Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrouw die koran wilde verscheuren aangehouden in Arnhem

Vrouw die koran wilde verscheuren aangehouden in Arnhem

ARNHEM (ANP) - De politie heeft zaterdag in Arnhem een 38-jarige vrouw opgepakt, omdat ze had aangekondigd dat ze een koran wilde verscheuren. De vrouw uit het Gelderse Vorden is na korte tijd weer vrijgelaten. Ze heeft wel een gebiedsverbod gekregen, net als Pegida-voorman Edwin Wagensveld. In reactie op zijn aankondiging dat hij weer een exemplaar van de koran wilde verbranden op het Jansplein in de stad, was een grote politiemacht op de been.

Burgemeester Ahmed Marcouch vreesde een herhaling van januari, toen een soortgelijke actie van Wagensveld uitdraaide op ernstige rellen. Bovendien waren er volgens de gemeente signalen over een terroristische dreiging. Wagensveld heeft al laten weten dat hij nog steeds van plan is om ergens in de komende dagen toch weer naar Arnhem te komen.

De politie legt uit dat de vrouw die werd opgepakt is aangehouden op basis van de plaatselijk ingestelde regel dat het verboden is "door uitdagend gedrag aanleiding te geven tot wanordelijkheden".

Uiteindelijk verliep de dag verder heel rustig in de Gelderse hoofdstad. Marcouch bedankt in een bericht "de Arnhemmers voor hun begrip, de politie uit het hele land voor hun inzet en de ondernemers voor hun kalmte".

Meer uit Binnenland

Kiesraad bepaalt welke partijen meedoen aan Europese verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - De Kiesraad beslist maandag welke partijen mogen meedoen aan de komende verkiezingen voor het Europees Parlement, en welke kandidaten op hun lijsten staan. Dat gebeurt in een openbare zitting vanaf 17.00 uur. In Nederland zijn de verkiezingen op donderdag 6 juni, dus over iets meer dan een maand.

4 uur geleden
Verdacht pakketje in centrum van Zutphen was een explosief

ZUTPHEN (ANP) - Het verdachte pakketje dat zondagmiddag werd aangetroffen in de Marspoortstraat in het centrum van Zutphen was een knuffeltje waaraan illegaal vuurwerk en een gasflesje waren getapet. Dat meldt de politie op X. Het pakketje wordt op een speciale locatie in Lochem vernietigd door de Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD).

13 uur geleden
Rotterdammers aangehouden om grote brand in Berkel en Rodenrijs

BERKEL EN RODENRIJS (ANP) - In het Zuid-Hollandse Berkel en Rodenrijs is zondagmiddag een grote brand uitgebroken. De politie zegt op X rekening te houden met brandstichting. Twee mannen van 21 en 28 jaar oud zijn aangehouden. Het ging om een Rotterdammer en een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Volgens de veiligheidsregio raakte niemand gewond.

14 uur geleden
Verdacht pakketje aangetroffen in centrum van Zutphen

ZUTPHEN (ANP) - In de Marspoortstraat in het centrum van Zutphen is zondagmiddag een verdacht pakketje aangetroffen. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door Omroep Gelderland. Volgens een woordvoerster gaat het om "iets dat zou lijken op een mogelijk explosief".

14 uur geleden
Vuurwerk naar politie gegooid bij opstootje in Baarn

BAARN (ANP) - Bij een opstootje tussen een groepje jongeren en de politie is in de nacht van zaterdag op zondag in Baarn vuurwerk naar de politie gegooid. Dat bevestigt de politie na berichtgeving in plaatselijke media. In een park in de Utrechtse plaats weigerde de groep rond middernacht naar huis te gaan en ontstond even een grimmige sfeer. Niemand raakte gewond.

18 uur geleden
Code geel aan noordwestelijke kust om zware windstoten

DE BILT (ANP) - Het KNMI heeft code geel uitgeroepen in het noordwestelijk kustgebied in verband met zware windstoten. Dat geldt vanaf het einde van de middag. Later op de avond neemt de wind weer af.

19 uur geleden
Afval in Amsterdam weer opgeruimd na Koningsdag

AMSTERDAM (ANP) - Het grootste deel van het afval dat in Amsterdam is blijven liggen na Koningsdag is weer opgehaald. Ruim 700 schoonmakers zijn daar vanaf zaterdagavond mee bezig geweest. Ook burgemeester Femke Halsema hielp een paar uur mee.

19 uur geleden