Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vraag naar personeel in horeca neemt toe door heropening

Vraag naar personeel in horeca neemt toe door heropening

AMSTERDAM (ANP) - De vraag naar personeel in de horeca, zoals bartenders, koks, bediening en afwassers, neemt toe nu cafés en restaurants weer tot 22.00 uur open mogen gaan. Maar de grootste drukte bij die vraag wordt verwacht in het voorjaar als de terrassen weer openen en het toerisme op gang komt. Dat blijkt uit een rondgang langs verschillende uitzendbureaus voor horecapersoneel.

Operationeel directeur Selma Rana van horeca-uitzendbureau Skanna merkt dat de vraag naar personeel is toegenomen door de heropening. "De horeca heeft de laatste tijd veel personeel moeten laten gaan, dus de vraag naar uitzendkrachten is groot." Ze zegt wel dat vanwege de horecasluitingen tijdens de coronapandemie de sector een onzekere bijbaan is geworden voor uitzendkrachten die daar voor langere tijd willen werken. Er zal tijd nodig zijn om het vertrouwen in werken in de horeca terug te winnen.

Teun ten Have van Horeca Uitzend Groep (HUG) ziet eveneens beweging in de vraag naar personeel, maar stelt dat er nog geen explosieve toename is. Volgens hem zijn veel horecaondernemers nog voorzichtig met het aannemen van extra mensen en proberen ze het voorlopig vooral met het bestaande personeelsbestand te doen. Als de festivals en andere evenementen weer op gang komen en de terrassen weer opengaan zal volgens hem de vraag heel sterk gaan toenemen. "Het zal dan een topjaar worden."

Voorzichtigheid

Ook bij Jeff & Jill Horecapersoneel zien ze een grotere vraag. "Jazeker, we merken dat er meer vraag is. Onze bestaande klanten weten ons te vinden. We hebben een breed aanbod", verklaart operationeel manager Marlito Castillo. Maar ook hij ziet nog wel enige voorzichtigheid bij horecaondernemers bij het inhuren van extra tijdelijke en ook vaste krachten. Castillo denkt eveneens dat in het voorjaar de behoefte aan extra handjes in de horeca sterk zal groeien.

Rik Donders van horeca-uitzendbureau DOEN zegt dat het nog niet echt storm loopt met de personeelsvraag, mede omdat februari doorgaans een vrij rustige maand is voor de horeca. Hij verwacht ook dat het in het voorjaar heel druk gaat worden. "Dan wordt het code zwart. Het is nu eigenlijk nog stilte voor de storm." Volgens hem is werken in de horeca vaak aantrekkelijker voor uitzendkrachten dan bijvoorbeeld werk in een magazijn of als fietskoerier.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Wall Street sluit week fors hoger af na teken dat inflatie afremt

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met een flinke plus gesloten. Daarmee won Wall Street voor de derde dag op rij. Beleggers reageerden onder meer op een bericht dat een favoriete inflatiemeter van de Federal Reserve in april minder snel toenam dan de maand ervoor. Het kan een teken zijn dat de prijsstijgingen wat gaan afremmen.

2 uur geleden
Bitcoin zakt verder weg, ook nu aandelenbeurzen weer stijgen

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De waarde van de bitcoin is vrijdag net als die van de meeste andere cryptomunten gedaald. De belangrijkste digitale munt was rond 21.00 uur Nederlandse tijd zo'n 28.500 dollar waard (ongeveer 26.500 euro). Het is de achtste week op rij dat de waarde van de bitcoin is gedaald en dat gebeurt voor het eerst in meer dan tien jaar. De aandelenbeurzen stegen juist aan het einde van de handelsweek.

3 uur geleden
Eindhoven nog niet verzocht vluchten over te nemen van Schiphol

EINDHOVEN (ANP) - Eindhoven Airport is nog niet gevraagd om de komende periode vluchten over te nemen van Schiphol. Als die verzoeken komen, gaat de luchthaven kijken wat er mogelijk is. "Als het kan, zal het sowieso gaan om een zeer beperkt aantal vluchten", aldus een woordvoerster. Vanwege de grote drukte op Schiphol wil de luchthaven mogelijk vluchten verplaatsen naar regionale luchthavens.

7 uur geleden
Kiev: Oekraïense boeren hebben vijfde minder granen gezaaid

KIEV (ANP/RTR) - Oekraïense boeren hebben het zaaien deze lente bijna afgerond. Het oppervlak dat met granen zoals tarwe is gezaaid is ruim een vijfde kleiner dan vorig jaar, meldt het Oekraïense ministerie van Landbouw. Het zaaigebied is een stuk kleiner door de oorlog in het land.

8 uur geleden
G7: OPEC heeft cruciale rol bij aanpak krapte op oliemarkt

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Oliekartel OPEC heeft een "cruciale rol" bij het aanpakken van de krapte op de wereldwijde oliemarkt en het verlagen van de hoge energieprijzen. Dat stelt de G7, de groep van zeven rijke industrielanden, in een verklaring. Volgende week gaan de OPEC en zijn bondgenoten waaronder Rusland weer vergaderen over de productie.

10 uur geleden
Britse premier Johnson wil olie en gas blijven winnen in Noordzee

LONDEN (ANP) - De Britse premier Boris Johnson wil olie en gas blijven winnen in de Noordzee om de stijgende kosten van het levensonderhoud in het Verenigd Koninkrijk aan te pakken. Ook roept Johnson energiebedrijven op te blijven investeren in fossiele brandstoffen.

11 uur geleden
Klein aantal vluchten easyJet nog verstoord na IT-problemen

LONDEN (ANP) - Een klein aantal vluchten van de Britse luchtvaartmaatschappij easyJet is vrijdag nog verstoord, na de IT-problemen een dag eerder. In een verklaring stelt easyJet dat vanwege een probleem met het IT-systeem donderdag ongeveer 200 vluchten werden getroffen. Het probleem was binnen een paar uur verholpen en easyJet voerde die dag bijna 1500 vluchten uit over het hele netwerk.

12 uur geleden