Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorzitter Veiligheidsberaad: we kunnen verantwoord buiten zijn

Voorzitter Veiligheidsberaad: we kunnen verantwoord buiten zijn

NIJMEGEN (ANP) - Vorige week met de sneeuw- en schaatspret hebben de meeste mensen laten zien dat we verantwoord met veel personen buiten kunnen zijn. "Daar vertrouw ik voor dit weekend met het verwachte lenteweer ook weer op. Geniet van het lekkere weer en blijf alert", zegt burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad van burgemeesters.

De burgemeesters verwachten drukte in natuur- en recreatiegebieden nu er mooi weer wordt voorspeld. "Dat kan, maar wel verantwoord. Wordt het te druk, ga dan ergens anders naar toe of ga naar huis. Ontspan zoveel mogelijk in de eigen omgeving", aldus Bruls. Hij waarschuwt dat gemeenten maatregelen zullen nemen om drukte te voorkomen en dat handhavers bekeuren als het nodig is.

De natuurbeheerders benadrukken ook dat mensen in hun eigen omgeving van de zon moeten genieten. "Dit voorspelde weer is prettig om te fietsen. Dat is weer eens wat anders dan het ommetje te voet", aldus Staatsbosbeheer. Recreanten moeten niet met de auto naar een natuurgebied rijden. Onnodig reizen wordt in de coronamaatregelen afgeraden en bovendien zijn de parkeerplaatsen bij populaire gebieden zoals de Posbank bij Rheden al snel vol. Parkeren in kwetsbare bermen levert overal een bekeuring op.

Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer roepen op om overal op de paden te blijven en honden aan de lijn te houden. Natuurmonumenten: "Dat is altijd belangrijk, maar zeker nu in de paar- en broedperiode. Het wild heeft meer dan ooit rust nodig."

Meer uit Binnenland

Gerechtshof spreekt verdachten moord Endstra vrij

AMSTERDAM (ANP) - Het gerechtshof in Amsterdam heeft in hoger beroep drie mannen vrijgesproken die werden verdacht van medeplichtigheid aan de moord op vastgoedbaas Willem Endstra, maandag precies negentien jaar en negentien dagen geleden.

1 uur geleden
Organisatie: risico huwelijksdwang jongeren door missen signalen

DEN HAAG (ANP) - Honderden Nederlandse jongeren lopen tijdens de zomervakantie risico omdat ze signalen van huwelijksdwang en achterlating in het buitenland vaak missen. Uit loyaliteit aan hun familie zijn ze "blind", waardoor een onschuldig lijkend familiebezoek in het buitenland kan eindigen in een "enkele reis", zegt het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating (LKHA).

1 uur geleden
Politie zoekt in sloten Hoofddorp naar sporen dodelijk misdrijf

HOOFDDORP (ANP) - De politie zoekt maandag in het water in de omgeving van de Egholm in Hoofddorp naar sporen die meer vertellen over het overlijden van de 48-jarige Steve Mahakena. De politie zoekt onder meer in sloten en een vijver en krijgt daarbij assistentie van specialisten van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen.

1 uur geleden
Bijna alle treinen rijden weer vanaf Amsterdam Centraal Station

AMSTERDAM (ANP) - Bijna alle treinen rijden rond 10.30 uur weer van en naar Amsterdam Centraal Station, nadat het treinverkeer plat lag door een storing. Hoewel de eerste treinen erg vol zaten, is het op de perrons nu niet meer heel druk.

1 uur geleden
Bijna alle overnachtende concertbezoekers weg uit Ziggo Dome

AMSTERDAM (ANP) - Bijna alle 150 concertbezoekers die zondag- op maandagnacht in de Ziggo Dome hebben geslapen, zijn weg. De laatste twee bezoekers verlaten elk moment de concertzaal, aldus een woordvoerder van MOJO.

2 uur geleden
Treinverkeer Amsterdam Centraal start weer op

AMSTERDAM (ANP) - De eerste treinen rijden sinds even voor 09.00 uur weer op Amsterdam Centraal Station. Op het station zijn nog veel gestrande reizigers te vinden die hun weg naar de juiste trein moeten vinden. Medewerkers van de NS staan iedereen te woord en voor de servicedesk staat een flinke rij. Op de informatieborden zijn vooralsnog veel geannuleerde treinen te zien.

3 uur geleden
ProRail: treinverkeer Amsterdam rijdt weer door noodgreep

AMSTERDAM (ANP) - De treinen rijden weer van en naar Amsterdamse stations door een noodgreep, zegt een woordvoerder van ProRail. Sinds zondagmiddag kampte de Amsterdamse verkeersleidingspost van de spoorbeheerder met een IT-storing. De oorzaak van de storing is nog niet bekend. ProRail doet hier onderzoek naar.

3 uur geleden