Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrachtwagenchauffeur drama Nieuw-Beijerland: ik ben onschuldig

Vrachtwagenchauffeur drama Nieuw-Beijerland: ik ben onschuldig

ROTTERDAM (ANP) - De Spaanse vrachtwagenchauffeur die eind augustus een dodelijk ongeluk veroorzaakte in Nieuw-Beijerland zegt in een interview met het Spaanse El Español onschuldig te zijn. Hij had ten tijde van het ongeluk volgens eigen zeggen een epileptische aanval. Hij zegt zich daardoor niks meer te kunnen herinneren van wat er is gebeurd.

Zijn advocaat Winston de Brouwer zei dinsdag aan tafel bij praatprogramma Jinek ook al dat een epileptische aanval waarschijnlijk de aanleiding tot het ongeluk had gevormd. De 44-jarige Spaanse chauffeur zou in zijn jeugd last hebben gehad van epilepsie, zei De Brouwer, maar had inmiddels al lange tijd geen aanval meer gehad. "Hij volgt aanwijzingen die de dokter hem geeft en slikt trouw zijn medicatie."

De chauffeur wacht zijn proces in vrijheid af. De raadkamer van de rechtbank in Rotterdam besloot donderdag dat hem dit was toegestaan. Bij het drama op een buurtfeest in Nieuw-Beijerland kwamen zes volwassenen om het leven onder wie een hoogzwangere vrouw, waardoor het dodental uitkwam op zeven.

Het OM wilde de voorlopige hechtenis van de 45-jarige chauffeur laten verlengen vanwege het herhalingsgevaar, maar de raadkamer zag dit herhalingsgevaar niet meer, zo legde het OM donderdag uit. De rechtbank liet weten dat het "voor het onderzoek niet van belang is dat hij langer vast blijft zitten".

De chauffeur zegt in het interview met El Español zichzelf juist ook als slachtoffer te zien. Hij had zelf ook om kunnen komen bij het ongeval, stelt hij. De man zegt niet meer te mogen rijden zolang het onderzoek naar het ongeluk duurt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen de beslissing van de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam. Het is nog niet bekend wanneer het beroep van het OM behandeld gaat worden.

Meer uit Binnenland

Meer studie nodig om behandeling hersenschudding in VS te snappen

DEN HAAG (ANP) - Er is meer onderzoek nodig naar de werking van een Amerikaanse behandeling voor een hersenschudding. Dat is de uitkomst van een studie door het Amsterdam UMC. Onderzoekers zien dat een meerderheid van de patiënten na de behandeling minder last heeft van klachten, maar snappen nog niet hoe dat kan.

37 minuten geleden
Inwoner van Arnhem komt om bij brand

ARNHEM (ANP) - Een inwoner van Arnhem is in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen bij een brand in een woning aan de John Lennonstraat. Dat meldt de politie Gelderland op X. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand.

4 uur geleden
Lichten grootste kerstboom van het land voor 25e keer ontstoken

IJSSELSTEIN (ANP) - De lichten in de grootste kerstboom van het land gaan zaterdag voor de 25e keer aan. De grote zendmast in IJsselstein, ook wel de Gerbrandytoren, is weer omgebouwd tot kerstboom. Eind november zijn de 120 energiezuinige ledlampen in de toren, aan de snelweg A2, gehesen. Het toplicht is op 360 meter hoogte geïnstalleerd.

4 uur geleden
Burgemeester van Vlaardingen sluit woningen wegens explosies

VLAARDINGEN (ANP) - Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen heeft besloten twee woningen te sluiten wegens een nieuwe explosie in de Koninginnestraat. Dat maakte de gemeente in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend. Een woning in de Gretha Hofstralaan en een woning en aangrenzend een bedrijfspand in de Koninginnestraat werden gesloten.

6 uur geleden
Milieuorganisatie vecht natuurvergunning Schiphol aan bij rechter

SCHIPHOL (ANP) - Mobilisation for the Environment (MOB) vecht samen met Greenpeace Nederland en Milieudefensie de natuurvergunning voor Schiphol aan bij de rechter. De milieuorganisatie kondigde dat eind september al aan, en heeft vrijdag een beroepschrift naar de rechtbank gestuurd. Volgens MOB had de vergunning niet verstrekt mogen worden vanwege "grove inhoudelijke en procedurele gebreken".

8 uur geleden
Mark Rutte wenst Nederlandse televisie 'veel Matthijs' toe

HILVERSUM (ANP) - Mark Rutte vindt het "mooi" dat Matthijs van Nieuwkerk weer terugkomt op de Nederlandse televisie. Dat heeft de demissionair minister-president gezegd in gesprek met Jaïr Ferwerda, in de RTL-talkshow Beau.

8 uur geleden
Organisatie: behandelcentra longcovid moeten er komen

DEN HAAG (ANP) - Het is bijzonder pijnlijk dat demissionair minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers geen geld uittrekt voor behandelcentra en behandelingen voor patiënten met langdurige covidklachten. Dat laat directeur Diewke De Haen van patiëntenorganisatie PostCovidNL desgevraagd weten na berichtgeving daarover van Kassa. Het is van belang dat de beschikbare kennis over de ziekte gecentreerd wordt op één plek, zodat de naar schatting 90.000 Nederlanders met zeer ernstige klachten geholpen kunnen worden, aldus De Haen.

10 uur geleden