Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VPRO strijdt voor het behoud van 3voor12 op NPO 3FM

VPRO strijdt voor het behoud van 3voor12 op NPO 3FM

HILVERSUM (ANP) - De VPRO wil het mogelijk schrappen van zijn muziekprogramma 3voor12 van zender NPO 3FM aanvechten bij de raad van bestuur van de NPO. Dat laat de omroep woensdag weten. De VPRO is "verbijsterd" dat zijn programma naar eigen zeggen per 1 januari van de zender verdwijnt.

Volgens de NPO is dat nog niet zeker. "De gesprekken over de rol van 3voor12 binnen 3FM zijn nog gaande", laat een woordvoerder van NPO desgevraagd woensdag weten. Over welke vorm het programma na 1 januari zou krijgen en of het programma dus op de zender te horen zal zijn of alleen op de website, zegt ze niets: "3FM is een crossmediaal platform."

De VPRO stelt dat 3voor12 tot de "kernprogrammering" van zowel de zender als de omroep behoort. Volgens de omroep wordt dit standpunt breed gesteund door de muzieksector. "Festivals, muzikanten, podia, platenlabels en sectororganisaties hebben het belang van 3voor12 voor het muziekklimaat in Nederland afgelopen weken bekrachtigd", aldus de omroep.

3voor12 geldt naar eigen zeggen als het belangrijkste popplatform van de Nederlandse Publieke Omroep. Op sociale media delen veel artiesten en muziekliefhebbers hun woede en verbijstering over het mogelijk van de radio verdwijnen van het programma.

Meer uit Binnenland

Politie krijgt vier tips over zedendelict 7-jarig meisje Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - De politie heeft vier tips ontvangen over een zedendelict waarbij een 7-jarig meisje begin augustus slachtoffer werd. Het delict vond plaats in het recreatiegebied De Heide in Heerenveen. De tips hebben nog niet geleid tot het aanhouden van een verdachte, meldt de politie vrijdag.

3 uur geleden
Meer dan 1500 mensen willen in geboortehuis Johan Cruijff wonen

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 1500 mensen hebben interesse in de woning in Amsterdam-Oost waar Johan Cruijff is opgegroeid. Volgens een woordvoerder van Ymere zijn er in totaal 1543 reacties binnengekomen op de sociale huurwoning van 62 vierkante meter in Betondorp. "Dat is ruim zeven keer meer dan gebruikelijk voor een huis als dit."

3 uur geleden
Onherstelbare natuurschade dreigt in Twente en Salland

ALMELO (ANP) - In Twente en een deel van Salland in Overijssel dreigt onherstelbare natuurschade te ontstaan door de droogte. Daarom heeft waterschap Vechtstromen vrijdag een sproeiverbod ingesteld voor de kwetsbare natuurgebieden en voor een zone van 200 meter rondom deze gebieden. Het schap kan op de hoge zandgronden geen water aanvoeren vanuit het IJsselmeer, zodat de natuur afhankelijk is van grondwater en regenval.

4 uur geleden
Eerste regionale hittegolf van het jaar een feit

HUPSEL (ANP) - De eerste regionale hittegolf van 2022 is een feit, meldt Weeronline. Om 11.30 uur werd het in Hupsel in de Achterhoek 30,1 graden en daarmee is aan de definitie van een hittegolf voldaan. De laatste regionale hittegolf dateert van half juni 2021, dat was in Limburg en delen van Brabant.

4 uur geleden
Steeds meer noodpompen om water in Nederland te verdelen

TIEL (ANP) - Waterbeheerders plaatsen steeds meer noodpompen langs rivieren en kanalen om te zorgen voor voldoende, liefst stromend water in het achterland. Door de droogte, de lage rivierwaterstanden en de hoge temperaturen vallen steeds meer beken, plassen en sloten droog. De natuur en landbouwers hebben daar ernstig onder te lijden.

4 uur geleden
CNV dreigt met nieuwe acties voor loonsverhoging zorgpersoneel

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet "kan zich opmaken voor acties" als er geen geld bij komt voor het verhogen van de salarissen voor zorgpersoneel, zegt CNV. De vakbond reageert daarmee op een interview met zorgminister Conny Helder in vakblad Zorgvisie.

5 uur geleden
Actiegroepen huisartsen boos over rol bij volgende coronaprik

DEN HAAG (ANP) - Twee actiegroepen van huisartsen zijn boos op zorgminister Ernst Kuipers. Ze hebben hem een 'motie van treurnis' gestuurd over het extra werk dat zij te doen krijgen in de voorbereiding op de volgende coronavaccinatieronde, zo bevestigt een van de twee groepen na berichtgeving van het AD. "Het is de zoveelste keer dat huisartsen, zonder overleg, geconfronteerd worden met extra werk", schrijven de actiegroepen 'Help de huisarts verzuipt' en 'De Bevlogen Huisartsen'.

6 uur geleden