Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrienden en familie eren Olivia Newton-John tijdens herdenking

Vrienden en familie eren Olivia Newton-John tijdens herdenking

MELBOURNE (ANP) - Vrienden en familie brengen zondag tijdens een herdenkingsdienst in het Australische Melbourne een eerbetoon aan de vorig jaar overleden Olivia Newton-John. De Brits-Australische actrice en zangeres stierf in augustus op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker.

De herdenkingsdienst wordt gehouden in Hamer Hall in Melbourne, in de Australische deelstaat Victoria. Newton-John werd weliswaar geboren in het Verenigd Koninkrijk, maar bracht een groot deel van haar jeugd door in Melbourne. De dienst is via een livestream te volgen.

Tijdens de dienst is er ook een optreden van de Australische zangeres Delta Goodrem. Bezoekers van de herdenkingsdienst zijn door nabestaanden van Newton-John gevraagd om geen bloemen mee te nemen. In plaats daarvan werden ze opgeroepen om te doneren aan het Olivia Newton-John Cancer Wellness and Research Centre.

Olivia Newton-John verwierf in 1978 wereldwijde bekendheid door haar rol van Sandy in de film Grease.

Meer uit Buitenland

Prins Harry verliest zaak om beveiliging in Verenigd Koninkrijk

LONDEN (ANP) - Prins Harry heeft de zaak om zijn beveiliging in het Verenigd Koninkrijk verloren. Woensdag gaf een Brits gerechtshof de prins ongelijk.

44 minuten geleden
Joelia Navalnaja noemt Poetin 'een monster' in Europees Parlement

STRAATSBURG (ANP) - In een toespraak tot het Europees Parlement heeft de weduwe van de recent in een strafkamp overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny gewaarschuwd president Poetin op geen enkele manier te vertrouwen. "Poetin is tot alles in staat en je kunt niet met hem onderhandelen", verklaarde Joelia Navalnaja woensdag.

1 uur geleden
China stuurt weer gezant naar Oekraïne en Rusland

BEIJING (ANP/DPA/AFP) - China stuurt weer een gezant naar Oekraïne en Rusland voor overleg over de oorlog. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt over de "tweede ronde van de pendeldiplomatie om een politieke oplossing te zoeken voor de Oekraïnecrisis". De diplomaat Li Hui gaat ook naar Polen, Frankrijk, Duitsland en Brussel.

2 uur geleden
Navalny wordt vrijdag begraven in Moskou

MOSKOU (ANP/AFP/DPA) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalny wordt vrijdag begraven in Moskou. Zijn woordvoerster maakte bekend dat dan een afscheidsplechtigheid wordt gehouden in een kerk. Daarna wordt de politicus begraven in de hoofdstad.

3 uur geleden
Autoriteiten Gaza melden bijna 30.000 doden door inval Israël

GAZA-STAD (ANP/RTR/AFP) - Het dodental door de Israëlische inval in de Gazastrook is opgelopen tot 29.954, melden de plaatselijke autoriteiten. Het ministerie van Volksgezondheid in Gaza zegt dat in de afgelopen 24 uur zeker 76 doden zijn gevallen. Het aantal gewonden zou boven de 70.000 liggen.

3 uur geleden
Palestijnse partijen Fatah en Hamas overleggen in Moskou

MOSKOU (ANP/RTR) - De Palestijnse partijen Fatah en Hamas overleggen donderdag en vrijdag in Moskou over een gezamenlijke Palestijnse regering en over de wederopbouw van de Gazastrook. Dit meldt het Russische persbureau RIA Novosti op basis van de Palestijnse ambassadeur in Moskou en het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

3 uur geleden
Europa gaat defensiekantoor openen in Kyiv

STRAATSBURG (ANP) - Europa zal een kantoor voor de vernieuwing van defensietechniek openen in Kyiv, de hoofdstad van Oekraïne. Dat heeft Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen gezegd in het Europees Parlement.

3 uur geleden