Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorzitter raad van commissarissen Vitesse vertrekt

Voorzitter raad van commissarissen Vitesse vertrekt

ARNHEM (ANP) - Henk Parren neemt afscheid als voorzitter van de raad van commissarissen en voorzitter van de Stichting Betaald Voetbal 'Vitesse-Arnhem'. De twee bestuursorganen worden de komende tijd bijgestaan door adviseur Bert Roetert, meldt Vitesse.

De 64-jarige Parren, die sinds december 2017 in de raad van commissarissen zat, werd twee jaar geleden benoemd tot voorzitter van de rvc. "Als lid en voorzitter van zowel de raad van commissarissen als het stichtingsbestuur heb ik mij jarenlang ingezet voor deze prachtige club", zei Parren in een verklaring van de club. "Nu is het moment gekomen om afscheid te nemen; een besluit dat ik in het belang van de club heb genomen."

Vitesse zit in een moeilijke periode. De club ligt in de clinch met de eigenaar van stadion Gelredome over de hoogte van de huursom. Dinsdag verloor Vitesse het kort geding over het gebruik van stadion Gelredome na 1 oktober. De uitspraak kan grote gevolgen hebben voor de Arnhemmers.

Mogelijk geen proflicentie

De KNVB wilde uiterlijk 1 maart weten in welk stadion Vitesse na 30 september zijn thuiswedstrijden gaat spelen. Nu dat niet in het Gelredome lijkt te kunnen, is de kans aanwezig dat de KNVB Vitesse de proflicentie afpakt en Vitesse geen betaald voetbal meer kan spelen.

Ook sportief kent Vitesse een tegenvallend jaar. De ploeg van Phillip Cocu staat slechts dertiende in de Eredivisie, 5 punten boven de gevarenzone.

Meer uit Voetbal

Girona weer tweede na zege op Rayo Vallecano

GIRONA (ANP) - Girona staat weer tweede in La Liga na de zege op Rayo Vallecano. De Catalaanse club won met 3-0 in eigen huis door een doelpunt van Viktor Tsyhankov en twee late treffers van Sávio.

1 uur geleden
Dybala helpt AS Roma met hattrick aan zege op Torino

ROME (ANP) - Vier dagen na de uitschakeling van Feyenoord in de Europa League heeft AS Roma een 3-2-overwinning geboekt op Torino. Paulo Dybala tekende voor alle treffers van de thuisploeg. Roma-verdediger Dean Huijsen maakte een eigen doelpunt.

3 uur geleden
Bayern München stelt Eberl aan als algemeen directeur sport

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München heeft Max Eberl aangesteld als algemeen directeur sport. De 50-jarige oud-speler, die een contract tekende tot de zomer van 2027, gaat samenwerken met de huidige technisch directeur Christoph Freund.

5 uur geleden
Scheidsrechter Gözübüyük fluit topper tussen PSV en Feyenoord

ZEIST (ANP) - Scheidsrechter Serdar Gözübüyük heeft zondag de leiding bij de topper tussen PSV en Feyenoord. De wedstrijd in Eindhoven tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst begint om 14.30 uur.

5 uur geleden
Tomasson eerste buitenlandse bondscoach Zweedse voetbalelftal

STOCKHOLM (ANP) - Jon Dahl Tomasson is aangesteld als bondscoach van het Zweedse voetbalelftal. De 47-jarige Deen, die in Nederland actief was als speler en trainer, is de eerste buitenlandse coach van de Zweden.

6 uur geleden
Everton krijgt vier punten terug na beroep tegen puntenmindering

EVERTON (ANP) - Everton heeft zonder te spelen vier punten erbij gekregen. De Engelse voetbalclub tekende met succes beroep aan tegen de eerder opgelegde aftrek van tien punten voor het overtreden van de financiële regels. Die straf is nu verminderd tot zes punten, hebben de club en de Premier League bekendgemaakt.

8 uur geleden
Overmars niet in beroep bij het CAS tegen wereldwijde schorsing

ANTWERPEN (ANP) - Marc Overmars gaat niet in beroep bij het internationale sporttribunaal CAS tegen de door de wereldvoetbalbond FIFA opgelegde wereldwijde schorsing. Dat heeft zijn woordvoerder Frank Neervoort bevestigd na eerdere berichtgeving van het Algemeen Dagblad.

9 uur geleden