Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vorige week stierven acht mensen aan coronavirus

Vorige week stierven acht mensen aan coronavirus

BILTHOVEN (ANP) - Het coronavirus heeft vorige week acht levens geëist. Het is het laagste aantal doden per week in de afgelopen maanden. Eén patiënt stierf vorige week dinsdag, twee mensen overleden op woensdag, op vrijdag en op zaterdag en één persoon bezweek op zondag aan een infectie. Volgens de huidige cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is vorige week maandag en donderdag niemand overleden.

Een week eerder, van maandag 15 tot en met zondag 21 juni, waren 24 mensen overleden aan het virus. Dat komt neer op gemiddeld drie tot vier doden per dag. De week daarvoor, van 8 tot en met 14 juni, stierven 31 mensen aan het virus. In de eerste zeven dagen van juni overleden 54 patiënten.

Eind maart en begin april was de coronacrisis op zijn hoogtepunt. In week 14 van het jaar, de week van 30 maart tot en met 5 april, overleden 1166 mensen aan corona. Een week later eiste het virus 1028 levens. Dit zijn de mensen van wie vaststaat dat ze het virus onder de leden hadden en dat ze eraan zijn overleden. Het werkelijke aantal doden ligt waarschijnlijk hoger, omdat zeker in die weken lang niet iedereen werd getest.

Dinsdag is dag 125 van de corona-uitbraak in Nederland. Het virus werd op 27 februari voor het eerst vastgesteld. Op 6 maart, dag 9 van de uitbraak, stierf de eerste patiënt, een 86-jarige man uit Oud-Beijerland in Zuid-Holland. Op 10 maart begon een lange periode waarin elke dag mensen stierven. Die reeks werd pas na meer dan honderd dagen gebroken. Maandag 22 juni was de eerste dag in ruim drie maanden waarop niemand overleed aan het virus.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Dam tot Damloop gaat door vanuit huis

AMSTERDAM (ANP) - De Dam tot Damloop start dit jaar niet vanaf de Prins Hendrikkade in Amsterdam, maar bij de eigen voordeur van de deelnemers. De hardloopwedstrijd kon vanwege het coronavirus niet doorgaan en de organisatie komt daarom met een aangepaste 'Home Edition'.

12 uur geleden
Florida meldt recordaantal nieuwe besmettingen

MIAMI (ANP) - In de Amerikaanse staat Florida is een recordaantal nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. In 24 uur tijd werden er meer dan 15.000 nieuwe gevallen geregistreerd, meldden de lokale autoriteiten zondag. In geen andere staat in de VS zijn meer dagelijkse infecties gemeld.

1 dag geleden
Catalonië beveelt thuisisolatie voor inwoners Lerida

LERIDA (ANP) - De regering van de Spaanse regio Catalonië heeft zondag bewoners in en rond de stad Lerida bevolen om weer in thuisisolatie te gaan als gevolg van een opleving van het aantal coronagevallen.

1 dag geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuis stijgt naar 107

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis ligt, is licht gestegen van 103 op zaterdag naar 107 op zondag. Daarvan verblijven 24 patiënten op de intensive care, twee minder dan zaterdag.

1 dag geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuis stijgt boven de honderd

ROTTERDAM (ANP) - Voor het eerst in een paar dagen is het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis ligt gestegen naar boven de honderd. Het aantal coronapatiënten op de intensive care bedraagt nu 26, een meer dan vrijdag.

2 dagen geleden
Overleden zorgmedewerkers herdacht op de Dam

AMSTERDAM (ANP) - Een kleine groep zorgmedewerkers kwam zaterdagmiddag bijeen op de Dam in Amsterdam om hun collega's te herdenken die aan het coronavirus zijn overleden.

2 dagen geleden
WHO meldt recordaantal nieuwe coronabesmettingen

GENÈVE (ANP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vrijdag een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. In 24 uur tijd kwamen er wereldwijd 228.102 gevallen bij. Het vorige trieste record dateerde van 4 juli met 212.326. Het dagelijks dodental door Covid-19 bleef stabiel op ongeveer 5000. Inmiddels heeft de ziekte meer dan 555.000 mensen het leven gekost.

3 dagen geleden