Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vorige week 660.000 mensen gevaccineerd

Vorige week 660.000 mensen gevaccineerd

BILTHOVEN (ANP) - Het vaccinatieprogramma krijgt weer meer tempo. Vorige week zijn 660.040 mensen gevaccineerd, aldus de gegevens van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is meer dan in de weken ervoor. Het komt neer op ruim 92.000 prikken per dag.

Alleen in de week van 5 tot en met 11 april kregen nog meer mensen een prik dan vorige week. Toen werden in zeven dagen tijd bijna 920.000 mensen gevaccineerd.

Bijna 570.000 mensen kregen vorige week een eerste prik. In totaal hebben nu ruim 4,4 miljoen een eerste vaccindosis toegediend gekregen. Verder kregen vorige week bijna 92.000 mensen een tweede inenting. In totaal hebben nu iets meer 1,2 miljoen mensen een herhaalprik gekregen, waarmee ze in elk geval voorlopig beschermd zouden moeten zijn tegen het coronavirus.

Thuiswonende 55-plussers vormen de grootste groep gevaccineerden. In die groep hebben tot nu toe 2,4 miljoen mensen een eerste prik gekregen en van hen hebben bijna 800.000 ook al de herhaalprik gekregen.

5 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 5 dagen geleden
Waar blijven cde beloofde 1,5 miljoen prikken per week??? Dat zou toch begin mei zijn hebben jullie geroepen. Iedere deskundige roept opschalen vaccinaties maar er gebeurt gewoon niets omdat er geen enkele hulp aanvaard wordt en jullie het alleen niet kunnen
gewoon ikke 6 dagen geleden
Marinus 1959, ik heb gebeld naar mijn huisarts (sterker ik was bij haar op het spreekuur) maar in de triniteit Terneuzen prikken ze dus niet en ze weten niet wanneer de 57 jarigen aan de beurt zijn en ik heb de GGD gebeld en ook die weten het niet ,dus ik heb wel degelijk geprobeerd om gelijk met mijn echtgenoot gevaccineerd te worden en ze hebben toch de ziekenhuis gegevens dus ik snap werkelijk niet dat ik nog steeds nergens terecht kan. Mij man heeft Pfizer gekregen en een dag daarna flink ziek en dat was het en ik wil gewoon ook Pfizer en dat is toch mijn goed recht , ik persoonlijk vertrouw Astra niet en er zijn genoeg andere middelen dus ik zie het probleem verder niet zo. Dat heeft niets met bangmakerij te maken maar met zeg maar een onderbuikgevoel en dat is mijn goed recht . Nou ja, volgens de longarts ben ik nog een maand of 5 immuun door de natuurlijke antistoffen dus we wachten braaaaaaaaaaaaaaaaaaf af tot 2023 of zo hahaha
Marinus 1959 6 dagen geleden
ikke... dan moet je ook geen voorkeur hebben. Als je naar de huisarts had gebeld of je als er een vaccin over is mag komen ( wat mo9menteel heel veel mensen doen) dan had je misschien al mogen komen. Nu moet je nog maandje wachten... met alle risico,s van dien. Want momenteel is er veel corona in zeeland.... Mijn collegas zijn ook paar dagen flink beroerd geweest van tweede prik van Pfizer.... zelf heb ik astracenica en nergens last van ( en mag ook gewoon na 6 weken om tweede prik komen) Al die bangmakerij... dacht dat wij Nederlanders daar te nuchter voor zouden zijn. 1 op 450.000 kans op trombose. Ik fietste gisteren om een boodschap en kon het bijna niet na vertellen omdat een automobilist me over het hoofd zag op het fietspad. Het schold niet veel maar om nu niet meer op de fiets te stappen omdat ik misschien omver gereden kan worden gaat me te ver.
Zeeuw65 6 dagen geleden
In dit tempo zijn we volgend jaar december gevaccineerd. 2.4 miljoen per maand en je moet er 18 miljoen vaccineren. Nu zijn de 62 jarigen aan de beurt. Ik ben 55 en hoop voor me 56e gevaccineerd te zijn.
gewoon ikke 6 dagen geleden
Ik ben een thuiswonende 55 plusser maar als ik bel ben ik nog niet aan de beurt dus schiet mij maar lek. Ik heb al Corona gehad dus 1 prik is genoeg maar als ze nog lang wachten worden het er toch twee........... heel goed omgaan met de vaccins denk ik dan. Mijn echtgenoot is al gevaccineerd en ik snap niet dat ze echtparen niet gewoon tegelijk doen , dat scheelt toch veel meer rompslomp. Maar ik vrees dat ze de overgebleven dosissen astra willen slijten aan mensen en ik moet die bende niet, alles okay maar geen Astra !.

Meer uit Gezond

5910 nieuwe coronagevallen, gemiddelde daalt flink

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 5910 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Voor een maandag is dat het laagste aantal sinds 5 april. Ook het gemiddelde duikt omlaag.

17 uur geleden
Aantal coronapatiënten op ic's daalt voor vijfde dag op rij

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten op de Nederlandse intensive cares is opnieuw gedaald, met 10 patiënten. Op dit moment liggen er 757 patiënten met corona op de ic's, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maandag. Het is de vijfde dag op rij dat het aantal coronapatiënten op de ic's afneemt.

17 uur geleden
Grapperhaus: de piek in ziekenhuisopnames lijkt achter de rug

DEN HAAG (ANP) - De cijfers van het aantal coronapatiënten dat opgenomen wordt in de ziekenhuizen "lijken toch wel een goede kant op te gaan", maar of dat betekent dat er versoepelingen van de maatregelen mogelijk zijn is nog niet te zeggen. Dat zei demissionair minister van Justitie Ferd Grapperhaus maandag na overleg op het ministerie van Algemene Zaken. Het besluit wordt dinsdag pas definitief, aldus de bewindsman.

18 uur geleden
RIVM krijgt nieuwe directeur coronavaccinaties

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een nieuwe programmadirecteur aangesteld die binnenkort de leiding krijgt over de coronavaccinaties. Marcel van Raaij, die van het ministerie van Volksgezondheid komt, neemt het op 15 juni over van Jaap van Delden, meldt het instituut.

20 uur geleden
Noorwegen stopt waarschijnlijk met Janssen en met AstraZeneca

OSLO (ANP/RTR) - Het Noorse instituut voor volksgezondheid en een speciale commissie die de regering tijdens de pandemie heeft benoemd, hebben beide het advies gegeven de coronavaccins van Johnson&Johnson/Janssen en die van AstraZeneca niet te gebruiken in het vaccinatieprogramma. In het advies van de commissie staat wel dat het geen probleem zou zijn de vaccins toe te dienen aan mensen die dat graag willen.

21 uur geleden
Alle Duitsers krijgen toegang tot Janssen-vaccin

BERLIJN (ANP/DPA) - Alle volwassen Duitsers krijgen toegang tot het coronavaccin van het Leidse Janssen. Dat betekent dat ook jongvolwassenen straks niet hoeven te wachten tot hun leeftijdsgroep aan de beurt is. Zij kunnen zich op vrijwillige basis laten inenten na overleg met een arts over de mogelijke risico's.

22 uur geleden
RIVM doet onderzoek naar langetermijneffectiviteit coronavaccins

BILTHOVEN (ANP) - Het RIVM begint maandag met een groot onderzoek naar de effectiviteit op de lange termijn van de verschillende coronavaccins in Nederland. Het doel ervan is om in alle leeftijdsgroepen inzicht te krijgen in de mate waarin de vaccins bescherming bieden en hoe lang deze bescherming standhoudt.

1 dag geleden