Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Vraag naar vliegreizen kan snel weer aantrekken'

'Vraag naar vliegreizen kan snel weer aantrekken'

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De vraag naar vliegreizen kan binnen enkele weken weer aantrekken als er niet plots een nieuwe grote uitbraak van het nieuwe coronavirus volgt. Dat zei topman Willie Walsh van British Airways- en Iberia-moeder IAG tijdens een bijeenkomst van Europese luchtvaartbedrijven in Brussel. Zijn Ryanair-collega Michael O'Leary verwacht dat mensen het coronavirus zat zullen worden. Hij houdt rekening met een zo goed als normale zomer.

De bestuurders van Europese maatschappijen, waaronder ook die van Air France-KLM, Lufthansa en easyJet lieten tijdens een bijeenkomst van Airlines for Europe (A4E) van zich horen. Walsh verwees onder meer naar Azië, waar het coronavirus voor het eerst opdook. In de regio is de de vraag naar tickets inmiddels gestabiliseerd, weliswaar op een lager niveau dan voorheen. "Net als bij andere gebeurtenissen, zal het vliegverkeer te zijner tijd herstellen", zei hij.

Ryanair-baas O'Leary zat op eenzelfde lijn als Walsh. Hij verwacht dat de ticketverkoop enkele weken nog zeer zwak zal zijn. "Maar de mensen zullen het coronavirus-gedoe beu worden", zei hij. Zoals het er nu naar uitziet, zal de situatie volgens hem rond de paasvakantie weer goeddeels zijn genormaliseerd.

Noord-Italië

Binnen Europa is Noord-Italië momenteel het zwaarst getroffen door het coronavirus. Bijna alle luchtvaartmaatschappijen hebben al aanpassingen aangekondigd van het vluchtaanbod naar die regio, omdat er fors minder boekingen zijn. Verder merken de maatschappijen dat er vooral minder zakenreizen worden geboekt.

Ben Smith, die aan het roer staat van Air France-KLM, denkt dat de crisis de consolidatiegolf in de sector zal versnellen. Zwakkere luchtvaartmaatschappijen zullen het onderspit delven of overgenomen worden. Smith pleitte andermaal voor uitstel van geplande vliegtaksen. Walsh voegde daaraan toe dat de crisis geen uitvlucht mag zijn voor zwakke luchtvaartmaatschappijen om om staatshulp te vragen.

A4E stelde in een officiële verklaring dat het nog te vroeg is om de volledige impact van het virus in te kunnen schatten. Eerder kwam de internationale luchtvaartorganisatie IATA tot de conclusie dat het coronavirus de luchtvaartmaatschappijen wereldwijd meer dan 29 miljard dollar aan omzet zou kosten. Daarbij werd er nog vanuit gegaan dat de impact grotendeels beperkt zou blijven tot Oost-Azië.

Meer uit Financieel

Groep autodealers VS: geen dwangmaatregelen elektrische auto's

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Een groep Amerikaanse autodealers roept de regering Biden op om terug te komen op regelgeving die voorschrijft dat in 2032 twee op de drie auto's die in de Verenigde Staten worden verkocht elektrisch moeten zijn. De autodealers schrijven in een brief aan president Joe Biden dat de meeste autokopers in de VS nu niet geïnteresseerd zijn in het kopen van elektrische auto's. Ook niet met stimuleringsmaatregelen van de overheid.

26 minuten geleden
DHL heeft drukste bezorgdag ooit in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Pakketbedrijf DHL heeft dinsdag ruim 2 miljoen pakketten verwerkt in Nederland en daarmee is het de drukste dag voor het bedrijf ooit. Het record stond op de dinsdag na Black Friday vorig jaar, met 1,6 miljoen pakketten. Ook op de 4300 servicepunten van DHL werd dinsdag een recordaantal van meer dan 300.000 pakketten bezorgd.

29 minuten geleden
Advies aan hoogste rechter: bestelknop bol is duidelijk genoeg

DEN HAAG (ANP) - Webwinkel bol was duidelijk genoeg met de tekst op zijn bestelknop. Een klant koos er bij het bestellen voor om achteraf te betalen, klikte op de knop "bestelling plaatsen" en heeft vervolgens niet betaald. In een advies aan de Hoge Raad noemt de advocaat-generaal de tekst op de bestelknop concreet genoeg, dus moet de klant volgens de juridisch adviseur alsnog aan bol betalen.

1 uur geleden
Boeing licht hoger op afwachtend Wall Street na koopadvies

NEW YORK (ANP) - Boeing is dinsdag met een kleine winst begonnen aan een nieuwe sessie op de aandelenbeurzen in New York. De vliegtuigfabrikant profiteerde van een koopadvies door analisten van investeringsbank RBC Capital Markets en werd 0,5 procent hoger gezet. De algehele stemming op Wall Street bleef terughoudend. Beleggers wachten vooral op nieuwe inflatiegegevens uit de Verenigde Staten, die donderdag naar buiten komen.

1 uur geleden
Evenveel pinbetalingen tijdens koopjesdagen als vorig jaar

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal pinbetalingen aan de winkelkassa's van Black Friday tot en met Cyber Monday is dit jaar hetzelfde als vorig jaar, meldt Betaalvereniging Nederland. Dit jaar werden tijdens deze vier dagen naar schatting 66,5 miljoen pinbetalingen verwerkt voor een totaalbedrag van ongeveer 1,86 miljard euro.

2 uur geleden
Duits energieconcern RWE steekt 55 miljard in duurzame projecten

ESSEN (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Het Duitse energieconcern RWE is van plan tot en met 2030 wereldwijd in totaal 55 miljard euro te investeren in duurzame energiebronnen en andere schone projecten. Dat meldde het bedrijf dinsdag op een beleggersdag in Londen.

3 uur geleden
Delfts biotechbedrijf krijgt miljoenen om te groeien

DELFT (ANP) - Het nieuwe bedrijfje Cradle uit Delft, dat kunstmatige intelligentie (AI) ontwikkelt om sneller enzymen te kunnen bouwen, heeft miljoenen opgehaald bij investeerders om verder te kunnen groeien. De investeringsronde leverde 24 miljoen dollar op, omgerekend bijna 22 miljoen euro.

3 uur geleden