Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrouw Canadese premier genezen van coronavirus

Vrouw Canadese premier genezen van coronavirus

OTTOWA (ANP/AFP/RTR) - De vrouw van premier Justin Trudeau van Canada is door artsen genezen verklaard. Dat laat ze via een bericht op Facebook weten. Bij Sophie Grégoire Trudeau werd op 12 maart besmetting met het coronavirus vastgesteld. Sindsdien verblijven de minister-president en zijn familie thuis in quarantaine.

De premier zelf vertoonde geen ziekteverschijnselen en bleef zijn werkzaamheden uitvoeren. Dagelijks gaf hij persconferenties vanuit zijn woning. Ondanks dat zijn vrouw weer gezond is, blijft het gezin in thuisisolatie. "We blijven het advies van gezondheidsdeskundigen opvolgen. We moeten zoveel mogelijk thuis blijven, net zoals iedereen dat zou moeten doen", aldus Trudeau.

Canada heeft zaterdag extra maatregelen genomen om verdere verspreiding van het longvirus tegen te gaan. Inwoners die symptomen van de ziekte vertonen mogen niet aan boord van binnenlandse vluchten of intercitytreinen. De reisbeperkingen gaan maandag in.

In het Noord-Amerikaanse land zijn 5153 mensen besmet, 55 Canadezen zijn gestorven aan de gevolgen van het virus.

Meer uit Buitenland

Indiase premier Modi vliegt naar plek van grote treinramp

BALASORE (ANP/RTR/AFP) - De Indiase premier Narendra Modi is onderweg naar de Oost-Indiase stad Balasore waar vrijdag een groot treinongeluk is gebeurd. Hij zal volgens Indiase media naar de rampplek gaan en het ziekenhuis bezoeken waar gewonden worden behandeld.

6 minuten geleden
Bosbrandseizoen in Europa op weg naar piek

HOUTEN (ANP) - Komende weken neemt het aantal natuurbranden in Europa waarschijnlijk toe. Het aantal branden zal stijgen tot gemiddeld 27 per week, meldt Weeronline. In augustus is de piek, dan zijn er naar verwachting tachtig natuurbranden per week.

40 minuten geleden
Europese gevangenen uit Iran aangekomen in België

BRUSSEL (ANP) - De drie Europese gevangenen die Iran heeft vrijgelaten zijn zaterdag omstreeks 02.45 plaatselijke tijd geland op de militaire luchthaven in Melsbroek. Daar werden ze ontvangen door de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib, zo schrijft het Belgische dagblad De Morgen.

2 uur geleden
YouTube stopt met verwijderen onware informatie verkiezingen VS

SAN BRUNO (ANP) - YouTube gaat stoppen met het verwijderen van content die ten onrechte beweert dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 werden geplaagd door "fraude, fouten of haperingen", aldus het platform vrijdag. De beslissing kon snel rekenen op kritiek van voorstanders van het bestrijden van mis- en desinformatie.

4 uur geleden
Duizenden Canadezen in Quebec geëvacueerd vanwege bosbranden

MONTREAL (ANP) - Tienduizend mensen in de Canadese provincie Quebec hebben vrijdag te horen gekregen dat ze hun woningen moeten verlaten als gevolg van oprukkende bosbranden. Volgens parlementslid Stephane Lauzon zijn er zo'n honderd branden in de provincie waarvan er zo'n twintig onbeheersbaar zijn geworden. Ook zijn het er "veel meer dan gisteren".

7 uur geleden
Biden in toespraak:

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdagavond aangekondigd dat hij zaterdag zijn handtekening zal zetten onder het wetsvoorstel dat het schuldenplafond in de Verenigde Staten verhoogt. Hij zei dat om 19.00 uur plaatselijke tijd in zijn eerste toespraak vanuit het Oval Office in het Witte Huis sinds hij twee jaar geleden president werd.

7 uur geleden
Schikking producers Rust en nabestaanden cameravrouw goedgekeurd

SANTA FE (ANP) - Een rechter in New Mexico heeft de schikking tussen de familie van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins en de producenten van de western Rust goedgekeurd. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

11 uur geleden