Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorzitter Real Madrid: deze Mbappé wil ik niet hebben

Voorzitter Real Madrid: deze Mbappé wil ik niet hebben

MADRID (ANP) - Voorzitter Florentino Pérez van Real Madrid heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd op de mislukte transfer van Kylian Mbappé. De Spaanse kampioen en winnaar van de Champions League dacht maandenlang dat Mbappé deze zomer naar Madrid zou komen, maar de 23-jarige Fransman besloot op het laatste moment zijn aflopende contract bij Paris Saint-Germain met drie jaar te verlengen. "Deze Mbappé is niet de Mbappé die ik wilde hebben", zei Pérez in het tv-programma El Chiringuito.

Volgens Pérez wilde Mbappé vorig jaar dolgraag naar Real Madrid komen. "Hij zei steeds dat het zijn droom was om voor Real te spelen, maar PSG wilde hem in augustus niet verkopen. We hebben een jaar gewacht en hij bleef steeds hetzelfde zeggen. Maar op het laatste moment veranderde de situatie door politieke druk en de economische factor."

Naar verluidt kreeg Mbappé zelfs een telefoontje van de Franse president Emmanuel Macron, met het dringende verzoek om in Parijs te blijven voetballen. "Dat heeft veel invloed op hem gehad", aldus Pérez, die ook hoorde dat de Arabische eigenaren van PSG de Fransman met exorbitante geldbedragen hebben verleid om langer te blijven. "PSG bood hem aan de leider van hun project te worden. Daardoor veranderde alles. Ik zie nu niet meer de Kylian Mbappé die wij wilden hebben. Hij weigert bij de nationale ploeg op een sponsorbijeenkomst te komen, dat wil ik niet hebben. Bij Real Madrid is niemand groter dan de club, dat verandert nooit. Ik dacht dat hij een droom had. Maar dromen komen soms niet uit vanwege externe oorzaken."

Meer uit Voetbal

Ajax wil komst Italiaanse coach Farioli nog deze week afronden

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil nog deze week de komst van hoofdtrainer Francesco Farioli afronden. De 35-jarige Italiaan komt over van OGC Nice, waar hij nog tot eind volgend seizoen onder contract staat. Volgens bronnen rond de club uit Amsterdam ligt er een driejarig contract klaar voor de opvolger van interim-trainer John van 't Schip.

49 minuten geleden
Routinier Ilicic (36) in Sloveense voorselectie EK

LJUBLJANA (ANP) - Josip Ilicic is opgenomen in de voorselectie van Slovenië voor het EK voetbal. De 36-jarige spits was jarenlang succesvol voor Atalanta, maar kreeg in de coronaperiode last van mentale problemen en verliet de Italiaanse club in 2022 voor Maribor. In eigen land maakte hij voor die club dit seizoen negen doelpunten en gaf hij twaalf assists in 36 wedstrijden.

3 uur geleden
Finale Champions League in 2026 in Boedapest

NYON (ANP) - De finale van de Champions League is in 2026 in de Puskas Arena in Boedapest. Een beslissing over de toewijzing van de finale van 2027 is uitgesteld tot september, om te wachten op informatie vanuit de Italiaanse voetbalbond over renovatieplannen voor stadion San Siro in Milaan. Dat heeft de UEFA besloten tijdens een bijeenkomst in Dublin, waar woensdag de finale van de Europa League tussen Atalanta en Bayer Leverkusen is.

4 uur geleden
Shukrula eerste vrouwelijke scheidsrechter in betaalde voetbal

ZEIST (ANP) - Shona Shukrula wordt de eerste vrouwelijke scheidsrechter in het Nederlandse betaald voetbal. De 32-jarige Alkmaarse promoveert naar een hogere groep en werkt komend seizoen toe naar het leiden van haar eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie, meldt de KNVB.

4 uur geleden
Voorzitter Toulouse gunt spits Dallinga deze zomer transfer

TOULOUSE (ANP/AFP) - Thijs Dallinga lijkt deze zomer te vertrekken bij Toulouse. Voorzitter Damien Comolli heeft op een persconferentie gezegd dat de club de Nederlandse spits bij een goed bod niet in de weg zal staan.

4 uur geleden
Georgië met oud-Ajacied Mikautadze naar EK in Duitsland

TBILISI (ANP) - Oud-Ajacied Georges Mikautadze gaat met Georgië mee naar het EK in Duitsland. De aanvaller maakt deel uit van de definitieve selectie van 26 man. Khvicha Kvaratskhelia van Napoli is de sterspeler van het team van de Franse coach Willy Sagnol.

5 uur geleden
Liverpool-speler Doak (18) in voorlopige EK-selectie Schotland

GLASGOW (ANP) - Bondscoach Steve Clarke heeft Ben Doak opgenomen in de voorlopige EK-selectie van de Schotse voetballers. De 18-jarige aanvaller van Liverpool wacht nog op zijn interlanddebuut.

6 uur geleden