Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vraag naar personeel in horeca neemt toe door heropening

Vraag naar personeel in horeca neemt toe door heropening

AMSTERDAM (ANP) - De vraag naar personeel in de horeca, zoals bartenders, koks, bediening en afwassers, neemt toe nu cafés en restaurants weer tot 22.00 uur open mogen gaan. Maar de grootste drukte bij die vraag wordt verwacht in het voorjaar als de terrassen weer openen en het toerisme op gang komt. Dat blijkt uit een rondgang langs verschillende uitzendbureaus voor horecapersoneel.

Operationeel directeur Selma Rana van horeca-uitzendbureau Skanna merkt dat de vraag naar personeel is toegenomen door de heropening. "De horeca heeft de laatste tijd veel personeel moeten laten gaan, dus de vraag naar uitzendkrachten is groot." Ze zegt wel dat vanwege de horecasluitingen tijdens de coronapandemie de sector een onzekere bijbaan is geworden voor uitzendkrachten die daar voor langere tijd willen werken. Er zal tijd nodig zijn om het vertrouwen in werken in de horeca terug te winnen.

Teun ten Have van Horeca Uitzend Groep (HUG) ziet eveneens beweging in de vraag naar personeel, maar stelt dat er nog geen explosieve toename is. Volgens hem zijn veel horecaondernemers nog voorzichtig met het aannemen van extra mensen en proberen ze het voorlopig vooral met het bestaande personeelsbestand te doen. Als de festivals en andere evenementen weer op gang komen en de terrassen weer opengaan zal volgens hem de vraag heel sterk gaan toenemen. "Het zal dan een topjaar worden."

Voorzichtigheid

Ook bij Jeff & Jill Horecapersoneel zien ze een grotere vraag. "Jazeker, we merken dat er meer vraag is. Onze bestaande klanten weten ons te vinden. We hebben een breed aanbod", verklaart operationeel manager Marlito Castillo. Maar ook hij ziet nog wel enige voorzichtigheid bij horecaondernemers bij het inhuren van extra tijdelijke en ook vaste krachten. Castillo denkt eveneens dat in het voorjaar de behoefte aan extra handjes in de horeca sterk zal groeien.

Rik Donders van horeca-uitzendbureau DOEN zegt dat het nog niet echt storm loopt met de personeelsvraag, mede omdat februari doorgaans een vrij rustige maand is voor de horeca. Hij verwacht ook dat het in het voorjaar heel druk gaat worden. "Dan wordt het code zwart. Het is nu eigenlijk nog stilte voor de storm." Volgens hem is werken in de horeca vaak aantrekkelijker voor uitzendkrachten dan bijvoorbeeld werk in een magazijn of als fietskoerier.

Meer uit Financieel

Wall Street terughoudend, beleggers wachten op nieuwe rentehints

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York waren maandag de gehele dag voornamelijk terughoudend, om uiteindelijk hoger te sluiten. Beleggers lijken uit te kijken naar nieuwe macro-economische rapporten die later deze week verschijnen. Daaruit wordt mogelijk duidelijk in hoeverre het beleid van de Amerikaanse centrale bank effect sorteert. Vorige week liet de Federal Reserve de rente nog ongewijzigd, al bleek uit prognoses dat de rentes mogelijk langer dan verwacht hoog zullen blijven.

8 minuten geleden
Air France-KLM bestelt vijftig schonere vliegtuigen bij Airbus

TREMBLAY-EN-FRANCE (ANP) - Luchtvaartconcern Air France-KLM heeft een overeenkomst getekend voor de levering van vijftig nieuwe vliegtuigen van Airbus. Het gaat om het type A350, dat volgens KLM geldt als "het zuinigste en stilste model van zijn generatie". KLM benadrukt dat de aanschaf nog wel onder voorbehoud is van advies van de ondernemingsraad.

1 uur geleden
TenneT sluit miljardendeal voor modernisering hoogspanningsnet

ARNHEM (ANP) - Netbeheerder TenneT heeft een raamovereenkomst getekend met een totaalwaarde van 1,9 miljard euro voor de levering van compensatiespoelen en vermogenstransformatoren aan Nederland en Duitsland. De deal is gesloten met vier leveranciers, die elk ongeveer een kwart gaan leveren. De spoelen en transformatoren zijn volgens TenneT nodig voor de optimalisatie en het onderhoud van het hoogspanningsnet.

3 uur geleden
Staat nog voor minder dan de helft eigenaar van ABN AMRO

DEN HAAG (ANP) - Het aandelenbelang van de Staat in ABN AMRO is onder de 50 procent gezakt. Dat meldt minister Sigrid Kaag (Financiën) aan de Tweede Kamer. Zij kondigde in februari al aan dat het resterende belang van toen iets meer dan 56 procent geleidelijk zou worden afgebouwd tot net onder de 50 procent.

4 uur geleden
Rentevrees leidt tot rode koersen op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De beurzen op het Damrak zijn op de eerste handelsdag van de week met verliezen geëindigd. Aanleiding lijkt de rentevrees die vorige week de kop opstak. Toen spraken drie beleidsmakers van de Amerikaanse centrale bank uit dat de rente van de Federal Reserve mogelijk verder omhoog moet om de inflatie terug te dringen.

4 uur geleden
EU verbiedt scrubbolletjes en rubberkorrels voor kunstgras

BRUSSEL (ANP) - Scrubbolletjes, rubberkorrels voor kunstgrasvelden en andere moedwillig toegevoegde zogeheten microplastics worden in de Europese Unie verboden. De Europese Commissie wil tegengaan dat de minuscule plasticdeeltjes in de natuur terechtkomen en de gezondheid van mens en dier schaden.

4 uur geleden
Getty komt met AI-tool voor materiaal uit eigen beeldbank

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - De aanbieder van foto- en videomateriaal Getty Images komt met een nieuwe tool die op basis van kunstmatige intelligentie (AI) afbeeldingen genereert met materiaal uit zijn eigen beeldbank. Daarmee wil het Amerikaanse bedrijf het mogelijk maken om AI-beelden te maken zonder dat mensen zich zorgen hoeven te maken over de eigendomsrechten die normaal gesproken vaak op foto's en video's zitten.

4 uur geleden