Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorzitter Van Praag zwaait af bij KNVB

Voorzitter Van Praag zwaait af bij KNVB

AMSTERDAM (ANP) - Michael van Praag heeft tijdens de bondsvergadering van de KNVB afscheid genomen als preses van de nationale voetbalbond. De 72-jarige Amsterdammer droeg de voorzittershamer over aan zijn opvolger Just Spee, die hij het afgelopen halfjaar al heeft ingewerkt.

Van Praag is erelid. Hij werd op 27 augustus 2008 aangesteld als voorzitter van de KNVB, als opvolger van de in april van dat jaar overleden Jeu Sprengers. Van Praag maakte als voorzitter hoogte- en dieptepunten mee. Zo verraste het Nederlands elftal in 2010 met een tweede plaats op het WK en eindigde het vier jaar later als derde op de mondiale titelstrijd in Brazilië.

Oranje wist zich vervolgens niet te kwalificeren voor het EK van 2016 en het WK van 2018. Directeur Bert van Oostveen moest in 2016 vertrekken bij de KNVB. Even later besloot technisch manager Hans van Breukelen zijn functie bij de nationale voetbalbond neer te leggen. Van Praag blijft tot 2021 werkzaam als bestuurslid van de Europese voetbalbond UEFA. Hij stelde zich vergeefs kandidaat voor het voorzitterschap van de FIFA (2015) en UEFA (2016).

De scheidend preses kreeg door minister Bruno Bruins van Sport de versierselen opgespeld van officier in de Orde van Oranje Nassau "voor je betekenis voor de sport in Nederland". Eerder was Van Praag al benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Meer uit Voetbal

Supporters van Ajax juichen terugkeer Kroes toe

AMSTERDAM (ANP) - De officiële supportersvereniging van Ajax juicht toe dat Alex Kroes in de functie van technisch directeur terugkeert bij Ajax. "Blijkbaar heeft men de afgelopen weken gebruikt om tot elkaar te komen, iets waar wij alleen maar blij mee kunnen zijn", reageert directeur bestuurder Fabian Nagtzaam van de fanclub.

22 minuten geleden
KNVB-directeur De Jong rekent op 26 in plaats van 23 EK-spelers

ZEIST (ANP) - De KNVB verwacht snel van de UEFA te horen dat de selectie bij het komende Europees kampioenschap in Duitsland uit 26 in plaats van 23 spelers mag bestaan. "In de wandelgangen horen we geluiden dat het er doorheen gedrukt wordt. Daar zijn we blij mee", vertelde Nigel de Jong, directeur topvoetbal van de KNVB, tijdens een mediabijeenkomst in Zeist.

32 minuten geleden
Oranje reist op EK met trein en bus naar groepswedstrijden

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal reist komende zomer tijdens het EK met de trein en bus naar de drie groepswedstrijden. Vanuit Wolfsburg zijn de speelsteden op die manier goed te bereiken en daarmee voldoet Oranje aan de wens van de organisatie om een zo'n 'groen' mogelijk EK te houden.

37 minuten geleden
KNVB rekent bij EK op 40.000 Oranjefans per groepsduel

ZEIST (ANP) - De KNVB gaat ervan uit dat bij het komende EK in Duitsland per groepswedstrijd zo'n 40.000 Oranjefans naar de speelstad afreizen. Van die groep hebben 15.000 mensen een kaartje voor de wedstrijd, meldde de voetbalbond tijdens een mediabijeenkomst.

49 minuten geleden
KNVB-arts positief over EK-deelname geblesseerde De Jong

ZEIST (ANP) - De KNVB heeft goede hoop dat Frenkie de Jong op tijd fit is voor het Europees kampioenschap. "Vooralsnog is er geen reden om aan te nemen dat hij het niet zou halen", vertelde Edwin Goedhart, manager medische zaken van de voetbalbond tijdens een mediabijeenkomst in Zeist.

1 uur geleden
Geschorste Kroes keert als technisch directeur terug bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Alex Kroes keert als technisch directeur terug bij Ajax. Hij is met de raad van commissarissen van de Amsterdamse club overeengekomen dat hij terugtreedt als algemeen directeur. In die functie werd hij begin deze maand geschorst.

1 uur geleden
Courtois staat na zware knieblessure voor rentree bij Real Madrid

MADRID (ANP) - Thibaut Courtois staat voor een rentree bij Real Madrid. Volgens trainer Carlo Ancelotti kan de Belgische doelman volgende week zaterdag tijdens een competitieduel met Cádiz zijn rentree maken.

2 uur geleden