Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrouw die Trump beschuldigt van misbruik, eist zijn DNA

Vrouw die Trump beschuldigt van misbruik, eist zijn DNA

WASHINGTON (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Een prominente Amerikaanse columniste die Donald Trump beschuldigt van verkrachting, heeft gevraagd om een DNA-monster. E. Jean Carroll (76) wil laten uitzoeken of dat matcht met DNA-materiaal op haar jurk.

De columniste van Elle Magazine zegt dat Trump haar heeft verkracht in een kleedkamer van een chique warenhuis in New York. Dat gebeurde volgens haar in de jaren negentig. Trump ontkende het misbruik en stelde onder meer dat Carroll "niet mijn type" is.

Carroll had in november al een rechtszaak aangespannen tegen Trump. Ze beschuldigt hem van laster, omdat hij haar goede naam door het slijk zou hebben gehaald. Haar advocaat eist nu een monster van het DNA van de president.

Jurk getest

"De zaak draait om de vraag of Donald Trump loog toen hij zei dat hij E. Jean Carroll nooit seksueel had misbruikt en beweerde dat hij haar zelfs nooit had ontmoet", meldt de raadsvrouw in een verklaring. De advocaat van de president heeft nog niet gereageerd.

Carroll zou de jurk en schoenen die ze droeg tijdens het vermeende misbruik tot vorig jaar in een kast hebben opgeslagen. "De jurk is getest. We hebben de resultaten", schrijft de columniste op Twitter.

Meer uit Buitenland

Israëlische kolonisten bestormen stad op Westelijke Jordaanoever

HUWARA (ANP) - Israëlische kolonisten hebben een aanval uitgevoerd op Palestijnen en hun eigendommen in de stad Huwara, in het noorden van de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. Dat meldt het Palestijnse persbureau Wafa.

6 uur geleden
Nationalistische oud-parlementariër Oekraïne neergeschoten

LVIV (ANP/RTR) - Een nationalistisch voormalig lid van het Oekraïense parlement is vrijdag neergeschoten en ernstig verwond, meldt de politie. Het gaat om de 60-jarige Iryna Farion, bekend van haar campagnes om de Oekraïense taal te promoten. De politie zoekt nog naar de man die Farion neerschoot in een straat in de westelijke stad Lviv.

7 uur geleden
Krant: bij explosie op boot komen zeker 40 migranten uit Haïti om

PORT-AU-PRINCE (ANP) - Minstens veertig Haïtiaanse migranten zijn op zee om het leven gekomen nadat met benzine gevulde vaten op hun boot in brand waren gevlogen en geëxplodeerd. Dat meldt de Amerikaanse krant Miami Herald onder verwijzing naar de Haïtiaanse autoriteiten.

8 uur geleden
Harris roept belangrijke donateurs bijeen, reden nog onduidelijk

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris heeft op het laatste moment een vergadering ingepland met een aantal belangrijke donateurs van haar partij. Volgens The New York Times (NYT) is onduidelijk waar het over gaat. Mogelijk wil ze de donateurs geruststellen in hun steun voor Joe Biden, maar het is ook denkbaar dat ze andere plannen heeft, zoals zelf Biden vervangen.

8 uur geleden
Palestijnen loven ICJ-uitspraak over bezette gebieden

RAMALLAH (ANP/AFP) - Een "historische beslissing" noemt de Palestijnse president Mahmud Abbas het vrijdag geopenbaarde advies van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag, waarin de Israëlische bezetting van Palestijnse gebieden illegaal wordt genoemd.

9 uur geleden
Mensenrechtenorganisatie: Duitser krijgt doodstraf in Belarus

MINSK (ANP/AFP) - Een Duitse man is eind juni ter dood veroordeeld in Belarus, meldt de Belarussische mensenrechtenorganisatie Viasna vrijdag. Rico Krieger is beschuldigd van verschillende misdaden, waaronder terrorisme en huurlingenactiviteiten. Hij is veroordeeld tot het vuurpeloton, maar het is onduidelijk of de straf al is voltrokken of dat Krieger in hoger beroep is gegaan.

10 uur geleden
Joodse volk kan geen bezetter in thuisland zijn, zegt Netanyahu

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei vrijdag dat het Joodse volk niet kan worden beschouwd als "bezetters in hun historische thuisland". Daarmee reageerde hij op een advies van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) van vrijdag. Het hof stelde vast dat de Israëlische nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever, een Palestijns gebied, een schending zijn van de internationale wet.

10 uur geleden