziek te maken. Ik was boos omdat hij mij misbruikte en wilde dat hij me met rust liet". De voormalige verpleegster verklaarde voor oogdruppels te hebben gekozen omdat deze smaakloos, kleurloos en geurloos zijn. Ze kwam op het idee na het zien van een film.

De rechter was verbijsterd over de handelswijze van de vrouw. "Van alle moordzaken die ik ooit heb behandeld is dit wel een van de meest bizarre", zei Paul Burch na de uitspraak.

In 2016 beschoot de vrouw haar levenspartner al met een kruisboog. De politie deed dat incident toen af als een ongelukje.

Meer uit Buitenland

Huis VS stelt in resolutie antizionisme gelijk aan antisemitisme

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een resolutie aangenomen waarin het onder meer "duidelijk verklaart dat antizionisme antisemitisme is", melden Amerikaanse media. Zionisme is het streven naar een onafhankelijke Joodse staat.

2 uur geleden
Biden: weet niet of ik herkiesbaar was als Trump niet meedeed

WESTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden betwijfelt of hij herkiesbaar zou zijn als president als hij het niet zou opnemen tegen Donald Trump. Dat heeft hij gezegd bij een bijeenkomst even buiten Boston waar geld werd opgehaald voor de campagne voor de presidentsverkiezingen van de Democraten.

3 uur geleden
Peruaans hof geeft opdracht tot vrijlating oud-president Fujimori

AREQUIPA (ANP/AFP/RTR) - Het grondwettelijk hof van Peru heeft opdracht gegeven om de voormalige president Alberto Fujimori vrij te laten. De 85-jarige Fujimori werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar voor misdaden tegen de menselijkheid onder zijn bewind.

4 uur geleden
VS denken dat bemanning van bij Japan vermist vliegtuig dood is

TOKIO (ANP/AFP) - De Amerikaanse krijgsmacht gaat ervan uit dat alle acht inzittenden van een militair vliegtuig dat verdween voor de kust van Japan, zijn omgekomen. Naar de resten van twee inzittenden wordt nog gezocht, maar het is onwaarschijnlijk dat zij nog in leven zijn. De Amerikaanse president Joe Biden en de minister van Defensie Lloyd Austin hebben hun medeleven betuigd.

5 uur geleden
Denny Laine, medeoprichter The Moody Blues en Wings, overleden

NAPLES (ANP) - Denny Laine, medeoprichter van The Moody Blues en Wings, is op 79-jarige leeftijd overleden. De Britse muzikant en zanger kampte met een longziekte.

6 uur geleden
Parlementsvoorzitter VS die waarnam tijdens machtsstrijd stopt

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voormalige waarnemend voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Patrick McHenry stelt zich niet herkiesbaar. McHenry viel in tijdens een wekenlange machtsstrijd binnen zijn eigen Republikeinse partij nadat in oktober Kevin McCarthy werd afgezet.

6 uur geleden
VS komen met sancties tegen kolonisten Westelijke Jordaanoever

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten leggen sancties op aan extremistische Israƫlische kolonisten die Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever hebben aangevallen. Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zegt dat de maatregelen gelden voor iedereen die "de vrede, de veiligheid of de stabiliteit op de Westoever ondermijnt" en dus ook voor Palestijnen die Israƫlische burgers hebben aangevallen.

7 uur geleden