Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorzitter voetbalbond Italië schrijft Serie A nog niet af

Voorzitter voetbalbond Italië schrijft Serie A nog niet af

ROME (ANP) - De Italiaanse bondsvoorzitter Gabriele Gravina gaat er alles aan doen dat de Serie A toch nog wordt uitgespeeld. Hij denkt dat de hoogste klasse van het Italiaanse profvoetbal ook in juli of augustus kan worden afgewerkt , ondanks dat er op 30 juni veel contracten van voetballers aflopen.

"Ik geef niet makkelijk op", zegt hij. "Zolang er een kans is dat we de Serie A uitspelen, zal ik die levend houden. Het is heel voorbarig om over data te spreken. De gezondheid van alle Italianen is nu het belangrijkste. Maar de resterende 12 speelronden zijn in 45 tot 60 dagen af te werken. In het uiterste geval kunnen we de competitie ook met play-offs beëindigen."

Italië is zwaar getroffen door het coronavirus, met meer dan 7500 doden. Het epicentrum van de pandemie ligt in het noorden van het land. Het aantal infecties lijkt daar wel af te nemen. In het zuiden van Italië raken juist steeds meer mensen besmet.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Voetbal

Ronaldinho met broer uit gevangenis en nu op huisarrest

ASUNCION (ANP) - Na ruim een maand heeft de voormalige stervoetballer Ronaldinho, met zijn broer, tevens zijn manager, de gevangenis in Paraguay verlaten. De oud-aanvaller van onder meer FC Barcelona en AC Milan moest eerst nog wel een borgsom van 1,6 miljoen dollar betalen. De inmiddels 40-jarige Braziliaan en zijn broer hebben in een hotel in de hoofdstad Asuncion huisarrest gekregen, in afwachting van zijn rechtszaak.

5 uur geleden
KNVB-directeur Gudde: dit vergt lenigheid van iedereen

ZEIST (ANP) - Algemeen directeur Eric Gudde van de KNVB was dinsdagavond amper klaar met een serie videovergaderingen van alle 'stakeholders' in het betaalde voetbal of een nieuw probleem diende zich alweer aan. Burgemeester van Eindhoven John Jorritsma liet bij Omroep Brabant weten dat hij een hervatting van de competitie, evenals PSV, absoluut niet ziet zitten.

6 uur geleden
Levchenko: ieder heeft eigen belangen maar er is nu wel één lijn

HOOFDDORP (ANP) - Evgeniy Levchenko, de voorzitter van spelersvakbond VVCS, heeft een goed gevoel overgehouden aan de presentatie van de KNVB. De voetbalbond presenteerde dinsdag tegenover de stakeholders het plan voor het restant van de eredivisie en eerste divisie.

8 uur geleden
KNVB vraagt clubs om één front te vormen

ZEIST (ANP) - De KNVB hoopt dat de clubs in het betaald voetbal na het overleg van dinsdag weer op één lijn zitten. De voetbalbond besprak de scenario's voor het uitspelen van de eredivisie en eerste divisie. De intentie is om de competities halverwege juni weer te hervatten.

8 uur geleden
FIFA komt met richtlijnen voor spelerscontracten

ZÜRICH (ANP) - De wereldvoetbalbond FIFA heeft met nieuwe richtlijnen voor onder meer de duur van spelerscontracten een verlenging van het seizoen tot diep in de zomer mogelijk gemaakt. Het bestuur van de FIFA nam de aanbevelingen over van een speciale werkgroep, die vanwege de mondiale coronacrisis werd geformeerd.

9 uur geleden
KNVB volgt UEFA en wil eredivisie in zomer afronden

ZEIST (ANP) - De eredivisie en eerste divisie worden deze zomer, als de omstandigheden dat toelaten, alsnog hervat en afgerond. De KNVB en de Eredivisie CV hebben dat de clubs uit het betaalde voetbal dinsdag in een videoconferentie laten weten. De intentie is om de competities halverwege juni te hervatten.

10 uur geleden
Engelse voetbalbaas: we gaan clubs en competities verliezen

LONDEN (ANP) - De Engelse voetbalbond FA vreest dat clubs en zelfs hele competities gaan omvallen vanwege de coronacrisis. Voorzitter Greg Clarke kwam met die onheilspellende boodschap tijdens een speech. Clarke sluit niet uit dat zelfs clubs uit de Premier League, de rijkste competitie ter wereld, failliet gaan.

13 uur geleden