Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrijgesproken kardinaal Pell: geloof niet alle misbruikklachten

Vrijgesproken kardinaal Pell: geloof niet alle misbruikklachten

CANBERRA (ANP) - De Australische kardinaal George Pell die vorige week in hoger beroep werd vrijgesproken van kindermisbruik zegt in een interview op televisie dat niet alle klachten zomaar geloofd moeten worden.

In het eerste deel van het interview zegt Pell tegen Sky News dat mensen die zeggen slachtoffer te zijn altijd worden geloofd. "Dertig of veertig jaar geleden was de publieke opinie altijd tegen mensen die zeiden dat ze misbruikt waren. Tegenwoordig willen we het zekere voor het onzekere nemen en geloven we iedereen. Dat is onterecht."

De 78-jarige geestelijke werd vorig jaar schuldig bevonden aan het seksueel misbruiken van twee 13-jarige koorknapen en kreeg daarvoor zes jaar celstraf. Hij zat meer dan een jaar vast voordat hij in hoger beroep werd vrijgesproken.

"Het zou mij niet verbazen als er nu meer aantijgingen jegens mij wegens misbruik naar buiten komen", aldus de kardinaal.

Het misbruik zou in de jaren negentig hebben plaatsgevonden toen Pell aartsbisschop was van Melbourne.

Meer uit Buitenland

Tientallen doden bij Israëlische aanval op vluchtelingenkamp

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Bij een Israëlische luchtaanval op een huis in het vluchtelingenkamp Nuseirat in centraal Gaza zijn zeker twintig doden gevallen. Dat meldt een ziekenhuis in Gaza zondag.

1 uur geleden
Frankrijk voert grote operatie uit in Nieuw-Caledonië

NOUMEA (ANP/AFP) - Frankrijk heeft meer dan 600 zwaarbewapende politiemensen ingezet om in Nieuw-Caledonië controle te krijgen over de weg die de hoofdstad Noumea verbindt met het internationale vliegveld.

4 uur geleden
Rusland bestookt Oekraïne met drones

KYIV (ANP/DPA) - Rusland heeft in de nacht van zaterdag op zondag volgens de Oekraïense strijdkrachten massale aanvallen met drones op Oekraïne uitgevoerd.

4 uur geleden
Gantz dreigt noodkabinet Israël te verlaten zonder plan voor Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR/DPA/AFP) - De Israëlische minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet, wil dat premier Benjamin Netanyahu met een plan komt over het bestuur van Gaza na de oorlog. Als Netanyahu dit niet doet, dreigt Gantz zijn centrumpartij terug te trekken uit de noodregering.

14 uur geleden
Israëlisch leger maakt opnieuw vondst gedode gijzelaar bekend

JERUZALEM (ANP/RTR) - Het Israëlische leger zegt nog een lichaam van een gijzelaar te hebben teruggevonden. In een verklaring zegt het leger dat Ron Binyamin bij de aanval van Hamas op 7 oktober werd gedood en dat zijn lichaam door militanten is meegenomen naar Gaza.

15 uur geleden
VN-agentschap: 800.000 mensen uit Rafah op de vlucht

RAFAH (ANP) - Het hoofd van VN-organisatie UNRWA zegt dat de afgelopen tijd zo'n 800.000 mensen uit Rafah noodgedwongen op de vlucht zijn geslagen. "Het gaat om bijna de helft van de bevolking van Rafah", aldus Philippe Lazzarini op berichtendienst X.

16 uur geleden
Wateroverlast in Voeren waarschijnlijk als ramp erkend

VOEREN (ANP/BELGA) - De overstromingen in het Belgische Voeren, niet ver van Maastricht, worden door de Vlaamse regering waarschijnlijk als ramp erkend. Dat zeiden de Vlaamse minister-president Jan Jambon en minister van Omgeving Zuhal Demir tijdens een bezoek aan de gemeente.

16 uur geleden