Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrouw bevalt op A12 bij Harmelen

Vrouw bevalt op A12 bij Harmelen

HARMELEN (ANP) - Op de A12 bij Harmelen (Utrecht) is donderdag een vrouw bevallen van een meisje. Daardoor was de snelweg enige tijd dicht en moest het verkeer rekening houden met vertraging, zo meldde Rijkswaterstaat.

De politie meldt dat de bevalling rond 17.30 uur was bij hectometerpaal 51.0. Volgens Rijkswaterstaat was het op dat moment druk op de weg vanwege de avondspits. Het meisje heet volgens de politie Amalia. Volgens Rijkswaterstaat maken moeder en kind het goed.

Meer uit Binnenland

Centrum Purmerend aangewezen als veiligheidsrisicogebied

PURMEREND (ANP) - Het centrum van Purmerend is tijdens koningsnacht aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Hierdoor krijgt de politie extra bevoegdheden, zoals preventief fouilleren en het opleggen van gebiedsverboden.

4 minuten geleden
Kabinet geeft voorlopig geen geld aan de UNRWA

DEN HAAG (ANP) - Nederland zal voorlopig geen geld gaan geven aan de UNRWA. In de toekomst kan de VN-organisatie daar wel weer voor in aanmerking komen, maar dan zal wel eerst gekeken worden of ze de aanbevelingen heeft opgevolgd die een recent onderzoek onder leiding van de Franse oud-minister Colonna heeft gedaan, schrijft demissionair minister Liesje Schreinemacher (Ontwikkelingssamenwerking) aan de Tweede Kamer.

42 minuten geleden
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

AMSTERDAM (ANP) - De linkse activist Frank van der Linde mag tijdens de dodenherdenking niet op de Dam demonstreren tegen PVV'er en voorzitter van de Tweede Kamer Martin Bosma, zo heeft de gemeente Amsterdam besloten.

1 uur geleden
Meer plekken vrij in opvang Oekraïense vluchtelingen

DEN HAAG (ANP) - De opvanglocaties voor vluchtelingen uit Oekraïne krijgen wat meer ruimte voor nieuwe mensen. Momenteel zijn 1040 bedden beschikbaar. Dat aantal komt voor het eerst sinds begin december boven de duizend uit.

3 uur geleden
Meisje dat omkwam door val van pand in Amsterdam was uitgegleden

AMSTERDAM (ANP) - Het 16-jarige meisje dat overleed door een val van een pand in het centrum van Amsterdam, was uitgegleden, meldt de politie vrijdag. "Er is geen sprake van enig strafbaar feit", aldus de politie. De twee 16-jarige jongens, die na het incident werden aangehouden, zijn geen verdachten meer.

5 uur geleden
Eis 1,5 jaar cel tegen vrouw die eigen stalking in scène zette

UTRECHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie eiste vrijdag in de rechtbank van Utrecht een celstraf van achttien maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk, tegen Sanne S. De 34-jarige vrouw uit Putten wordt ervan verdacht haar eigen stalking in scène te hebben gezet. Daardoor belandde een man in 2019 een jaar in de cel. Aan hem bood het OM excuses aan. "We zijn tekortgeschoten", zei de officier van justitie tijdens de inhoudelijke behandeling.

6 uur geleden
OM eist 15 jaar cel en tbs tegen verdachte moord woning Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag vijftien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 36-jarige Nuri Ö., voor de moord op de 25-jarige Rens en een poging tot doodslag op diens 29-jarige huisgenoot. De twee mannen werden volgens justitie op 1 augustus vorig jaar in hun eigen woning aan de Robert Scottsstraat in Amsterdam-West onverhoeds aangevallen.

7 uur geleden