Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrijwilligers die zochten naar Gino (9) reageren verslagen

Vrijwilligers die zochten naar Gino (9) reageren verslagen

GELEEN (ANP) - Vrijwilligers die in Zuid-Limburg langdurig op zoek waren naar de vermiste Gino reageren onthutst op de vondst van een lichaam op zaterdagochtend. Hoewel het onderzoek nog gaande is, houdt de politie er "ernstig rekening mee" dat het om de 9-jarige jongen gaat. "Vreselijk dit", zegt Cinthia Geurtz (45) uit Heerlen. "Je zoekt met een groot team in het bos in de hoop hem levend terug te vinden. Dit komt hard aan."

Geurtz en haar partner Jurgen Habets (49) hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag nog tot omstreeks 01.30 gezocht in het Berenbos in Kerkrade, een natuurgebied met speeltuin aan de rand van de Limburgse plaats.

Het stel uit Heerlen was van plan om met een groep anderen zaterdag verder te gaan zoeken naar de jongen op de Brunssummerheide. In dat natuurgebied werd in 1998 het levenloze lichaam van de 11-jarige Nicky Verstappen gevonden. Een step die in de zoektocht naar Gino werd aangetroffen, lag volgens hen op enkele honderden meters afstand van het gebied.

Verdriet

"We waren daarheen onderweg toen we hoorden dat een lichaam in Geleen is gevonden", vertelt Geurtz. Samen met haar partner is ze toen direct naar Geleen gegaan.

Ook leden van de motorclub Phoenix4kids hielpen met zoeken. Ze staan zaterdagmiddag met hun hesjes aan op een grasveld, vlakbij de plek waar de politie een lichaam vond. Tot 04.30 uur waren ze naar Gino op zoek op verschillende plekken in Kerkrade, vertelt Mandy Kalsbeek (40) uit Heerlen. "We zijn hier om de familie te ondersteunen. Er heerst bij ons vooral verslagenheid en verdriet", vertelt ze.

De club heeft vaker initiatieven om kinderen in nood te helpen. Ook rijden de leden weleens rond met kinderen die een handicap hebben. Ook twee leden uit Friesland deden mee aan de zoektocht. "We kwamen gisteren uit Drachten om te helpen zoeken", vertelt Tabitha Blijenburg (40) uit Drachten. "Nu staan we hier om de familie te steunen."

De familie wacht de identificatie van het lichaam af alvorens met een reactie te komen, zo laat een woordvoerster van de familie weten.

Meer uit Binnenland

CBS: voor het eerst in jaren doen meer mensen vrijwilligerswerk

DEN HAAG (ANP) - Zo'n vier op de tien Nederlanders deden vorig jaar vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld bij een sportclub, school of kerk. Daarmee is het aandeel vrijwilligers in 2022 toegenomen na de flinke daling in de coronajaren. Desondanks is deze groep volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nog altijd kleiner dan in de periode voor corona.

1 uur geleden
Explosie op Noordplein in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een explosie heeft maandag even voor middernacht schade aangericht in een portiek op het Noordplein in de Rotterdamse wijk Oude Noorden. Volgens de politie raakte niemand gewond bij de ontploffing.

2 uur geleden
Halsema: optreden nodig als KNVB en Ajax geen maatregelen nemen

AMSTERDAM (ANP) - Als Ajax en de KNVB niet bereid zijn om verdergaande maatregelen te nemen naar aanleiding van de ongeregeldheden zondag in en rond de Johan Cruijff ArenA, dan vindt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema dat ze moet optreden. Ze zou dan kunnen besluiten om bepaalde maatregelen op te nemen in de voorwaarden van een vergunning voor de wedstrijden van Ajax in Amsterdam, of in het uiterste geval verbieden dat er gespeeld wordt. Dat zei Halsema maandagavond in Nieuwsuur.

5 uur geleden
Staatssecretaris: maatwerkafspraken met Tata kosten helaas tijd

VELSEN-ZUID (ANP) - De overheid kan "helaas niet van de ene op de andere dag maatwerkafspraken" maken met Tata Steel over het verankeren van gezondheidsdoelen. Demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Milieu) zei dat tijdens een informatieavond in het Telstar-stadion in Velsen over het recente RIVM-rapport, waarin wordt vastgesteld dat emissies door Tata Steel de levensverwachting van inwoners van het nabijgelegen Wijk aan Zee met gemiddeld 2,5 maand verkorten. Ook is er een verhoogde kans op longkanker en astma in de regio.

5 uur geleden
Ook Maarten van Rossem vertrekt na 2024 bij De Slimste Mens

HILVERSUM (ANP) - Ook Maarten van Rossem zal na het winterseizoen 2024-2025 bij het programma De Slimste Mens vertrekken. Dat meldt de 79-jarige historicus in een gesprek dat De Telegraaf maandagavond op de website heeft gepubliceerd. Eerder maakte ook presentator Philip Freriks al bekend dan te stoppen. Hij zal worden vervangen door Herman van der Zandt.

6 uur geleden
Ruim 38.000 handtekeningen voor sluiting delen Tata Steel

VELSEN-ZUID (ANP) - Greenpeace biedt maandagavond een petitie aan met 38.825 handtekeningen waarin wordt opgeroepen tot sluiting van ziekmakende delen van staalfabriek Tata Steel. Demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Milieu) neemt de petitie in ontvangst tijdens een informatieavond in het Telstar-stadion in Velsen.

7 uur geleden
Rij voor aanmeldcentrum Ter Apel, maar volgens COA genoeg plek

TER APEL (ANP) - Zo'n veertig mensen, onder wie kleine kinderen, staan maandagavond in de rij voor het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel, meldt MiGreat. Volgens de hulporganisatie is het onduidelijk of er voor iedereen een bed beschikbaar is. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) laat weten dat er inderdaad een rij staat bij het aanmeldcentrum, maar dat er de komende nacht voor iedereen onderdak en een bed is.

7 uur geleden