Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrijspraak voor verdachten van schietpartij woonwagenkamp Oss

Vrijspraak voor verdachten van schietpartij woonwagenkamp Oss

DEN BOSCH (ANP) - De rechtbank in Den Bosch heeft vrijdag beide verdachten vrijgesproken van het doodschieten van Peter Netten (30), in juni 2018, op een woonwagenkamp in Oss. Wegens "gebrek aan overtuiging" kan zij niet vaststellen wie er verantwoordelijk was voor de dood. Het Openbaar Ministerie had tien jaar cel geëist tegen de 30-jarige Anton R. voor doodslag.

De schietpartij in Oss was volgens het OM het gevolg van "misschien wel een van de stompzinnigste ruzies ooit", ontstaan na een feest. Slachtoffer Netten zou er boos over zijn geweest dat hij niet naar huis was gebracht door Kaan D. (28), de medeverdachte van R. De ruzie ontaardde in een gevecht, dat zou zijn besloten met het afvuren van vijf kogels op Netten.

D. bekende enkele dagen later dat hij de schutter was. Dat verhaal is volgens het OM voorgekookt door Martien R., de vader van Anton en een beruchte Brabantse crimineel. Dat blijkt uit afgeluisterde gesprekken. Daarin zegt Martien: "Het is beter dat hij vijftien jaar krijgt dan onze jongen." Ook de rechtbank vermoedt dat D. zijn medeverdachte uit de wind wilde houden: "Dat zegt nog niet dat hij degene is geweest die het schot loste."

Zwijgrecht

Het onderzoek is volgens de rechtbank op allerlei manieren gemanipuleerd om de waarheid te verdoezelen. Na zijn bekennende verklaring, heeft D. zich constant op zijn zwijgrecht beroepen. Ook R. wilde geen enkele vraag beantwoorden. Er is geen direct bewijs dat hij het vuurwapen heeft vastgehad, zoals vingerafdrukken of DNA-sporen. "Wie het fatale schot heeft gelost en wanneer is niet duidelijk. De rechtbank kan niemand met de nodige zekerheid aanwijzen."

Ze legde wel vijftien dagen cel op aan D. voor de mishandeling van Netten. Hij sloeg hem voor de schietpartij een gebroken neus.

R. kreeg vorig jaar in hoger beroep tien jaar cel voor onder meer wapen- en drugshandel. Tegen D. werd vorige week nog zeven jaar cel geëist in een grote cocaïnezaak.

Meer uit Binnenland

Busvervoerders die naar Spelen rijden zijn voorbereid op file

DEN HAAG (ANP) - Verschillende busvervoerders in Nederland brengen de komende twee weken mensen naar Parijs waar vrijdag de Olympische Spelen beginnen. Er is vraag naar de busritten, maar van een stormloop zoals tijdens de halve finale van het EK-voetbal is geen sprake, blijkt uit een korte rondgang van het ANP. De busmaatschappijen die naar Parijs rijden, zijn voorbereid op de verwachte drukte rond de Franse hoofdstad.

27 minuten geleden
Reddingsbrigade pleit voor meer zwemles onder migrantenkinderen

IJMUIDEN (ANP) - Het is van groot belang dat onder kinderen met een migratieachtergrond meer voorlichting komt over zwemveiligheid en dat meer kinderen zwemles krijgen. Dat zegt de Reddingsbrigade in reactie op de CBS-cijfers over het aantal verdrinkingsdoden in de afgelopen tien jaar. Uit de cijfers komt naar voren dat jonge kinderen van migranten de afgelopen tien jaar vaker verdronken.

1 uur geleden
Politiemedewerkster vast voor voorbereiden moord op ex-partner

ROTTERDAM (ANP) - Een 41-jarige politiemedewerkster is op 5 juni aangehouden op verdenking van het voorbereiden van de moord op haar ex-partner. Het Openbaar Ministerie maakte de aanhouding van de vrouw uit Gorinchem donderdag bekend. Dat kon volgens het OM niet eerder om "onderzoeksbelangen". Haar voorarrest is op 16 juli met zestig dagen verlengd door de rechtbank.

1 uur geleden
Aantal besmettingen met blauwtongvirus stijgt naar bijna 800

DEN HAAG (ANP) - Het blauwtongvirus is in de afgelopen weken op 791 plekken in Nederland vastgesteld. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dat is ruim twee keer zo veel als een week geleden. Vorige week vrijdag stond de teller op 318 gevallen en afgelopen maandag op 503.

1 uur geleden
Griffier rechtbank Rotterdam aangehouden om schenden ambtsgeheim

ROTTERDAM (ANP) - De rijksrecherche heeft woensdag een 36-jarige medewerker van de rechtbank Rotterdam aangehouden voor schending van het ambtsgeheim en computervredebreuk. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt. De verdachte werkt als griffier bij het kabinet van de rechter-commissaris.

2 uur geleden
NS: uitloop werk aan spoor leidt tot forse drukte Zomercarnaval

UTRECHT (ANP) - De werkzaamheden aan het spoor tussen Den Haag HS en Schiedam-Centrum lopen uit en daarom rijden daar tot zeker maandagochtend geen treinen, meldt ProRail. Van 13 tot en met 26 juli zouden er geen treinen rijden tussen Den Haag en Rotterdam vanwege werkzaamheden, maar nu blijkt dat het treinverkeer alleen tussen Schiedam en Rotterdam op tijd kan worden opgestart. De NS verwacht hierdoor "forse drukte" op zaterdag als het Zomercarnaval plaatsvindt in Rotterdam.

2 uur geleden
COA geeft voorlichting over zwemveiligheid: zorgen zijn er altijd

DEN HAAG (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) doet naar eigen zeggen veel aan voorlichting over zwemveiligheid. Toch is de zorg over de gevaren van water voor asielzoekers die niet kunnen zwemmen er altijd, zegt een woordvoerder naar aanleiding van cijfers van het CBS. Hieruit komt onder meer naar voren dat de afgelopen tien jaar er flink meer verdrinkingen waren onder jonge kinderen van migranten.

2 uur geleden