Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vraag naar personeel in horeca neemt toe door heropening

Vraag naar personeel in horeca neemt toe door heropening

AMSTERDAM (ANP) - De vraag naar personeel in de horeca, zoals bartenders, koks, bediening en afwassers, neemt toe nu cafés en restaurants weer tot 22.00 uur open mogen gaan. Maar de grootste drukte bij die vraag wordt verwacht in het voorjaar als de terrassen weer openen en het toerisme op gang komt. Dat blijkt uit een rondgang langs verschillende uitzendbureaus voor horecapersoneel.

Operationeel directeur Selma Rana van horeca-uitzendbureau Skanna merkt dat de vraag naar personeel is toegenomen door de heropening. "De horeca heeft de laatste tijd veel personeel moeten laten gaan, dus de vraag naar uitzendkrachten is groot." Ze zegt wel dat vanwege de horecasluitingen tijdens de coronapandemie de sector een onzekere bijbaan is geworden voor uitzendkrachten die daar voor langere tijd willen werken. Er zal tijd nodig zijn om het vertrouwen in werken in de horeca terug te winnen.

Teun ten Have van Horeca Uitzend Groep (HUG) ziet eveneens beweging in de vraag naar personeel, maar stelt dat er nog geen explosieve toename is. Volgens hem zijn veel horecaondernemers nog voorzichtig met het aannemen van extra mensen en proberen ze het voorlopig vooral met het bestaande personeelsbestand te doen. Als de festivals en andere evenementen weer op gang komen en de terrassen weer opengaan zal volgens hem de vraag heel sterk gaan toenemen. "Het zal dan een topjaar worden."

Voorzichtigheid

Ook bij Jeff & Jill Horecapersoneel zien ze een grotere vraag. "Jazeker, we merken dat er meer vraag is. Onze bestaande klanten weten ons te vinden. We hebben een breed aanbod", verklaart operationeel manager Marlito Castillo. Maar ook hij ziet nog wel enige voorzichtigheid bij horecaondernemers bij het inhuren van extra tijdelijke en ook vaste krachten. Castillo denkt eveneens dat in het voorjaar de behoefte aan extra handjes in de horeca sterk zal groeien.

Rik Donders van horeca-uitzendbureau DOEN zegt dat het nog niet echt storm loopt met de personeelsvraag, mede omdat februari doorgaans een vrij rustige maand is voor de horeca. Hij verwacht ook dat het in het voorjaar heel druk gaat worden. "Dan wordt het code zwart. Het is nu eigenlijk nog stilte voor de storm." Volgens hem is werken in de horeca vaak aantrekkelijker voor uitzendkrachten dan bijvoorbeeld werk in een magazijn of als fietskoerier.

Meer uit Financieel

Britse waakhond beboet TikTok om gebrekkige informatie

LONDEN (ANP) - De Britse mediatoezichthouder Ofcom heeft de populaire filmpjesapp TikTok een boete van omgerekend ruim 2,2 miljoen euro opgelegd omdat het geen nauwkeurige informatie verstrekte over zijn ouderlijk toezicht. TikTok reageerde te laat op verzoeken van Ofcom en de informatie bleek niet te kloppen.

47 minuten geleden
FrieslandCampina blijft last houden van een dalende melkaanvoer

AMERSFOORT (ANP) - Zuivelconcern FrieslandCampina blijft last houden van een dalende aanvoer van melk, mede doordat meerdere Nederlandse melkveehouders zijn gestopt met hun bedrijf. "De politieke onzekerheid helpt daar ook niet bij", zegt Jan Derck van Karnebeek, topman van het bedrijf, in een toelichting op de halfjaarresultaten.

1 uur geleden
Amsterdamse groothandel in parfums waste 40 miljoen wit

AMSTERDAM (ANP) - Prestige Perfumes, een Amsterdamse groothandel in parfums en cosmetica, moet een boete van bijna 2 ton betalen, omdat via bankrekeningen van het bedrijf bijna 40 miljoen euro is witgewassen. De groothandel wist volgens justitie niet dat het om crimineel geld ging.

3 uur geleden
IEA verwacht dat vraag naar steenkool voorlopig niet afneemt

PARIJS (ANP) - De wereldwijde vraag naar steenkool zal voorlopig niet dalen, verwacht het Internationaal Energie Agentschap (IEA). Ondanks de snelle groei van hernieuwbare energiebronnen blijft de vraag naar elektriciteit in de belangrijkste economieën zo groot dat het verbruik van steenkool tot volgend jaar grotendeels stabiel blijft.

3 uur geleden
Tieners geven volgens DNB-onderzoek makkelijker cash uit

AMSTERDAM (ANP) - Betalen doet pijn, maar minder als je een tiener bent en cashgeld in je portemonnee hebt. Dat concludeert De Nederlandsche Bank (DNB) na onderzoek. Volgens de centrale bank hangt het onder andere af van iemands leeftijd en van de betaalwijze hoe vervelend hij of zij het vindt om geld uit te geven.

4 uur geleden
Groei economische bedrijvigheid eurozone neemt verder af

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in juli opnieuw minder sterk gegroeid dan een maand eerder, meldt marktonderzoeker S&P Global. Dat kwam vooral door een onverwachte krimp in Duitsland, de grootste economie van de eurozone en de belangrijkste handelspartner van Nederland.

4 uur geleden
ASMI zakt op Damrak na publicatie resultaten

AMSTERDAM (ANP) - ASMI ging woensdag omlaag op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf, dat systemen levert voor de bewerking van wafers, de dunne schijfjes waarvan halfgeleiders worden gemaakt, zag het aantal nieuwe orders afgelopen kwartaal flink stijgen. Ook de omzet viel hoger uit dan verwacht, dankzij de sterke vraag naar AI-gerelateerde producten. Voor de tweede jaarhelft rekent ASMI op een sterkere omzetgroei dan eerder voorzien. Het aandeel werd desondanks dik 2 procent lager gezet.

5 uur geleden