Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vorige week kwart van de boosterprikken gezet zonder afspraak

Vorige week kwart van de boosterprikken gezet zonder afspraak

UTRECHT (ANP) - Voor ongeveer een kwart van alle boosterprikken die afgelopen week bij de GGD'en is gezet, was vooraf geen afspraak gemaakt. Dat laat koepelorganisatie GGD GHOR Nederland weten.

Het aantal nieuwe boosterprikken dat nog wordt gezet daalt. Vorige week hebben iets meer dan 460.000 mensen zo'n inenting gekregen, het laagste aantal sinds het begin van de boosterprikcampagne in december. Voor deze week staan volgens het coronadashboard van de overheid iets meer dan 100.000 afspraken voor een oppepprik gepland. Dat aantal kan nog oplopen, omdat er nog afspraken bij komen en omdat mensen de prik dus ook spontaan kunnen halen.

Volgens het coronadashboard van de Rijksoverheid had tot en met vorige week ruim 56 procent van de volwassenen die in aanmerking komt voor de boostervaccinatie de prik ook daadwerkelijk gehaald. Het gaat om in totaal 8,2 miljoen prikken, waarvan het grootste deel bij de GGD'en werd gezet.

Bij GGD-locaties door het hele land kunnen mensen die in aanmerking komen voor een oppepvaccinatie binnenlopen voor die prik. De GGD'en begonnen met het aanbieden van de zogenoemde vrije inloop omdat ze meer prikkers hadden dan dat er afspraken werden gemaakt.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

SW12345 4 maanden geleden
Zeeuw65 Lets maar hopen dat je helemaal gelijk hebt. Tevens ben ik heel blij dat bijna alles weer open is maar vind het jammer dat niet iedereen de regels van de verplichte mondkapjes opvolgen. Deze tonen geen respect voor anderen.
Zeeuw65 4 maanden geleden
Wat betreft de oppepprik die 10 maanden zou werken is juist. De verwachting is echter dat Omicron de laatste variant is. Deze zakt ik april in en in de zomer merk je daar weinig meer van. In de winter komt hij verzwakt terug als verkoudheids virus. Wat niet betekend dat niemand meer in het ziekenhuis komt maar vergelijkbaar bij griep. De verwachting is dan ook dat je geen prikken meer nodig hebt alleen de mensen die normaal ook de griepprik krijgen zoals ik.
fermont 4 maanden geleden
De opmerking over een immuunssyteem van miljoenen jaren is nogal vergezocht. Mogelijk zat je aan dinosaurussen te denken. Mensen zijn nog niet zo oudgeen miljoenen jaren oud.
hamelinkdeklerk 4 maanden geleden
Een oppepprik die ook maar 10 maanden werkt. En dan? De volgende prik. Wat doet dat met je eigen immuunsysteem waar je al miljoenen jaren op vertrouwen. Kwestbare mensen inenten oke, maar nu dwingt men min of meer iedereen. Terwijl er altijd gezegd is dat het geen verplichting is of wordt. Waarom dan zoveel druk uitoefenen en mensen manipuleren ("ga die prik halen dan kan er steeds meer")

Meer uit Gezond

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen duikt naar 370

ZEIST (ANP) - Het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen is vrijdag naar 370 gedaald, blijkt uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het cijfer was sinds juli vorig jaar niet meer zo laag. Afgelopen week lag het nog steeds dik boven de 400.

1 dag geleden
EU wil gezamenlijk vaccin en middel tegen apenpokken inkopen

STOCKHOLM (ANP/RTR) - De Europese Unie heeft besloten tot de gezamenlijke aankoop van zowel een vaccin als een antiviraal middel tegen apenpokken. Dat zei de Zweedse vaccincoördinator Richard Bergstrom vrijdag tegen de Zweedse krant Dagens Nyheter.

1 dag geleden
Huisartsen willen geen coronaprikken meer geven

UTRECHT (ANP) - Als het kabinet over een tijdje besluit tot een nieuwe ronde vaccinaties tegen het coronavirus doen huisartsen daar niet aan mee. Dat hebben de leden van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) samen besloten.

3 dagen geleden
Apenpokken bij meer dan 240 mensen buiten Afrika

SOLNA (ANP) - Sinds het eerste geval van apenpokken begin deze maand in het Verenigd Koninkrijk werd ontdekt zijn er nu wereldwijd in landen buiten Afrika minstens 243 infecties vastgesteld. In het Verenigd Koninkrijk zijn het er inmiddels 78.

3 dagen geleden
Griepepidemie is voorbij, concludeert RIVM

BILTHOVEN (ANP) - De griepepidemie is achter de rug. Steeds minder mensen hebben de ziekte onder de leden, concluderen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het Erasmus MC en het Nivel.

3 dagen geleden
Aantal gevallen van apenpokken opgelopen naar twaalf

BILTHOVEN (ANP) - Het apenpokkenvirus is inmiddels bij twaalf mensen in Nederland vastgesteld. Dat is een verdubbeling ten opzichte van maandag, toen de teller bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op zes bevestigde besmettingen stond. Het instituut bevestigde afgelopen vrijdag het eerste geval in Nederland.

3 dagen geleden
Minder dan 7500 positieve coronatests afgelopen week

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal positieve coronatests is de afgelopen week opnieuw gedaald. In de afgelopen week zijn 7456 positieve tests bevestigd en geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Zeven dagen eerder kwam het weektotaal uit op 8372 positieve tests. De week daarvoor waren het er ruim 10.000.

4 dagen geleden